Olej w skrzyni biegów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Flash
    Classic
    • 2008
    • 18

Olej w skrzyni biegów

Zamieszczone przez marbab
    piotrek_os, mozesz zobaczyc tutaj co nieco http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=105
    to widzialem ...mi głownie chodzi o przerobienie ori lampki od 0II - czy diody tez są z lekka schowane (czy bedzie na to tam miejsce - bo jeszcze nie zagladałem do lampki)...rozmawiałem z Maru123 i zwrocił mi uwage zeby lekko pod kontem do przodu je wstawic...... o klameczach tez "wywiad" przeprwadzalem.... - duzo mi to pomogło i z "efektu" naprawde jestem bardzo zadowolony... :szeroki_usmiech a lampka to sie zajme pewnie zaraz po Świetach....
    Flash
  • lesiu
    Ambiente
    • 2007
    • 149

Olej w skrzyni biegów

Witam. Zbliżam się do przeglądu przy 120 tyś km i zastanawiam się nad wymianą oleju w skrzyni biegów. Obecnie mam zalany olej Mobil 75W90 i wszystko jest ok tzn. praca skrzyni jest prawidłowa, nie ma hałasów i wycieków (lekkie pocenie na łączeniu skrzyni ale to od początku). Prędzej wymienialem olej przy 60 tys km bo brakowało 200 ml a w serwisie nie byli w stanie powiedzieć co tam było zalane.
    Zastanawiam się czy producent zaleca wymiane oleju w skrzyni po jakimś przebiegu czy też jak to w niektórych markach wymiany oleju się nie przewiduje.
    Nie chodzi mi o koszta tylko o to czy zbyt częsta wymiana oleju może coś uszkodzić (wypukać zanieczyszczenia - poźniejsze wycieki i hałasy lub zła pracę skrzyni)
    lesiu

Komentarz

• konkon
      Rider
      • 2008
      • 667
      • Octavia I (1U2)
      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

z tego co mi wiadomo producent nie przewiduje zmiany

pozdr.
      Konrad
      OIL SPA -> oleje, filtry, akumulatory, części

90 konny AGRessor
      PerfectServiceBy DGW
      WhitePride :smokedevil

Komentarz

• fabia2
        Rider
        • 2008
        • 260

Zgodnie z zaleceniami producenta nalezy co 30 tys km sprawdzić poziom i ew. uzupełnić ubytek/sprawdzić czy nie ma wyciekow. :wink: :wink: :wink:
        Auto jest Bogiem, a prędkość nałogiem.

Komentarz

• lesiu
          Ambiente
          • 2007
          • 149

Czyli rozumiem że wymiana jest nie potrzebna. Dzięki wielkie za pomoc. Pozdrawiam
          lesiu

Komentarz

• fabia2
            Rider
            • 2008
            • 260

Jesli Ci pomoglismy to wiesz co kliknac :P :P
            Auto jest Bogiem, a prędkość nałogiem.

Komentarz

Pracuję...