Jak w temacie
Jaki fotelik polecacie z ISOFIXEM w grupie 9-36kg do OCTY?
Mój syn ma 4 miesiące ale rośnie jak na drożdżach i należało by się już rozejrzeć za jakimś konkretnym sprzętem dla niego.
I ile należy na to przeznaczyć, bo przecież nie można oszczędzać na zdrowiu i życiu malucha!
Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam
Michał
Jaki fotelik polecacie z ISOFIXEM w grupie 9-36kg do OCTY?
Lepszym wyborem jest 9- 18kg, Bardziej funkcjonalny.
Ja polecam Recaro Young Expert Plus z ISOFIX, bardzo praktyczny. Jestem bardzo z niego zadowolony.
Każdy szanujący się sklep będzie Cię przekonywał do tego, aby jednak kupić fotelik 9-18kg i potem większy. Pamiętaj, że 9-36 nie będzie miał dużego zakresu regulacji (brak pozycji mocno "leżącej"), niedostosowaną do malucha szerokość (zbyt szeroki dla 9-cio kilogramowego, za wąski dla 36-cio kilogramowego), itp. Taki "uniwersalny" fotelik nigdy nie będzie tak bezpieczny jak 9-18 / 18-36. To tak jak z oponami lub butami całorocznymi - nigdy nie będą w 100% skuteczne tak jak dedykowane na daną porę roku...
Ja używałem fotelików firmy Deltim z Częstochowy
Do 36 kg..
Byłem bardzo zadowolony...
Pozatym jest dość uniwersalny bo można go rozłożyć na części i na koniec dziecko jeździ na tzw. "poddupniku" :szeroki_usmiech
Martino
125 KM /272 Nm - to już było....
teraz jest duży "+" dgw.esite.pl
Ja używałem fotelików firmy Deltim z Częstochowy
Do 36 kg..
Byłem bardzo zadowolony...
Pozatym jest dość uniwersalny bo można go rozłożyć na części i na koniec dziecko jeździ na tzw. "poddupniku" :szeroki_usmiech
Ja również polecam 9-18kg. Moje dzieci jeżdzą w Maxi-Cosi, bo firma ta ma dobrą renomę i dobre wyniki w testach. Obecnie moja 8-miesięczna córka jeżdzi w Maxi-Cosi PrioriFix (ten sam fotelik co popularny Maxi-Cosi Priori, tylko wersja z ISOFIX) - koszt ok. 1300 zł.
S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
-------------------------------------------------------------------------
O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010
Generalnie ja bym brał Roemer albo Maxi-Cosi i nie dlatego, że są fajne tylko dlatego, że są bezpieczne. Jak chce kupić dziecku coś fajnego to mu kupuje zabawkę. Fotelik kupuje się chyba z innych powodów. Te 2 firmy nie tylko robią foteliki, ale także je testują w testach zderzeniowych i zawsze wypadają najlepiej w testach ADAC.
Dlatego głównie opierałbym się na wynikach testów, a nie "fajniości", taniości albo "bo się dziecku podoba".
Generalnie ja bym brał Roemer albo Maxi-Cosi i nie dlatego, że są fajne tylko dlatego, że są bezpieczne. Jak chce kupić dziecku coś fajnego to mu kupuje zabawkę. Fotelik kupuje się chyba z innych powodów. Te 2 firmy nie tylko robią foteliki, ale także je testują w testach zderzeniowych i zawsze wypadają najlepiej w testach ADAC.
Dlatego głównie opierałbym się na wynikach testów, a nie "fajniości", taniości albo "bo się dziecku podoba".
Dokładnie tak jak pisałem chodzi przede wszystkim o bezpieczeństwo malucha.
Dziś byłem poszukać fotelika Roemera Kidfix w tapicerką HighLine w sklepie w Niemczech.
Cena 150€ a w Polsce jakieś 800PLN. Nawet jakby liczyć kurs € po 5 PLN to i tak się opłaca przywieźć z Niemiec.
Tutaj link do sklepu, który wysyła do Polski, ale też ma normalne sklepy (tam właśnie byłem).
Paweł Kurpiewski - twórca fotelik.info zaprasza do punktu w Otwocku. Wspólnie wybierzemy najlepszy fotelik samochodowy dla Ciebie, Twojego dziecka i samochodu.
Na stronie tej znajdziesz także testy ADAC fotelików wraz z opisami ( jest info który ma ISOFIX ).
Witam, rok temu kupiłem fotelik maxi cosi priori fix, ale w anglii ponieważ tutaj przebywam.
Fotelik przy zeszłorocznym kursie funta kosztował niecałe 900zl, gdzie w Polsce na allegro były one za ponad 1400. Fotelik jest naprawdę masywny i widać że porządnie zrobiony (Nr 1 w testach bezp. fotelików). Fotelik kupowałem tutaj: http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/...__54370_10001_ . Polecam tą firmę, kilka rzeczy u nich już kupiłem i naprawdę nie mam się do czego przyczepić, niestety nie wysyłają oni poza UK. Moja rada: jeśli masz możliwość, to kup fotelik za granicą, nawet przy obecnych kursach walut. Pozdrawiam
Dziś byłem poszukać fotelika Roemera Kidfix w tapicerką HighLine w sklepie w Niemczech.
Cena 150€ a w Polsce jakieś 800PLN. Nawet jakby liczyć kurs € po 5 PLN to i tak się opłaca przywieźć z Niemiec.
Tutaj link do sklepu, który wysyła do Polski, ale też ma normalne sklepy (tam właśnie byłem). www.schnuller.de
Shado jak policzysz wg obecnego kursu plus wysylka to sie nie oplaca.
Ja kupilem w cz-wie w babylandii za 790 kidfixa, a i moglem go obejzec dotknac itp.
Jak jestes czesto w germanii to moze i sie oplaca. ale jak dla mnie zaoszczedzic 100 zl a potem problem z gwarancja w przypadku jakiegos problemu z fotelikiem.
hamster, a naprawiałeś, albo oddawałeś na gwarancji jakiś fotelik?
Byłem w sobotę w sklepie, gdzie za kidfix z tapicerką HighLine życzą sobie nie całe 150€. Przy obecnym kursie to 100PLN taniej niż w Polsce, a jak € kupowałeś jak było po 4PLN to już masz 200PLN różnicy. Jak dla mnie się opłaca. W Polsce za fotelik z tą tapicerką chcą często ponad 800PLN. Poza tym tu też go mogę obejrzeć i dotknąć Z jaką tapicerką kupowałes za 790 - Trend Line czy High Line?
W Polsce za High Line życzą sobie kilkadziesiąt złotych dopłaty. Tutaj cena Trend Line i High Line jest taka sama. Poza tym będę tu dość często przyjeżdżał więc jak będzie potrzeba gwarancji to też dla mnie nie problem.
shado,
racja jak jestes na miejscu i masz euro z czasow poniezej 4zl , to sie oplaca.
Ja kupowalem trendline za highline bylo 10zl doplaty ale kolor ktory chcialem nie byl dostepny i nie zabardzo mi sie podobala tapicerka.
Teraz kupuje safefixa dla syna i place za niego 1330 w tapicerce trendline.
Ja mam poprostu nieprzyjemne doswiadczenia kupowania w germanii , wozek ktory kupilem byl mzoe i 300 zl tanszy (uwzglednaijac przesylke) ale dotarl uszkodzony i reklamacja trwala prawie 3 miesiace , do tego czasu moj maly nie mial w czym jezdzic.
hamster, nie no wózka to bym się chyba nie zdecydował kupić przesyłką z Niemcowa. Jeśli już to osobiście. Ale w wózku akurat ma się co psuć. Z drugiej strony fotelik raczej się nie zepsuje w czasie wysyłki. Nie zepsuje się też raczej w użytkowaniu, bo jego budowa jest prosta jak budowa cepa. Inna sprawa, że to nie wiarygodne, że ceny tutaj są niższe niż w Polsce, a jak € było po 3.5 to już były o niebo niższe.
Komentarz