Ja mam ten delikatny spojlerek na aucie hi hi
[O1] Dzwi dalej zablokowane, tapicerka wyjeta. HELP
Zwiń
X
-
[O1] Dzwi dalej zablokowane, tapicerka wyjeta. HELP
Rozebralem tapicerke, oj ciezko bylo, ale nie uszkodzilem. Wtyczki sa cale (troche wilgoci i mokro jest na przewodach). Centralny nie dziala tylko w tych drzwiach (tylne lewe), szyby chodza. Co mam zrobic zeby otworzyc drzwi? Ciagałem za ciegna i nic, klamka zewnetrzna jest luzna, nie czuje oporu ( tak jakby byl zablokowany centralnym). Od wewnatrz klamka chodzi ciezko i nypel podnosi sie i chowa- wszystko mam na wierzchu lecz do zamka jest nadal ciezko dostep. Co mam robic?
-
-
masz dokładnie to co ja.
musisz odkręcić śrubki z obudowy zamka nie będzie to łatwe ale mi udało się odkręcić 4 śrubki.potem aby nie połamać płytki w środku musisz wyciągnąć silniczek który zamyka i otwiera mechanizm. a potem pokręcić zębatką w środku i odblokować zamek bo on jest teraz na safe.Spartanie nie pytają jak wielu jest wrogów, tylko gdzie oni są!
Komentarz
-
-
pociagnij za klamke zewnętrzną , zobaczysz lineczke z koncówka , wcisnieta w klamkę
trzeba ta linke wypiąć z klamki , drzwi powinny sie dać otworzyć od środka
wtedy demontujesz wkladke , jesli to tył , to zaślepkę obok wkładki i zakładasz spowrotem lineczke , wazne zeby nei byla za mocno napięta
wczesniej napsikac czegos przez otwor po wkładce(zaślepce) na zamek , ja naladowalem WD40 a pozniej smar
dwa tyg temu tak otworzyłem golfa IV , nawet mrozy przezyl, do dzisiaj spokojjest O1 RS 1.8T XENON
była O1 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
Komentarz