Kasowanie wskaźnika obsług serwisowych.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • technobarte51
    Classic
    • 2010
    • 12

Ja w okresie zimowym mam podobnie, Przy naciśnięciu hamulca mam opór i słyszę jak odchodzi powietrze, Marwiło mnie to ale czytając forum jest lepiej
  • BenRhod
    Classic
    • 2008
    • 35

Witam.
    1. Proszę o informację czy mogę sam to zrobić i czy nie niesie ze sobą zagrożeń, czy po prostu czegoś nie spiep.....?
    2. Czy jeżeli przekroczyłem czas kolejnego serwisu (tj. 12.02.2009) a jeszcze nie ma wymaganych kilometrów (tj. 37 tys. - teraz jest ok. 36.6 tys) to czy mogę wyskoczyć na weekend w trasę czy załatwić to lepiej jak najszybciej (niestety nie bardzo mam teraz czas)?
    3. Jeżeli będzie trzeba podpiąć pod komputer to gdzie w Łodzi (poza serwisami salonowymi) można to zrobić i nie zedrą za dużo kasy :P ?
    Pozdrawiam i będę wdzięczny za pomoc.

Komentarz

• Maru 123
      RS
      • 2008
      • 4660

BenRhod, wpisz kasowanie inspekcji...
      tu masz gotowe
      1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• BenRhod
        Classic
        • 2008
        • 35

Maru 123 dzięki za link ale wiem jak to zrobić tylko czy to jest bezpieczne?

Komentarz

• Maru 123
          RS
          • 2008
          • 4660

BenRhod, wszystko jest op[isane na rysunku. to nic złego nic się nie stanie masz to nawet opisane w instrukcji obsługi samochodu :wink:
          1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• ufo
            L&K
            • 2008
            • 1475
            • Octavia III combi (5E5)
            • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

BenRhod, nawet w książce obsługi też jest napisane :idea:

Komentarz

• BenRhod
              Classic
              • 2008
              • 35

Zamieszczone przez ufo
              BenRhod, nawet w książce obsługi też jest napisane :idea:
              ufo ja wiem co jest napisane bo zanim zadałem pytanie to poczytałem i cytuję: "Zalecamy, aby samodzielnie nie kasować wskaźnika obsług serwisowych-może to spowodować złe ustawienia tego wskaźnika, a w efekcie nawet uszkodzenie samochodu".
              Być może jest to zwykły chwyt marketingowy aby się do nich pofatygować i zostawić kaskę ale ja tego nie wiem i dlatego tutaj pytam :!:

Komentarz

• ufo
                L&K
                • 2008
                • 1475
                • Octavia III combi (5E5)
                • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

"Zalecamy, aby samodzielnie nie kasować wskaźnika obsług serwisowych-może to spowodować złe ustawienia tego wskaźnika, a w efekcie nawet uszkodzenie samochodu".
                to dlaczego w knidze jest napisane jak można samemu to zrobić :?: skoro się boisz, to nie rób tego, jedz do ASO, zostaw parę złotych i po bólu albo jedź na spota, tam każdy da sobie z tym rade...to wszystko :wink:

Komentarz

• r2r
                  RS
                  • 2008
                  • 4720
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Mi inspekcja wczoraj wyskoczyła i sam sobie skasowałem. W ASO wyrywali odemnie za to regularnie 20zł. Niby nie żadne wielkie pieniądze ale chodzi o sam fakt że działają na zasadzie "facet nie wie, więc mu nie mówmy, bedziemy zarabiać na jego nie wiedzy".
                  Artur

Komentarz

• pantol
                    Elegance
                    • 2004
                    • 754

Zamieszczone przez r2r
                    Mi inspekcja wczoraj wyskoczyła i sam sobie skasowałem. W ASO wyrywali odemnie za to regularnie 20zł. Niby nie żadne wielkie pieniądze ale chodzi o sam fakt że działają na zasadzie "facet nie wie, więc mu nie mówmy, bedziemy zarabiać na jego nie wiedzy".
                    Ta opłata nazywa się: "Za brak chęci czytania instrukcji". A wybór zawsze należy do Ciebie - albo chcesz czytać albo płacić, albo to i to :wink:
                    Jarek "Vinci"

Komentarz

• r2r
                      RS
                      • 2008
                      • 4720
                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Na szczęście zamiast nibijać kabzę panom z ASO postanowiłem sam posiąść tą tajemna wiedzę na temat kasowania inspekcji i jestem już bogatszy o kilka takich dwudziesto-złotowych banknotów :P
                      Artur

Komentarz

Pracuję...