Zibi, Wahacz to taka czesc zawieszenia co sie rusza :twisted: Przykrecone masz pewnie do podluznic oraz kolyski z tylu. Przod nie wiem jak Ci rozwiazali, ale w oryginale chyba nie jest skrecany wcale
osłona silnika oryginal czy takie cos ?
Zwiń
X
-
lec
polowiczne rozwiazanie IMO. Zaczepy od tej plastikowej sa bardzo nietrwale, wiec jak puszcza to cala klapa pusci. Powinna byc przymocowana niezaleznie. No ale jest to jakies dodatkowe wzmocnienie :P A jak z ew. zdejmowaniem ?
Komentarz
-
Zamieszczone przez lecpolowiczne rozwiazanie IMO. Zaczepy od tej plastikowej sa bardzo nietrwale, wiec jak puszcza to cala klapa pusci. Powinna byc przymocowana niezaleznie. No ale jest to jakies dodatkowe wzmocnienie :P A jak z ew. zdejmowaniem ?TDi i tyle.
Komentarz
-
-
lec
jaka gruba ta blaszka jest ? ile to moze ważyc ? moze bys zalozyl paru kolegom swoj patent ? :P Jaki koszt ?
Komentarz
-
Zamieszczone przez lecjaka gruba ta blaszka jest ? ile to moze ważyc ? moze bys zalozyl paru kolegom swoj patent ? :P Jaki koszt ?
Co do kosztów to mnie to kosztowało 2-3 godz roboty, ale niestety nie oferuję moich usług bo nie mam czasu (w kolejce mam jeszcze kilka przeróbek swojej octy i żywcem nie mam czasu).
Ale myślę że dla majsterkowiczów to chwilka i gotowe.TDi i tyle.
Komentarz
-
-
ja tez mam taka samoróbke pod silnikiem. Równiez czesciowo mocowane do standartowych srub oraz dodatkowych. Narazie spisuje sie miodzio Nie raz a szczególnie w zime szorował bym miska po sniegowo-lodowych garbach.
Koszt to mnie wyszedł sama moja robocizna - lache załtwił mi kumpel za browarka
Komentarz
-
-
lec
-
Zamieszczone przez lecblacha 0,6 - 1mm to troche cienka jak na oslone mi sie wydaje, tak z 1.5mm jesli juzTDi i tyle.
Komentarz
-
-
lec
heh, pisze z punktu widzenia kogos, kto sobie zatarl silnik w octavce rozwalajac miche na drodze. Chwila nieuwagi -dziura lub kamien na drodze i przy predkosci 60-80km/s masz w misce dziure wielkosci piesci. Wole miec wiecej niz mniej tej blachy :P a te oslony plastikowe sa nic nie warte - wierz mi. Chronia co najwyzej przed brudem i szorowaniem po trawie. Jaka wieksza galaz itp powoduje juz zrywanie zaczepow. Ja sam urwalem jednego przejezdzajac prez zwyklego lezacego policjanta.
Komentarz
-
lec
Zamieszczone przez Maicroft60-80km/s to chyba nawet nie poczules jak przeleciales. Dobry chip :diabelski_usmiech
Komentarz
-
dzwoniłem od ASO - GALL-ICM we Wrocku i kicha
powiedzieli mi że nie ma i nie było dodatkowego wygłuszenia pod silnik do O1 jak na zdjęciu 2 posty wyżej
może to jednak nie jest oryginalny produkt skody tylko ktoś inny to produkuje, tylko kto ?
drążąc dalej temat wygłuszenia silnika powiedzcie który wariant wybrać (najlepiej tłumi hałas) ?:
1. "mini" - http://www.allegro.pl/item725599027_...lnika_kpl.html
2. "mini+wygłuszenie" wygłuszenie jak 2 posty wcześniej
3. "pancerny" http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=2221#
4. "czekoladki" - podobno taj jest w oryginale http://www.allegro.pl/item776393234_...l_kpl_wyg.html
Czy ma ktoś doświadczenia w temacie i może mi doradzić.
z góry dziękuję.
Komentarz
-
-
ja w O1 miałem właśnie dokładnie taką i jeździłem z nią kilka lat
krzynolowy sąsiad też miesiąc temu dokładnie taką założył
pasuje jak ulał i do benzyny i do diesla
rewelacja, polecam !!!->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016