Zamieszczone przez Arti23
Przycisk sterowania elektrycznymi szybami
Zwiń
X
-
Przycisk sterowania elektrycznymi szybami
Witam
Zauważyłem ostatnio u siebie, że przycisk od lewej przedniej szyby (kierowcy) słabo reaguje na pierwszy stopień w dół. Na drugim stopniu (czyli wciśnięciu do oporu) szyba zchodzi w dół - czyli jest OK. Ale jeśli wcisnę go do połowy to szyba nie reaguje - muszę "w okolicach" tej połowy trochę podociskać i pogmerać żeby szyba się ruszyła. Nie wiecie czy można ten przycisk rozebrać i coś przeczyścić żeby działało jak dawniej? Widziałem na allegro takie przyciski, ale używane. Możliwe więc jest, że trafiłbym na jeszcze gorszy.Jarek "Vinci"
-
-
Może spróbować potraktować szczeliny wokół przycisku sprężonym powietrzem, cholerka wie... albo preparatem penetrującym w spray'u oczyszczającym styki elektryczne (coś ....kontakt)..... improwizujęaczkolwiek...
NajtFukinPatrol North-West
Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
WhitePride :smokedevil
6,92 s do setki by DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bernardoMoże spróbować potraktować szczeliny wokół przycisku sprężonym powietrzem, cholerka wie... albo preparatem penetrującym w spray'u oczyszczającym styki elektryczne (coś ....kontakt)..... improwizujęJarek "Vinci"
Komentarz
-
-
andrew55
A ja mam na odwrót po stronie kierowcy lewa przednia szybka działa na pierwszym stopniu OK a na drugim ok jest tylko do góry a czasami tez na dół.
Czy wystarczy zajrzec od góry pod klawisz.
CZy trzeba przy tym uważać na cośśśśś. ?
Komentarz
-
hmm
widze ze nie jest to jakis odosobniony przypadek)
ja mam to samo i naprawilem to w nastepujacy sposob
wyciagnolem te sterowanie i wyjalem ten przycisk platikowy wsadzilem miedzy te 2 zaabki kleju na cieplo i teraz smiga az milo)
tego kleju dalem troszke wiececj niz na wyskokosc tych zabkow :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Komentarz