Dziękuję wszystkim za życzenia
[O1] Kupno Octavi
Zwiń
X
-
[O1] Kupno Octavi
Zamierzam kupić Octavię I z silnikiem 1.6 Mpi 102km.
I.
Konfigurację którą wybrałem:
-wszystko co w standardzie
+
-hak
-centralny zamek z autoalarmem
-bolec blokady biegów
- metalizowany lakier czerwony Flamenco
Cena wyliczona przez dealera to 46.420zł
Co o niej sądzicie? Płacę gotówką, więc jaką sensowną cenę mogę utargować?
II.
Czy ktoś z was podpisywał ze Skodą jakąś zmodyfikowaną umowę tz. niestandardową, np. bez zastrzeżenia, że cena samochodu przez czas realizacji zamówienia (6 tyg.) może ulec zmianie? Ile średnio czekaliście na Wasze otavie i czy kiedyś cena się powiększyła?
III.
Wolałbym kupić samochód,który stoi już na placu, więc mam pytanie:
Czy dealerzy mogą sprowadzać samochody z innych miejscowości i czy przypadkiem w waszej nie ma Skody Octavi 1.6 color czerwony Flamenco u dealera na placu?
IV.
Jeśli do wyżej wymienionej konfiguracji dodać pakiet "More" obecny we wszystkich autach stojacych na placach to jaka byłaby wtedy sensowna cena do utargowania, gdy sprzedawca proponuje 48 tys. ? Może są jakieś taktyki rozmowy ze sprzedawcą :P ?
Wiem, że troche dużo pytań, ale wydatek rzędu 45 tys. jest naprawdę poważny, wieć chcę wiedzieć jak najwięcej. Z góry dzieki za odpowiedź
-
-
Zamieszczone przez Turan404Cena wyliczona przez dealera to 46.420zł
Co o niej sądzicie?
Zamieszczone przez Turan404Płacę gotówką, więc jaką sensowną cenę mogę utargować?
Zamieszczone przez Turan404Ile średnio czekaliście na Wasze otavie i czy kiedyś cena się powiększyła?
Zamieszczone przez Turan404czy kiedyś cena się powiększyła
Zamieszczone przez Turan404Czy dealerzy mogą sprowadzać samochody z innych miejscowości
Zamieszczone przez Turan404Może są jakieś taktyki rozmowy ze sprzedawcą :P ?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodato, że płacisz gotówką, to akurat żadna atrakcja IMO, w końcu biorąc kredyt zarabiają na tym więcej
Czekam więc dalej na opinie, czy za tą skode w ww. wyposarzeniu warto dać 46.420zł i ile można z tego utargować, czy bardziej opłaca się kupić Opla Astre Classic 1.4 Ecotec z 2008 roku o podobnym wyposarzeniu za 37 tysięcy ?
Komentarz
-
-
Re: Kupno Octavi
Zamieszczone przez Turan404Zamierzam kupić Octavię I z silnikiem 1.6 Mpi 102km.
-wszystko co w standardzie
+
-hak
-centralny zamek z autoalarmem
-bolec blokady biegów
- metalizowany lakier czerwony Flamenco
Cena wyliczona przez dealera to 46.420zł
pakiet MORE(klima,centralny,elszyby)
+instalacja gazowa
+komputer pokładowy
+alarm
+8głośników
+dywaniki (pasażerskie, bez bagażnikowego)
+pakiet na bezdroża
(odpowiednio 2600+4200+600+1000+400+100+900)
i zapłaciłem taniej niż oferowane tobie 46000.
Dokupiłem na miejscu chlapacze za stówę, i miałem propozycję haka niefabrycznego za 500, ale koniec końców go nie wziąłem.
Zastrzeżenie o możliwości zmiany ceny miałem, ale nie zmieniła się.
Zamawiając musiałem brać auto z fabryki (wyjaśniono mnie tutaj, że to determinowało zamówienie komputera, MORE i pakietu na bezdroża, w połaczeniu z czarną perła lakierem) - i tak wolałem, zupełnie nowe, dziwicze, "niemacane" auto. Nie wiem, czy to robi róznicę, ale moim zdaniem nie szukaj po placach, tylko zamów nowiznę.
Komentarz
-
-
Maicroft, zalezy jak sie ugada z dilerem. zaplacil bys za alarm 1000zl wiedzac ze mozesz wlozyc kluczyk otworzyc drzwi i dopiero zacznie sie cos dziac? wiesz sam ze pozniej uprowadzic auto nie jest problemem szczegolnie ze alarm jest opozniony i nawet nie zacznie reagowac, to szczerze? wolal bym miec zamontowany sam central i odpuscic alarm, do AC wystarcza 2 zabezpieczenia czyli, immo ktore tez nie jest zadnym zabezpieczeniem i blokada skrzyni j/w
albo po prostu proste odciecie.
w tej wypowiedzi nie chodzi mi o to zeby nie inwestowac w ogole w zabezpieczenia ale zeby dobrac je z glowa. alarm kosztuje 1000zl, proste odciecie zrobione nawet samemu pare zlotych.
Komentarz
-
-
eX, Zasada jest taka alarm dostaje sie najczesciej i tak za free, a sam alarm montuje diler na miejscu w salonie, bo na tym dodatkowo zarabia. Co do zabezpieczen polecam AC gdzie przez 3 lata gdyby auto zawineli dostajemy 100% z faktury w dniu zakupu, a wymagane 2 zabezpieczenia przez ubezpieczyciela sa: alarm, immo.
Komentarz
-
-
..czyżby auta już tak podrożały ?? Miałem w październiku ofertę na takie auto bez haka i bolca ale z pakietem More za 42 tys. i powiem szczerze, że za OI w takiej specyfikacji to ja bym teraz 48 tys nie zapłacił... zresztą niewiele drożej chodziły już 1.9TDI. Moja rada to pogadać z forumowymi dealerami i negocjować mocno cenę albo iść w kierunku OII. Mają zazwyczaj auta na placu i wiedzą o czym gadają. A tak w ogóle to sugerowałbym auto z klimą bo to już prawie się standard robi i każdy chce ją mieć i często pomaga to przy dalszej odsprzedaży. Jeżeli chodzi o alarm to "nasi" dilerzy raczej dodadzą własny gratis... mój w OII realizuje wszystkie funkcje alarmu fabrycznego czyli współdziała z kluczykiem-scyzorykiem, domyka i otwiera szyby etc... widać, że generalnie współpracuje z CAN-em
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ARobertA tak w ogóle to sugerowałbym auto z klimą
jeśli tak to jakaś pomyłka totalna...
[ Dodano: Sob 21 Lut, 09 15:02 ]
Zamieszczone przez ARobertdomyka i otwiera szyby etc...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftwymagane 2 zabezpieczenia przez ubezpieczyciela sa: alarm, immo.
Turan404, zrezygnowac ale w konfiguratorze, i porozmawiac z dilerem o alarmie, mi diler przy nowym aucie powiedzial ze wyrzycamy z konfiguratora alarm za 1000zl i dorzucil mi pozniej alarm za 600zl ktory zamontowali u siebie, plus upust cenowy i dywany welur + guma
Komentarz
-
-
1 klima
2 4 elektryczne szyby
3 centralny
4 komputer
to samochód poprostu musi mieć naprawde nie ma sensu bez tego kupywać bo nie sprzedasz(za rozsądną cenę) chodz by był wychuchany a w O1 dodatki nie są takie drogie lepiej dołuż
a najlepiej pogadaj z naszymi dostawcami nowych czeszek to penie w tej cenie bedziesz miał więcej
pozdrawiamOCTAVIA 1.9TDI agr kombi
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=379656#379656
MOJE CAR AUDIO
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25068
Komentarz
-
-
Klimy nie planowałem. Nie wiem co prawdą, a co mitem, ale podobno całkiem sporo z nią problemów. Dużo paliwa wcina, obniża dynamike silnika, trzeba ją regularnie używać i konserwować, no i oczywiście jest to dadatkowy wydatek... A co wy sądzicie o klimie, jakieś złe, czy dobre doświadczenia? Nigdy klimy nie miałem i mi jej nie brakowało.
Czyli nie ma jakiejś współpracy między dilerami Skody w całem Polsce? Nie ma możliwości zamówienia auta np. we Wrocławiu i odebrania go w Koszalinie?
Z tego co mówicie zostało mi tylko dokonanie zakupu w Koszalinie, więc powtórzę pytanie:
Jaka jest sensowna cen, którą mogę utargować jeśli sprzedawca chce 46.420zł za:
-standard
-bolec
-zdalny zamek z alarmem
-hak
+radio i dywaniki gratis (ali mi to rarytas...)
Jeśli wziął bym pakiet "More" z klimą, lusterkami itd. cena wyższa o 1600zł.
Czekam na wasze sygestie, ale uwzglednijcie, że Koszalinek jest pustynią handlową :?
Komentarz
-
-
Moje doświadczenie z klimatyzacją jest tylko na +. Auto może i spali ciut więcej, ale tak jak ja zawsze mialem manual to te wartosci sa smieszne w porownaniu z komfortem jaki to oferuje. Klime najlepiej uzywac regularnie- ja rzadko wylaczam, nawet zimą ;-) Wydatek moim zdaniem warty zachodu. Obnizenie dynamiki silnika to juz naprawde niemal niezauwazalne jest. Problemow nigdy nie mialem a co do wydatkow to nie wiem czy 150zł co 2 lata na uzupenienie czynnika to tak duzo;-)Auto jest Bogiem, a prędkość nałogiem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Turan404limy nie planowałem. Nie wiem co prawdą, a co mitem, ale podobno całkiem sporo z nią problemów. Dużo paliwa wcina, obniża dynamike silnika, trzeba ją regularnie używać i konserwować, no i oczywiście jest to dadatkowy wydatek... A co wy sądzicie o klimie, jakieś złe, czy dobre doświadczenia? Nigdy klimy nie miałem i mi jej nie brakowało.
o kur.... :roll: :evil:
przyjacielu , kogo Ty opinii słuchasz :?: :?: :?: :diabelski_usmiechO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
bierz lepszy pakiet wtedy bedziesz mógł więcej negocjować
nie wybieraj z tego co stoi na placu tylko na zasadzie płace wymagamn
a te dywaniki i radio to moga sobie wsadzić złodzieje
dywaniki 150 zł a radio za 300 zł kupisz kenwooda
a i zapomniałem ci napisać bierz podłokietnik to się bardzo przydaje
zalety klimy
komfort
łatwiejsza sprzedaż auta wyższa cena auta (porównaj sobie różnice)
wady
delkatnie wieksze spalanie
trzeba obsługiwaćOCTAVIA 1.9TDI agr kombi
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=379656#379656
MOJE CAR AUDIO
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25068
Komentarz
-
Komentarz