ET 38 a ET43

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pedro512
    Classic
    • 2010
    • 2

ET 38 a ET43

Witam!

Mam problem, mianowicie pedały skrzypią podczas odbijania, jak np. wcisnę do końca i odbija to skrzypi w trakcie jazdy, na postoju tak samo, nawet na wyłączonym silniku wciskam pedał do końca i ciągnę go potem ręką do góry skrzypie każdy tak samo, jest to skrzypienie w okolicy przejścia linek z kabiny do komory silnika, strasznie denerwujące i oczywiście skrzypienie linek hamulca podczas skręcania kierownicy, ale to chyba logiczne, jak skręcam linka wykonuje jakiś ruchy. Problem w tym, że ładowałem już WD40, ale nie wiem jak tam dojść aplikowanie od dołu pedałów nic nie pomaga, a dźwięk jest strasznie uciążliwy.

Mam nadzieje, że ktoś spotkał się z takim problemem i mi pomoże, będę bardzo wdzięczny.

Jeszcze jak ktoś by mi powiedział gdzie znajdę wszystkie bezpieczniki abs-u chciałbym je przeczyścić bo raz abs jest raz do niema, włącza się i wyłącza jak mu się podoba...

Proszę o pomoc i wszystkiego najlepszego po świętach!
    Pedro512
  • puldi
    Classic
    • 2008
    • 6

ET 38 a ET43

Witam mam pytania w zwiazku do ET.
    6JX15H2 ET 38 to jest orginalny symbol do alusow do octavi I a czy jak zaloze z ET 43 beda pasowaly? Beda wystawaly delikatnie czy sie schowaja ?
    Z gory dzieki za informacje.

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

schowają się o te 5 mm
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• AdamB
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 8030
        • Octavia IV (NX3)
        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

puldi, Schowają się o 5mm
        Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• zurcio
          RS
          • 2008
          • 2046

Zamieszczone przez puldi
          a czy jak zaloze z ET 43 beda pasowaly?
          Z tego co pamiętam to jest standard przy 6,5Jx15 ale na oponę 205
          Tak jak koledzy napisali schowa się o 5 mm, im większe ET tym bardziej do wewnątrz. Mniejsze ET bardziej na zewnątrz.
          Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• Garret
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1196
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CDAA 1.8 TSI 160 KM

tak jak koledzy napisali, schowają się, efekt wizualny IMO negatywny
            Garret

-----------
            Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

Pracuję...