penerus57, wyedytuj podpis, to nie jest nasza-klasa gdzie mozna takimi tekstami szpanowac
[O1] Wymiana rozrzadu.
Zwiń
X
-
[O1] Wymiana rozrzadu.
Za 2 tysiace zbliza mi sie wymiana.
Rozrzad wymienia sie z pompa wody, czy bez?
Ostatnia wymiana byla 90 tysiecy temu z serwisie skody. Teraz chce wymienic rozrzad u znajomego mechanika, a pozniej pojechac ew. na ustawienie lo0patek turbiny do kogos z kompem.
Powiedzcie mi, czy warto kupic rozrzad na allegro? Pytam, bo w sklepie pan za zestaw bez pompy zawolal ode mnie blisko 600 zl!!!! A na allegro widze taki sam bez pompy za 360 zl! Za 600 zl to ja bede miala zalozony rozrzad, z uwzgl. ustawienia lopatek - jesli kupie ten z Allegro. Co myslicie?
-
-
Myślę, że za 600 zł to nie będziesz miała tego zrobionego a na pewno nie dobrze. Nawet jak rozrząd jest za 360 zł to pompa wody jest za 150 zł co daje już 510 zł założenie rozrządu też coś kosztuje i lepiej zrobić to od razu u kogoś kto ma vaga i potrafi się nim posługiwać i wszystko nastawi jak trzeba. Znając życie jak zacznie się kombinować to się przepłaci. Sprawdź datę produkcji rozrządu bo jest ważny 90kkm lub 5 lat.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KasiuniaRozrzad wymienia sie z pompa wody, czy bez?
Zamieszczone przez KasiuniaTeraz chce wymienic rozrzad u znajomego mechanika, a pozniej pojechac ew. na ustawienie lo0patek turbiny do kogos z kompem.
po drugie o jakie ustawienie łopatek turbiny Ci koleżanko chodzi :shock:NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Kasiuniaustawienie lo0patek turbiny
Moze chodzi o zaluzje?
Ale w silniku AGR, turbina takowych wogole nie posiada. :szeroki_usmiech"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Kasiunia wiesz gdzie dzwonią ale nie wiesz w którym kościeleJeśli chodzi o rozrząd to zapytaj tutaj /www.skodaczesci.pl/ mają też pompę wodą polecam wymienić od razu całość ,a po wymianie rozrządu nie ustawia się żadnych łopatek turbiny bo turbo nie ma nic wspólnego z rozrządem ,ustawiamy kąt wtrysku paliwa bo to właśnie pompa wtryskowa jest napędzana paskiem rozrządu a kąt wtrysku ustawiamy po to aby autko odpalało nam z pierwszego strzału. :lol:
Jest Octa i Passek- nie ma to jak niemiecka technologia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaNie slyszalem nigdy o ustawianiu lapatek turbiny, szczegolnie kompem.
Oczywiscie chodzilo mi nie o turbine, tylko o wtrysk. Po prostu akurat ogladalam program w tv i o tym mowili
Juz wszystko wiem, dzieki!
Ps. Zalozyly mi sie ostatnio trzy takie same tematy, nie bylo to celowe, nawet nie wiem jak to zrobilam. Przepraszam.
Komentarz
-
-
Dołączę się do tematu z pytaniem . zostało mi jeszcze około 14tyś km do wymiany rozrządu. Pytanie czy mogę swobodnie czekać aż owe kilometry miną, czy wymieniać już. Przyznam że mi się nie uśmiecha gdyż planuję skodzinkę pod koniec roku sprzedać. a aż tylu kilosów do końca roku nie wykonam.???????----- Złota L&K by MASTERS ---
__uuufffff cóż to była za maszyna____
Komentarz
-
-
Kasiuniu ...
W dobrym warsztacie , po wymianie rozrzadu , z pompa oczywiscie , panowie ustawia ci kat wtrysku z komputerem i wcale nie musisz o to pytac .
Wymiena paska za 600 zl to jakos podejzanie tanio i nie wiem , z calym szacunkiem dla kolegi czy sie do konca na tym zna.
Przy wymianie paska ,wymienia sie rowniez rolki i pompe wody( mozna rowniez pasek rozdzielecza o ile juz konczy zywot). Wszystkie te rzeczy pracuja wlasnie na pasku rozrzadu.Jest to praktyczne ze wzgl. na przyszlosc. Gdy np padnie pompa wody za powiedzmy 20 kkm to wraz z nia trzeba bedzie znowu wymienic rozrzad :|
W dobrym serwisie zaplacisz za wymiane kompletu ok 1000 zl. Dodam ,ze dobry serwis wstawi ci czesci dobrej firmy ( np continential)miauuuuuuuuuuu!
O1 SLX
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez turbojajkoPrzy wymianie paska ,wymienia sie rowniez rolki i pompe wody( mozna rowniez pasek rozdzielecza o ile juz konczy zywot).NFPNorth-West
WARSZTAT www.dsize.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dobrygrzeswawachyba mała pomyłka się wdarła w Twój post odnośnie tego paska rozdzielacza...
btw. co to jest ? po co ? i gdzie ? :roll:miauuuuuuuuuuu!
O1 SLX
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez turbojajkobtw. co to jest ? po co ? i gdzie ? :roll:
może chodziło o pasek rozrządu :lol:NFPNorth-West
WARSZTAT www.dsize.pl
Komentarz
-
-
witam ja również teraz będe wymieniał rozrząd i byłem pytac się za części u znajomego który ma sklep z częściami i wszytkie potrzebne części czyli pasek, rolki, pompe wody może mi zamówic za jakieś 700zł dokładnie nie pamiętam :P a wymiana bedzie kosztować 280zl to chyba normalana cena za taką przyjemność :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez soobekwitam ja również teraz będe wymieniał rozrząd i byłem pytac się za części u znajomego który ma sklep z częściami i wszytkie potrzebne części czyli pasek, rolki, pompe wody może mi zamówic za jakieś 700zł dokładnie nie pamiętam :P a wymiana bedzie kosztować 280zl to chyba normalana cena za taką przyjemność :twisted:euro up) - ale w tych 500-550 powinn się zmieścić
montaż - u mojego mechaniora (od 12 lat tego samego) - ok. 200 zl
pozdr
Komentarz
-
-
Ja tez tak płaciłem tylko że jedna rolka zamiast 3 (bo jak reszta jest dobra to nie wymieniają) Pompa najtaniej w ASO 130zł a dzwoniłem po sklepach to 260 do 320zł ( oddzwoniłem do sklepu i powiedziałem ze w aso kosztuje 130 to powiedzieli że nie możliwe jak chińska kosztuje 90zł najtansza) Tak samo taniej kiedyś w ASO kupiłem napinacz paska alternatora.
Komentarz
-
-
Wymiana rozrządu
Witam!
Ja również chyba będę szykować się na wymianę rozrządu. Dowiadywałem się w polecanym na forum warsztacie AutoBodex (korzystałem i mam bardzo dobre wrażenia) i cena wynosi 1500 pln - wymiana całości rozrządu, ustawienie kąta wtrysku paliwa itd., no i oczywiście sprawdzenie wszystkiego na VAG.
Może ktoś się orientuje co ile km wg wskazań producenta powinien być wymieniany pasek rozrządu w skodzie octavii I ASV?
W mojej był wymieniony po 90k, a teraz nie jestem pewien kiedy powinno to nastapić?
I tak muszę ustawić kąt wtrysku paliwa, więc pomyślałem że od razy załatwię cały rozrząd bo i tak trzeba się do tego dobrać (mam teraz przejechane 179k)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez giiiienekJa tez tak płaciłem tylko że jedna rolka zamiast 3 (bo jak reszta jest dobra to nie wymieniają)ad: chciałbym się dowiedzieć ile pozostałe rolki wytrzymają? Nie musi być co do kilometra ale przynajmniej z dokładnością do 1kkm. Może jeśli pasek jeszcze nie postrzępiony to też zostawić :shock: :P
Zamieszczone przez redhead(pasek+rolka+pompa - wszystko ori) - za całość płaciłem 410 zlotychNFPNorth-West
WARSZTAT www.dsize.pl
Komentarz
-
Komentarz