Fotki wrzucone.
Mocniejsza turbina do AGR - ciekawostka
Zwiń
X
-
Mocniejsza turbina do AGR - ciekawostka
Jak wiadomo AGR-ki są kłopotliwe w rozbudowie jeśli chodzi o większe turbawki.
By włożyć jakiekolwiek turbo trzeba nieco przeróbek - kolektor, wydech i inne..
Znajomy ostatnio mi mówił ze nie ma tak źle bo są turbawki do 90KM mocniejsze i zaczołem szukać infa na ten temat i co się okazuje.
Powołując się na informacje zamieszczone w Etce w 2002r. do silnika AGR były przeznaczone 3 turbiny (przynajmniej do Golfa ale powinno być to samo w Skodzie).
Dwie z nich są produkcji Garretta: 038 145 701 A oraz 038 145 701 AX i jedna produkcji KKK 038 145 701 D. Ale Silnik ALH (90-tka czyli tak jak AGR) ma taką samą turbinę (przynajmniej katalogowo) co 115-kona AJM lub 110-kona AHF i AFN więc na pewno ma większe możliwości niż ta z AGR.OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
-
-
Wniosek tez z tego taki że turbina w golfie a borze sie nie różni tylko chipem
Tylko dręczy mnie pytanie. Czy podejdzie spoko do AGR-a. I czy te turbo nie stanowi całości z kolektorem. Bo w AGR-ku turbina jest osobnym elementem i sie przykręca do kolektora (nie jest z nim zespawana). Jak ta by była taka sama to luzik bluzik
Ktoś może zna temat ?OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
I właśnie może to te z ALH miały te 12 łopatGolf IV ALH@ASV
Komentarz
-
-
Trzeba by trochę przerabiać, inny kolektor wydechowy, sterowanie.
A orientujesz się czy kolektor jest spawany z turbem czy jak w AGR skręcany z nim ?OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez figurelI właśnie może to te z ALH miały te 12 łopatnie pomogl ani razu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neck99A orientujesz się czy kolektor jest spawany z turbem czy jak w AGR skręcany z nim ?
i wszystko byloby jasne.
Turbina w AGR jest lacznie z kolektorem wydechowym. Bardzo ladnie do niego pasuje turbina z ARL. Trzeba dolozyc instalacje podcisnienia, ale nie jest to problem.
ALH jest to praktycznie to samo co ASV/AHF jezeli chodzi o silnik. Rozni sie tylko wtryskami, ale o tym bylo juz pisane wiele razy.
Wystarczy poszukac na forum."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaWystarczy, ze przeczytalbys ten watek:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=344 i wszystko byloby jasne.Golf IV ALH@ASV
Komentarz
-
-
Oki ops:
Turbina w AGR jest lacznie z kolektorem wydechowym.
Fajnie byłoby gdyby jeszcze fotki były, rozumiem, że post dawno był ale może by tak je odświeżyć? Ponownie wkleić? Byłoby pouczające.OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neck99To mnie ostatnio źle uświadomiono. Z tego co pamiętam nawet z Wojtkiem rozmawialem i mówił ze jest osobno .. hmmm albo coś mi sie pomyliło.
Fotki faktycznie nie dzialaja. Postaram sie je wrzucic ponownie."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
A teraz pytanie z pogranicza tuningu a zdrowego rozsadku :diabelski_usmiech
Ile kosztuje nowa turbona w ASO w AHF-a :?:
No to odpowiem, pan dzis mnie rozbawil ta informacja nowka w pudelku 5500PLN a regenerowana jedyne 2500PLN plus oddajemy stara - zyc nie umierac. :twisted:
Jestem wobec tego ciekaw ile kosztuje w ASO nowa nie regenerowana turbona z ARL-a
Komentarz
-
-
"jedyne" 32 tys. zl..... a regenerowana 14OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QBAA zgadnij ile kosztuje nowa skrzynia biegow do AGU (oczywiscie w ASO)....
"jedyne" 32 tys. zl..... a regenerowana 14 :lol:
32 tys skrzynia
5,5 tys turbina
to daje 37,5 tys nie licząc innych rzeczy
Chyba jutro sprzedam auto na części - qpie za to nowe i jeszcze trochę zostanie kJarek "Vinci"
Komentarz
-
Komentarz