wskaźnik paliwa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • vanguard
    Classic
    • 2006
    • 26

wskaźnik paliwa

Może dane były by dostępne dla tych którzy mają tyle i tyle postów? Albo godnym polecenia przez Moderatora?
  • yyahyoo
    Ambiente
    • 2005
    • 200

wskaźnik paliwa

mam taki problem:
    po tankowaniu "pod korek" wskaźnik paliwa pokazuje "full", po przejechaniu 20-30 km już wskazuje 3/4 baku (wg kompa spalanie na poziomie 7l/100), a potem jak jest już ok polowy baku nagle przy kolejnym uruchamianiu samochodu wskaźnik pokazuje rezerwę i świeci sie kontrolka :evil: . Sprawdziłam i na 100% pokazuje głupoty, bo weszło przy tankowaniu tylko 20l, a nie przynajmniej 40 :twisted:

Co to może być?? jaką stację obsługi ew. byście polecali?

P.S.: a tak BTW gdzie można kupić znaczek do Skody, tj, ten napisik na tylną klapę "OCTAVIA coś tam", bo niestety nie mam
    yyahyoo

Komentarz

• MZD
      Ambiente
      • 2004
      • 242

Ewidentnie coś z pływakiem pokazującym poziom paliwa. Jak masz samochód na gwarancji to od razu do serwisu.

Znaczek na tylną klapę możesz kupić:

Ale masz na to tylko 3 godziny.... k
      Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Tu chodzi chyba o znaczek typu 1.6 MPI albo 1.8 20VT lub TDI
        Spritmonitor.de

Komentarz

• MZD
          Ambiente
          • 2004
          • 242

Oki, no to też bym szukał na Allegro. Ostatnio spadł mi znaczek z pokrywy silnika - w salonie powiedzieli że takowego nie posiadają. Dobrze że znalazłem stary - był na osłonie silnika....

Komentarz

• yyahyoo
            Ambiente
            • 2005
            • 200

Zamieszczone przez MZD
            Ewidentnie coś z pływakiem pokazującym poziom paliwa. Jak masz samochód na gwarancji to od razu do serwisu.

Znaczek na tylną klapę możesz kupić:

Ale masz na to tylko 3 godziny.... k
            n tak, ale to raczej o "oznaczenie modelu" chodzi a nie logo producenta ale masz rację Allegro dobra rzecz - zaraz tam poszperam....
            [...] no tak na allegro nie ma, ale za to u dealera jest i kosztuje bagatela 86 zł!! :evil: nieźle nieźle...

a z tym pływakiem to raczej poważna (czyt. droga) usterka?? :diabelski_usmiech
            yyahyoo

Komentarz

• MZD
              Ambiente
              • 2004
              • 242

Zamieszczone przez yyahyoo
              a z tym pływakiem to raczej poważna (czyt. droga) usterka?? :diabelski_usmiech
              Nie wiem. Ja bym na Twoim miejscu zadzwonił do salonu i poprosił o ew. tel. diagnozę. A później poszukaj w polecanych warsztatach.

Komentarz

• Doodeck
                Drive
                • 2005
                • 60

W mojej Okcie też zgłupiał wskaźnik paliwa:
                Standardowo jest na środku (pół baku), a że jeżdżę na LPG, to ubywa bardzo powoli.
                Pewnego dnia wskazówka pokazała mi 3/4 baku, a po piętnastu minutach wróciła do normy.
                Dwuoctaviusz
                starsza O1 1,8 `98 + LPG
                i nowsza O2 1,6 `08

Komentarz

• TAXI
                  Classic
                  • 2005
                  • 36

U mnie podobne objawy,na pustym zbiorniku pokzuje full, na pełnym full,na 1/4 pokazuje 3/4 i tak jak mu się zachce, spalanie ok 6 L,tylko przelicznik zasięgu do dupy.Ale mam jeszcze rok gwarancji więc się nie martwie.

Komentarz

• Arti23
                    Elegance
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 892
                    • Superb II combi (3T5)
                    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

u mnie jak zapali sie rezerwa i zatankuje za 100 PLN wskazówka leci na 3/4 zbiornika po czym za chwilę delikatnie sie cofa (troche powyzej polowy) i powoli pnie sie do góry na 2/3/zbiornika. na szczescie mi to nie przeszkadza.

spalanie na poziomie 5,5l. raz zonie udalo sie zejsc na 4,2l. przyznaje bylem w szoku
                    Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI BKD DSG (172/395) by R-Motors-klik

Komentarz

Pracuję...