2. gdy pada deszcz, to z prawych tylnych drzwi słychać jakby ciurkanie/kapanie wody, jeszcze nie wiem co z tym zrobić, ale mam nadzieję że octa nie przecieka :szeroki_usmiech
Stoje sobie dzisiaj na światłach i patrze hmmm coś mi kapneło na nogę. Troszkę uszczelka przepuszcza, ale tłumacze to sobie nie ułożona jeszcze uszczelka (auto mam od kilku dni)
octa 130 km 180 tys km ostatnio ruszajac zdziwilo mnie jak nie moglem wbic 1 biegu i wstecznego wcale nie chcial wejsc po 2 dniach problem znowu to samu potem ustapilo dzis znowu a i puszczajac sprzeglo przy zmianie slysze szum ?????????????????
Mam podobnie raz haczy raz nie, generalnie jest lepiej jak się olej w skrzyni zagrzeje, szumu przy 1 i wstecznym nie mam, ale za to mam na 5, przy zmianie biegu, dodam gazu, szum zanika, zdejmę nogę znów szumi, podobno łożyska, ale czy na pewno?
octa 130 km 180 tys km ostatnio ruszajac zdziwilo mnie jak nie moglem wbic 1 biegu i wstecznego wcale nie chcial wejsc po 2 dniach problem znowu to samu potem ustapilo dzis znowu a i puszczajac sprzeglo przy zmianie slysze szum ?????????????????
Przyczyn może być kilka. Podobne objawy są gdy sprzęgło nie do końca wysprzęgla. To może być zużyty docisk. Ale to tylko jedna z możliwości. A gdzie Ci sprzęgło bierze? W podłodze :?: A skoro szumi na wciśniętym sprzęgle to najpewnie pozło łożysko wyciskowe.
Czyli szykuj się na wymianę kompletu :cry:
jak puszczam sprzeglo po zmianie biegu to slysze taki dzwiek jak szum tak jak zmieniam biegi niby wyglada ze wszystko normalnie choc jak by troche twardsze sie zrobilo jesli wali sie spreglo to samo wymienic czy z dwumasa
opinja jest taka z calym szacunkiem dla Rapista ze szanowny SACHS sprzedaje nowe ale regenerowane (ciecie kosztow) w Luku podobno jest lepiej ? ale czy to prawda
znajomy dostawaca zaproponowal mi ceny
momo05. Napisz mi proszę, co z tymi szumami po zmianie biegów. naprawiałeś usterkę czy nadal słychać ten szum. Pilne. Z góry dziękuję za odpowiedź. Roland.
jest taki wspaniały mechanior niedaleko mnie dobrygrzeswawa znany na OCP efekt jest jak byl nic wiecej sie nie dzieje choc to denerwujace po konsultacjach prawdopodobnie cos ze sprzegłem sie zaczyna dziac i pewnie wymiana a przyokazji zrobie dwumase choc wszystko wskazuje ze sie jeszcze trzyma ale jak robic to calosc zeby nie dwa razy znalazlem juz namiar na wmiare dobra cene na to i na to z goborogrzeslawemwawa umowilem sie ze narazie jezdzi jak cos sie zacznie dziac innego niepokojacego to wymiana choc mnie juz to denerwuje
[ Dodano: Wto 10 Lut, 09 22:07 ]
nie wiem gdzie wyczarowal Rapist cene 1300 za kolo i sprzeglo ?
bo ja takowej na nowa czesc nie znalazlem chyba ze z odzysku a napewno nie wsadze saksa bo regenerowane sa
Komentarz