Najslabszym ogniwem poza paskiem jest też napinacz i pompa - oszczedzisz na częściach 300zł wymieniając sam pasek a pozniej będziesz po każdym porannym odpaleniu będziesz słuchał z duszą na ramieniu czy napinacz już nie zaczął piszczeć.
[O1] Alarm
Zwiń
X
-
[O1] Alarm
Witam
Dzisiaj rozmawiałem z gościem który montuje alarmy i trochę namieszał mi w głowie. Mianowicie do tej pory wydawało mi się, że nie posiadam alarmu, jedynie centralny zamek sterowany z pilota. Gościu stwierdził, że alarm mam. Syreny nigdzie nie namierzyłem, ale stwierdził, że będzie wył klaksonem. Nie mam pojęcia na jakiej podstawie to stwierdził. Sterowanie mam z pilota, nie z kluczyka. Koło przekaźników namierzyłem jakąś luźno latającą kostkę z oznaczeniami AEV 4241.01 (ze znaczkiem Skody) i z niej wychodzi antena.
Jak mogę sprawdzić czy posiadam alarm, czy to tylko centralny :?:
-
-
Wsiądź z tyłu zamknij pilotem samochód i po minucie spróbuj otworzyć drzwi z tyłu. Ja tak sprawdzałem w seacie Alhambrze z 2004 roku. Bo jak zrobiłem to co napisałem z drzwiami od kierowcy to centralny otwierał wszystkie drzwi... A podobno w nowszych samochodach jak jest alarm montowany seryjnie to używa klaksonu.
[ Dodano: Czw 26 Lut, 09 18:23 ]
Nie jestem ekspertem, ale stukanie w koło itp jak w starych samochodach nie pomogło w sprawdzeniu czy samochód posiada alarm... A takie teksty słyszałem od fachowców z wieloletnim stażem w zakładaniu alarmów..."Życie to nie bajka, choć czasem tak wygląda."
Komentarz
-
-
Wiesz co zapomniałem, że skody mają coś takiego jak podwójne ryglowanie (czy jak to się nazywa) Byłem przed chwilą w swoim samochodzie i sprawdziłem. Zamknij drzwi. Następnie naciśnij raz lub dwa przycisk zamykania drzwi. Powinno odryglować drzwi z tego drugiego zabezpieczenia ( tak jest u mnie w skodzie) i spróbuj po minucie otworzyć drzwi. u mnie się załączył alarm."Życie to nie bajka, choć czasem tak wygląda."
Komentarz
-
-
Oj sorki za niedokładny opis.
Zamieszczone przez gregor6Pinech_88 napisał/a:
Następnie naciśnij raz lub dwa przycisk zamykania drzwi.
Ten który jest na drzwiach :?:
Zamieszczone przez gregor6Pinech_88 napisał/a:
Zamknij drzwi
Rozumiem, że ma wsiąść do auta i zamknąć drzwi z pilota
Ja najpierw obczaiłem czy drzwi się otworzą jak usłyszałem ten dźwięk, a później wykonałem tą czynność co wcześniej z tym, że po jakiejś minucie... i efekt był taki, że sąsiad wybiegł na podwórko, bo myślał, że ktoś mi fure kradnie..."Życie to nie bajka, choć czasem tak wygląda."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123jest to z reguły czarna mała skrzyneczka z gumową małą zaślepką pod którą jest wyłącznik alarmu
Komentarz
-
-
A więc tak. Po wciśnięciu dwa razy przycisku zamykania dioda przestaje mrugać i generalnie dupa
Zamieszczone przez robak013Zamknij samochód z pilota a otwórz po prostu kluczykiem.
Zamieszczone przez Pinech_88A sprawdzałeś ten nieprofesjonalny sposób, który Ci podałem?
Coś mi się wydaje, że nie mam alarmu :cry:
Komentarz
-
-
Auto mam od października a wyprodukowane w 1997
Zamieszczone przez marekzuzamknij auto pilotem ,odczekaj chwile , otworz drzwi kluczem nie uzywajac pilota - jesli zawyje - alarm jest.
Komentarz
-
Komentarz