Zamieszczone przez Kinzi
oring na przewodzie odmy w OII
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
oring na przewodzie odmy w OII
mam pytanko, czytałem pare wątków dot odmy w silnikach diesel, chciałbym sie dowiedzie czy w moim silniku 1,9 tdi 105 km 2004 rok OII, znajduje sie w przwodzie odmy taki oring, który podlega wymianie.
może podpowiecie gdzie on tam się znaduje.
-
czyzyk64, pomiędzy przewodem powietrznym od filtra a przewodem odmy. Jak wyciągniesz odmę z tego przewodu, to na nim jest taki gumowa uszczelka (chyba to guma). Czy o to Ci chodzi? Ale czy go się wymienia to nie wiem. Leje Ci się tam olej?Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Występuje jako część zamienna, po jakimś czasie może być zparciały.Zamieszczone przez AdamBAle czy go się wymienia to nie wiem.Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
Właśnie tam mam mokre, na wejściu do przewodu powietrza tego co idzie dalej w dół do turbiny . Właśnie wyczytałem że tam jest jakiś oring. Tylko większoś tych opisów dotyczy OI i tak sie zastanawiam czy też to jest w moim silniku OII.
Komentarz
-
czyzyk64, w OII jak rozepniesz któryś z przewodów powietrznych od EGR i rozepniesz odmę od przewodu powietrznego to w nim będzie olej. Jest to normalne. Nie powinien jednak wypływać na zewnątrz połączenia.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
właśnie o to mi chodziło, myśle że za to pocenie sie na zewnątrz odpowiedzialny będzie ten własnie oring.
musze po prostu to rozebrac i zobaczyc co tam jest.
dzieki za podpowiedz.
Komentarz
-
-
dzisiaj dzwoniłem do ASO w sprawie tego oringu, i "PAN" sprzedawca nie potrafił znależc tego oringu na swoim komputerze ( żenada).
Mam pytanko , może ktoś ma etke i znalazłby numer katalogowy tego oringu.
Brak słów z tym ASO.
dzięki z góry.Załączone pliki
Komentarz
:szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
Komentarz