Panie i Panowie :!:
Od zawsze było, że raz Śląsk raz Małopolska i nie będzie (mam nadzieję) ŻADNYCH ROZŁAMÓW :shock:
Na spocie w Grubych Rybach padła propozycja Chrzanowa (jeżeli dobrze kojarzę nawet przez Ślązaków) i zostało to ogólnie zaakceptowane.
Ale to miejsce zawsze może być zmienione - trzeba tylko konkretnej propozycji...
Mnie jest obojętne gdzie odbywa się spot i ile km będę miał do przejechania. Po prostu jak mogę to jestem, jak nie to mnie nie ma i nie marudzę :wink:
Jesteśmy jedną WIELKĄ rodziną :wink: :P i niech tak zostanie :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
mam pytanko, czytałem pare wątków dot odmy w silnikach diesel, chciałbym sie dowiedzie czy w moim silniku 1,9 tdi 105 km 2004 rok OII, znajduje sie w przwodzie odmy taki oring, który podlega wymianie.
może podpowiecie gdzie on tam się znaduje.
czyzyk64, pomiędzy przewodem powietrznym od filtra a przewodem odmy. Jak wyciągniesz odmę z tego przewodu, to na nim jest taki gumowa uszczelka (chyba to guma). Czy o to Ci chodzi? Ale czy go się wymienia to nie wiem. Leje Ci się tam olej?
Właśnie tam mam mokre, na wejściu do przewodu powietrza tego co idzie dalej w dół do turbiny . Właśnie wyczytałem że tam jest jakiś oring. Tylko większoś tych opisów dotyczy OI i tak sie zastanawiam czy też to jest w moim silniku OII.
czyzyk64, w OII jak rozepniesz któryś z przewodów powietrznych od EGR i rozepniesz odmę od przewodu powietrznego to w nim będzie olej. Jest to normalne. Nie powinien jednak wypływać na zewnątrz połączenia.
właśnie o to mi chodziło, myśle że za to pocenie sie na zewnątrz odpowiedzialny będzie ten własnie oring.
musze po prostu to rozebrac i zobaczyc co tam jest.
dzieki za podpowiedz.
dzisiaj dzwoniłem do ASO w sprawie tego oringu, i "PAN" sprzedawca nie potrafił znależc tego oringu na swoim komputerze ( żenada).
Mam pytanko , może ktoś ma etke i znalazłby numer katalogowy tego oringu.
Brak słów z tym ASO.
dzięki z góry.
Komentarz