Napisz Kolego konkretnie,o co chodzi.Jeśli nie wiesz jak się poszukiwany element nazywa,to zrób fotkę miejsca,w którym powinien być zamontowany.
[O2] 1,6 FSI
Zwiń
X
-
U mnie lata skodzinka jak przecinak non stop na wysokich obrotach nie zamulam jej :szeroki_usmiech pozatym juz kilka tras zrobiłem nia i rewelacja , trzeba sie nauczyc jezdzic z takim silnikiem .A co najlepsze zona tez nia jezdzi i jest w niebo wzieta :szeroki_usmiech na tyle co ja mam do napisania narazie zadnych usterekCO NOWE AUTO TO NOWE..ALE MONDEO TEZ BYLO DOBRE
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rafi2007[...]Poza tym śmiga jak dzika moja O2 z wyjątkowo rzadkim i już nie produkowanym, wręcz elitarnym, bardzo dobrym, mocnym jak na swoją pojemność i ładnie pracującym silniku.
Przepraszam za offtopic - ale nie mogłem się powstrzymaćO2 2.0 FSI (BVY) Elegance 150 KM 200 Nm ...najbardziej aksamitny silnik benzynowy VW...
Komentarz
-
-
Ja również posiadam 1,6 FSI i jestes baaaardzo zadowolony. Mam dopiero 6k km przejechane. Na co dzień jeżdżę do pracy jakieś 30 km ale ogólnie też. Raz trasa 1000km i zero szwanku. Silnik dość mocny i ma zapas mocy. I racja trzeba się nauczyć jeździć takim silnikiem. Jakbym miał możliwośc zamiany na 2.0 FSI to bym to zrobił ;P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jareczek71łomatko - to co ja mam powiedzieć z moim megaegalitarnym - jedynym na tym forum (niewymienionym zresztą w liście dostępnych silników do wyboru przy rejestracji na forum) silnikiem 2.0 FSI (BVY)ops:
to co tak cicho siedzisz :!:
poprawionesaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaops:
to co tak cicho siedzisz :!:
poprawione
A tak na poważnie to uprzejmie dziękuję - już nie jestem "inny"
Pozdr.
JarekO2 2.0 FSI (BVY) Elegance 150 KM 200 Nm ...najbardziej aksamitny silnik benzynowy VW...
Komentarz
-
-
Kiedyś na formum próbowałem dowiedzieć się, czy można 1,6 FSI trochę "podkręcić". Wypowiedzieli się tylko dizlowcy, że nie. Jednak trochę poszukałem w necie i:
Chip tuning Audi A3 1.6 FSI 116 KM - sprawdź ile możesz zyskać mocy a ile zaoszczędzić na paliwie. Katalog przyrostu mocy i momentu Audi A3 1.6 FSI 116 KM w 44tuning.pl.
Czy ktos już próbował w FSI zwiększyć moc, czy znacie te firmy?
Komentarz
-
-
Hmm nie wiem czy podniesienie o 10 KM coś daje... wiem że kiedyś czytałem artykuł na necie o nowiutkiej 1.6 FSI i po zmierzeniu na hamowni mocy dysponowała ona mocna nie 115 KM a 126 KM prosto z fabryki. Wiadomo wartości w różnych egzemplarzach są różne ale wydaje mi się że zawsze większe niż 115 KM. Z czasem pewnie te "gratisowe" koniki umierają ale nie wiem czy tacy tuningowy tego nie wykorzystują. Niby miałeś 115 KM a po naszym tuningu masz 120... a może już tyle właśnie miałemWiem że FSI to silnik dość wrażliwy na jakieś tam zmiany jest bardzo precyzyjny jeżeli chodzi o moment wtrysku itd. więc ja bym się bał jakiegoś tam dłubania.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maciek75Kiedyś na formum próbowałem dowiedzieć się, czy można 1,6 FSI trochę "podkręcić". Wypowiedzieli się tylko dizlowcy, że nie.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Ciacho102wydaje mi się że zawsze większe niż 115 KM. Z czasem pewnie te "gratisowe" koniki umierają
Kilka testów lepszych lub gorszych widziałem w różnych programach TV, jak i czytałem w różnej maści prasie moto - i zawsze auto nowe było słabsze po wyjeździe z fabryki, by nabrać mocy po kilku lub nawet więcej niż kilku tysiącach kilometrów. Testujący sprawdzali te auta podczas długodtsansowych testów takżena hamowni, i podkreślali ten przyrost mocy po kilku(kilkunastu) tysiącach km.
Komentarz
-
Komentarz