[O1] Dzwi dalej zablokowane, tapicerka wyjeta. HELP

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wendetter
    Drive
    • 2009
    • 57

Ja mam ten delikatny spojlerek na aucie hi hi
  • speede
    Ambiente
    • 2007
    • 248

Rozebralem tapicerke, oj ciezko bylo, ale nie uszkodzilem. Wtyczki sa cale (troche wilgoci i mokro jest na przewodach). Centralny nie dziala tylko w tych drzwiach (tylne lewe), szyby chodza. Co mam zrobic zeby otworzyc drzwi? Ciagałem za ciegna i nic, klamka zewnetrzna jest luzna, nie czuje oporu ( tak jakby byl zablokowany centralnym). Od wewnatrz klamka chodzi ciezko i nypel podnosi sie i chowa- wszystko mam na wierzchu lecz do zamka jest nadal ciezko dostep. Co mam robic?

Komentarz

• AFRO66666
      Classic
      • 2007
      • 36

masz dokładnie to co ja.
      musisz odkręcić śrubki z obudowy zamka nie będzie to łatwe ale mi udało się odkręcić 4 śrubki.potem aby nie połamać płytki w środku musisz wyciągnąć silniczek który zamyka i otwiera mechanizm. a potem pokręcić zębatką w środku i odblokować zamek bo on jest teraz na safe.
      Spartanie nie pytają jak wielu jest wrogów, tylko gdzie oni są!

Komentarz

• dariusz2312
        Classic
        • 2012
        • 2

siema mam oktawke z 2001 r 1,6 i zablokowaly mi sie dzwi ani z zewnatrz ani wewnatrz nie moge otworzyc....lipa po calosci..ratunku
        druga sprawa czujnik temperatury w silniku...gdzie go znalesc/???

Komentarz

• andru123
          Elegance
          • 2010
          • 783
          • Toyota
          • ATF 2.0 MPI 120 KM

pociagnij za klamke zewnętrzną , zobaczysz lineczke z koncówka , wcisnieta w klamkę
          trzeba ta linke wypiąć z klamki , drzwi powinny sie dać otworzyć od środka

wtedy demontujesz wkladke , jesli to tył , to zaślepkę obok wkładki i zakładasz spowrotem lineczke , wazne zeby nei byla za mocno napięta
          wczesniej napsikac czegos przez otwor po wkładce(zaślepce) na zamek , ja naladowalem WD40 a pozniej smar

dwa tyg temu tak otworzyłem golfa IV , nawet mrozy przezyl, do dzisiaj spokoj
          jest O1 RS 1.8T XENON
          była O1 1.9 TDI AGR

Komentarz

Pracuję...