jo
osłona silnika oryginal czy takie cos ?
Zwiń
X
-
->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
-
-
...Kalendarium:
- 26/04/2011 - Standardowy wiosenny przegląd. Wymiana filtrów - olej Liqui Moly 5W-40 TOP TEC 4100
- 28/04/2011 - Montaż tulejek z "pakietu na bezdroża" w firmie specjalizującej się w zawieszeniach. Niestety, metalowej osłony pod silnik nie udało mi sie nigdzie znaleźć, w ASO chcieli 1000 pln, więc odpuściłem...
- 30/04/2011 - Wyjazd na majówkę do Bornego Sulinowa.
...Przecież nie po to się jedzie do Bornego aby siedzieć na tyłku, więc od rana do nocy w drodze, szlakiem okolicznych "atrakcji turystycznych". Geocaching, szwendanie się po bunkrach, jazdy po poligonie itp. Po drodze cieszyłem się z zamontowanych tulejek, auto nie szurało michą po koleinach...
- 02/05/2011 - Około południa, w drodze do miasta duchów-Kłomina, na wyjątkowo parszywym odcinku drogi gminnej, walnięcie w spód silnika (nawet niezbyt głośne), czerwona kontrolka oleju, koniec jazdy.
Środek lasu, komórka nie ma zasięgu, pod samochodem kałuża. Dramat, koniec świata.
Przez CB zawołałem kolegę, który również jeździł po okolicy. Skoda na sznurek i na sznurku powrót do Bornego.
W Bornym Sulinowie, poprzez włascicielkę pensjonatu w którym mieszkaliśmy udało się znaleźć i namówić do współpracy pracy mechanika samochodowego. Dzura w misce miała wielkość pięści mojej ośmioletniej córki.
...Jest tylko jeden problem. Skąd wziąć michę?
We wszystkich firmach, których namiary znaleźliśmy w internecie, albo telefony milczą, albo mają miskę bez otworu na czujnik, albo obiecują na środę.
Wreszcie jest miska, w Słupsku. Jeszcze tylko 127 km i 65 minut do zamknięcia sklepu.
Jak to zrobilismy,Peugeotem Partnerem z cieknącą chłodnicą (pamiątka z pasa taktycznego poligonu Kłomino) - sam nie wiem.
Pamiętam dwa "śmietniki", wszystkie stacjonarne fotoradary załadowane, miśki z suszarką w jednym, zdraliwym miejscu...
- 03/05/2011 - Około południa auto naprawione, zalane nowym olejem. Castrol Edge - nie miałem wielkiego wyboru po godzinie osiemnastej w Słupsku, w środku majowego weekendu.
Przygoda zakończyła się szczęśliwie. Ucierpiał, na sczęście, tylko portfel.
No i moje nerwy.
Jeśli ktoś zastanawia się czy warto zakładać metalową osłonę silnika, mówię że warto.
Komentarz
-
-
kilka tematów już było, więc może Ci się przydadzą odnośnie osłon pod silnikiem
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...light=os%B3onaASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
Komentarz