Miałem mała stłuczkę (lekko uszkodzony zderzak i listwa - obie rzeczy do wymiany) i oddałem autko do firmy, która robi dla VW i co istotne bezgotówkowo. Części podobno oryginalne, dali mi nawet kopię faktury zakupu części.
Nie podobają mi się ptrzerwy między listwą a zderzakiem, tak jakby listwa była za krótka. Firma twierdzi, że skoro są oryginalne części, to widocznie tak musi być. Listwa dobrze podobijana, a szpary są.
Czy zrobili dobrze, czy raczej robić "dym" ??
Mam samochód od sierpnia i nic nie wymieniałam. Jak go kupowałem to gość zapewniał, że nie był bity. Jak narazie to był tylko zerwany przedni zderzak przez mojego ojca ( na codzień jeździ Seatem Alhambrą, który jest wyższy) na parkingu :-D
[ Dodano: Wto 27 Sty, 09 14:20 ]
Sprawdzę jeszcze na "teścia" samochodzie on ma swoją skodę od nowości.
JaroSz, moim zdaniem wszystko o.k-ej, może brakuje centa do doskonałości ale taka "szparka" występuje w oryginale też. lepiej zostaw bo mogą jeszcze gorzej zrobić :wink:
Sprawdziłem. W tym drugim samochodzie jest taka szparka. I jestem pewien, że od nowości, bo nic w nim nie było robione, bo jest pierwszym właścicielem.
ta szparka nieszczęsna, znajduje się tam celowo, w przypadki kontaktu listwy ochronnej z innym obcym ciałem ma za zadanie przyjąć część uderzenia - impetu (pod warunkiem, że jest ono bardzo lekkie np. tzw parkingowe ) żeby niekumulować całej jego siły na zderzaku oraz elementach jego mocujących
"Uczciwy człowiek szuka prawdy, kłamca jest patologicznie wszechwiedzący"
ta szparka nieszczęsna, znajduje się tam celowo, w przypadki kontaktu listwy ochronnej z innym obcym ciałem ma za zadanie przyjąć część uderzenia - impetu (pod warunkiem, że jest ono bardzo lekkie np. tzw parkingowe ) żeby niekumulować całej jego siły na zderzaku oraz elementach jego mocujących
A może i kolega ma rację. Ciężko się wypowiedzieć na ten temat :-) Trzeba się zapytać inżynierów Skody
Komentarz