Witam.
1. Proszę o informację czy mogę sam to zrobić i czy nie niesie ze sobą zagrożeń, czy po prostu czegoś nie spiep.....?
2. Czy jeżeli przekroczyłem czas kolejnego serwisu (tj. 12.02.2009) a jeszcze nie ma wymaganych kilometrów (tj. 37 tys. - teraz jest ok. 36.6 tys) to czy mogę wyskoczyć na weekend w trasę czy załatwić to lepiej jak najszybciej (niestety nie bardzo mam teraz czas)?
3. Jeżeli będzie trzeba podpiąć pod komputer to gdzie w Łodzi (poza serwisami salonowymi) można to zrobić i nie zedrą za dużo kasy :P ?
Pozdrawiam i będę wdzięczny za pomoc.
BenRhod, nawet w książce obsługi też jest napisane :idea:
ufo ja wiem co jest napisane bo zanim zadałem pytanie to poczytałem i cytuję: "Zalecamy, aby samodzielnie nie kasować wskaźnika obsług serwisowych-może to spowodować złe ustawienia tego wskaźnika, a w efekcie nawet uszkodzenie samochodu".
Być może jest to zwykły chwyt marketingowy aby się do nich pofatygować i zostawić kaskę ale ja tego nie wiem i dlatego tutaj pytam :!:
"Zalecamy, aby samodzielnie nie kasować wskaźnika obsług serwisowych-może to spowodować złe ustawienia tego wskaźnika, a w efekcie nawet uszkodzenie samochodu".
to dlaczego w knidze jest napisane jak można samemu to zrobić :?: skoro się boisz, to nie rób tego, jedz do ASO, zostaw parę złotych i po bólu albo jedź na spota, tam każdy da sobie z tym rade...to wszystko :wink:
Mi inspekcja wczoraj wyskoczyła i sam sobie skasowałem. W ASO wyrywali odemnie za to regularnie 20zł. Niby nie żadne wielkie pieniądze ale chodzi o sam fakt że działają na zasadzie "facet nie wie, więc mu nie mówmy, bedziemy zarabiać na jego nie wiedzy".
Mi inspekcja wczoraj wyskoczyła i sam sobie skasowałem. W ASO wyrywali odemnie za to regularnie 20zł. Niby nie żadne wielkie pieniądze ale chodzi o sam fakt że działają na zasadzie "facet nie wie, więc mu nie mówmy, bedziemy zarabiać na jego nie wiedzy".
Ta opłata nazywa się: "Za brak chęci czytania instrukcji". A wybór zawsze należy do Ciebie - albo chcesz czytać albo płacić, albo to i to :wink:
Na szczęście zamiast nibijać kabzę panom z ASO postanowiłem sam posiąść tą tajemna wiedzę na temat kasowania inspekcji i jestem już bogatszy o kilka takich dwudziesto-złotowych banknotów :P
Komentarz