Tomaszek,
Jaki fotelik z ISOFIXEM w grupie 9-36kg do OCTY?
Zwiń
X
-
Jaki fotelik z ISOFIXEM w grupie 9-36kg do OCTY?
Jak w temacie
Jaki fotelik polecacie z ISOFIXEM w grupie 9-36kg do OCTY?
Mój syn ma 4 miesiące ale rośnie jak na drożdżach i należało by się już rozejrzeć za jakimś konkretnym sprzętem dla niego.
I ile należy na to przeznaczyć, bo przecież nie można oszczędzać na zdrowiu i życiu malucha!
Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam
Michałskoda octavia elegance 1.9 TDI/110km, 146tk
Każdy szanujący się sklep będzie Cię przekonywał do tego, aby jednak kupić fotelik 9-18kg i potem większy. Pamiętaj, że 9-36 nie będzie miał dużego zakresu regulacji (brak pozycji mocno "leżącej"), niedostosowaną do malucha szerokość (zbyt szeroki dla 9-cio kilogramowego, za wąski dla 36-cio kilogramowego), itp. Taki "uniwersalny" fotelik nigdy nie będzie tak bezpieczny jak 9-18 / 18-36. To tak jak z oponami lub butami całorocznymi - nigdy nie będą w 100% skuteczne tak jak dedykowane na daną porę roku...
Komentarz
-
-
Ja używałem fotelików firmy Deltim z Częstochowy
Do 36 kg..
Byłem bardzo zadowolony...
Pozatym jest dość uniwersalny bo można go rozłożyć na części i na koniec dziecko jeździ na tzw. "poddupniku" :szeroki_usmiechMartino
125 KM /272 Nm - to już było....
teraz jest duży "+"
dgw.esite.pl
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38246
-----------------------------------------------
PerfectService by DobryGrześWawa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mllJa używałem fotelików firmy Deltim z Częstochowy
Do 36 kg..
Byłem bardzo zadowolony...
Pozatym jest dość uniwersalny bo można go rozłożyć na części i na koniec dziecko jeździ na tzw. "poddupniku" :szeroki_usmiech
Fajnie ale brak ISOFIX-ówskoda octavia elegance 1.9 TDI/110km, 146tk
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Ja również polecam 9-18kg. Moje dzieci jeżdzą w Maxi-Cosi, bo firma ta ma dobrą renomę i dobre wyniki w testach. Obecnie moja 8-miesięczna córka jeżdzi w Maxi-Cosi PrioriFix (ten sam fotelik co popularny Maxi-Cosi Priori, tylko wersja z ISOFIX) - koszt ok. 1300 zł.
Komentarz
-
michal788, tu już masz taki temat z przemyśleniami odnośnie fotelików:
Generalnie ja bym brał Roemer albo Maxi-Cosi i nie dlatego, że są fajne tylko dlatego, że są bezpieczne. Jak chce kupić dziecku coś fajnego to mu kupuje zabawkę. Fotelik kupuje się chyba z innych powodów. Te 2 firmy nie tylko robią foteliki, ale także je testują w testach zderzeniowych i zawsze wypadają najlepiej w testach ADAC.
Dlatego głównie opierałbym się na wynikach testów, a nie "fajniości", taniości albo "bo się dziecku podoba".
Komentarz
-
-
-
Zamieszczone przez shadomichal788, tu już masz taki temat z przemyśleniami odnośnie fotelików:
Generalnie ja bym brał Roemer albo Maxi-Cosi i nie dlatego, że są fajne tylko dlatego, że są bezpieczne. Jak chce kupić dziecku coś fajnego to mu kupuje zabawkę. Fotelik kupuje się chyba z innych powodów. Te 2 firmy nie tylko robią foteliki, ale także je testują w testach zderzeniowych i zawsze wypadają najlepiej w testach ADAC.
Dlatego głównie opierałbym się na wynikach testów, a nie "fajniości", taniości albo "bo się dziecku podoba".skoda octavia elegance 1.9 TDI/110km, 146tk
-
Dziś byłem poszukać fotelika Roemera Kidfix w tapicerką HighLine w sklepie w Niemczech.
Cena 150€ a w Polsce jakieś 800PLN. Nawet jakby liczyć kurs € po 5 PLN to i tak się opłaca przywieźć z Niemiec.
Tutaj link do sklepu, który wysyła do Polski, ale też ma normalne sklepy (tam właśnie byłem).
Komentarz
-
-
Skoro pociecha ma 4 miesiące to masz jeszcze duuużo czasu. Polecam najpierw przeczytać:
Paweł Kurpiewski - twórca fotelik.info zaprasza do punktu w Otwocku. Wspólnie wybierzemy najlepszy fotelik samochodowy dla Ciebie, Twojego dziecka i samochodu.
Na stronie tej znajdziesz także testy ADAC fotelików wraz z opisami ( jest info który ma ISOFIX ).1,6 Tour Ice+ TwinPower
Komentarz
-
-
Witam, rok temu kupiłem fotelik maxi cosi priori fix, ale w anglii ponieważ tutaj przebywam.
Fotelik przy zeszłorocznym kursie funta kosztował niecałe 900zl, gdzie w Polsce na allegro były one za ponad 1400. Fotelik jest naprawdę masywny i widać że porządnie zrobiony (Nr 1 w testach bezp. fotelików). Fotelik kupowałem tutaj:
http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/...__54370_10001_ . Polecam tą firmę, kilka rzeczy u nich już kupiłem i naprawdę nie mam się do czego przyczepić, niestety nie wysyłają oni poza UK. Moja rada: jeśli masz możliwość, to kup fotelik za granicą, nawet przy obecnych kursach walut. Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoDziś byłem poszukać fotelika Roemera Kidfix w tapicerką HighLine w sklepie w Niemczech.
Cena 150€ a w Polsce jakieś 800PLN. Nawet jakby liczyć kurs € po 5 PLN to i tak się opłaca przywieźć z Niemiec.
Tutaj link do sklepu, który wysyła do Polski, ale też ma normalne sklepy (tam właśnie byłem).
www.schnuller.de
Ja kupilem w cz-wie w babylandii za 790 kidfixa, a i moglem go obejzec dotknac itp.
Jak jestes czesto w germanii to moze i sie oplaca. ale jak dla mnie zaoszczedzic 100 zl a potem problem z gwarancja w przypadku jakiegos problemu z fotelikiem.
Komentarz
-
-
hamster, a naprawiałeś, albo oddawałeś na gwarancji jakiś fotelik?
Byłem w sobotę w sklepie, gdzie za kidfix z tapicerką HighLine życzą sobie nie całe 150€. Przy obecnym kursie to 100PLN taniej niż w Polsce, a jak € kupowałeś jak było po 4PLN to już masz 200PLN różnicy. Jak dla mnie się opłaca. W Polsce za fotelik z tą tapicerką chcą często ponad 800PLN. Poza tym tu też go mogę obejrzeć i dotknąć Z jaką tapicerką kupowałes za 790 - Trend Line czy High Line?
W Polsce za High Line życzą sobie kilkadziesiąt złotych dopłaty. Tutaj cena Trend Line i High Line jest taka sama. Poza tym będę tu dość często przyjeżdżał więc jak będzie potrzeba gwarancji to też dla mnie nie problem.
Komentarz
-
-
shado,
racja jak jestes na miejscu i masz euro z czasow poniezej 4zl , to sie oplaca.
Ja kupowalem trendline za highline bylo 10zl doplaty ale kolor ktory chcialem nie byl dostepny i nie zabardzo mi sie podobala tapicerka.
Teraz kupuje safefixa dla syna i place za niego 1330 w tapicerce trendline.
Ja mam poprostu nieprzyjemne doswiadczenia kupowania w germanii , wozek ktory kupilem byl mzoe i 300 zl tanszy (uwzglednaijac przesylke) ale dotarl uszkodzony i reklamacja trwala prawie 3 miesiace , do tego czasu moj maly nie mial w czym jezdzic.
Komentarz
-
-
hamster, nie no wózka to bym się chyba nie zdecydował kupić przesyłką z Niemcowa. Jeśli już to osobiście. Ale w wózku akurat ma się co psuć. Z drugiej strony fotelik raczej się nie zepsuje w czasie wysyłki. Nie zepsuje się też raczej w użytkowaniu, bo jego budowa jest prosta jak budowa cepa. Inna sprawa, że to nie wiarygodne, że ceny tutaj są niższe niż w Polsce, a jak € było po 3.5 to już były o niebo niższe.
Komentarz
-
Komentarz