[O1] czujnik deszczu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Wojteg
    Classic
    • 2010
    • 10

[O1] czujnik deszczu

potrzebuję ramkę do drzwi kierowcy, przy panelu sterowania szybami:

p nakładek-progów po obu stronach-kierowca pasażer:

• orzus
    Drive
    • 2008
    • 59

[O1] czujnik deszczu

Witam mam nadzieje, że nie dubluje tematu ale "szukaj" nie przyniosło rezultatów. Pytanie dotyczy czujnika deszczu ale nie ori. Znalazłem cos takiego na allegro: http://www.allegro.pl/item563954142_...ko_149_zl.html Miał ktoś z tym do czynienia?? Czy jest to bajer godny polecenia czy zwykła chińszczyzna?? Jeśli macie jakies sugestie bądz co lepsze doświadczenie w tej dziedzinie chcętnie poczytam.

Komentarz

• oolsztyniak
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6647
      • Superb II combi (3T5)
      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Czy na prawde potrzebny Ci czujnik deszczu :?:
      Pamiętaj, że z tym wiąże się czestsze wymienianie wycieraczek
      Jak będzie na "auto" to jak wycieraczka będzie mazała albo zostawiała trochę wody na szybie to cały czas będą wachlowały wycieraczki
      Była O2 RS 190 km / 436 Nm
      Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• cybant
        Drive
        • 2008
        • 89

seryjne rozwiązanie bez czujnika deszczu jest moim zdaniem najlepsze, mam dwa "identyczne" samochody jeden z seryjnym czujnikiem deszczu, drugi bez i moim zdaniem w vw/skoda sposób regulacji wycieraczek jest baaardzo bobry, fabryczny czujnik deszczu dorównuje mu ale na pewno nie przewyższa go, jakbym miał auto bez czujnika to nawet przez chwilę bym się nie zastanawiał czy go montować, moja podpowiedź

nie montuj żadnego

Komentarz

• oolsztyniak
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6647
          • Superb II combi (3T5)
          • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez cybant
          moja podpowiedź

nie montuj żadnego
          2:0

8)
          Była O2 RS 190 km / 436 Nm
          Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• oziemi
            Rider
            S_OCP Member
            • 2007
            • 399

U mnie jest fabryczny czujnik i powiem szczerze, że jest to dosyć fajny bajer, zwłaszcza jadąc za sznurem chlapiących tirów. Nie mniej jednak na ten z alledrogo bym się nie zdecydował :roll:
            Elegance
            ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
            -------------------------------------------

Komentarz

• r2r
              RS
              • 2008
              • 4720
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Raczej zwykła chyńszczyzna, odpuściłbym temat z tego względu że w Octavii I 1.8 20V zapewne masz kilka trybów pracy wycieraczek + "popchnięcie" wajchy od wycieraczek w dół co raczej wysiłkiem nie jest, chyba że lubisz jeździć tuz za tirami które chlapią ostrą deszczową szprycą na szybę...
              Artur

Komentarz

• scr008
                Ambiente
                • 2009
                • 191

w rodzinnym citroenie c3 jest czujnik deszczu i jak dla mnie to dziala zdecydowanie za pozno, tzn opoznienie jest za dlugie i naogol i tak recznie odpalam wycieranie zanim czujnik zareaguje. Dodatkowo czasami wlacza sie bez powodu co bywa irytujace.
                Virus injected!

Komentarz

• orzus
                  Drive
                  • 2008
                  • 59

ja uważam, że jest to fajny bajer ale pod warunkiem, że jest on w 100 % sprawny i dziala w sposob satysfakcjonujacy. Ale skoro piszecie nawet o ori, że mają swoje "widzimisie" to podejrzewam, że ten z allegro lepszy nie będzie. Myślałem jednak, że ktoś z was sobie zamontował to urządzonko i bedzie sie mógł podzielić wrazeniami...

Komentarz

• shado
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 5315
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ori działa dość spoko, ale nie rewelacyjnie. Mam wrażenie, że taki wynalazek to się raczej wogóle nie sprawdzi.
                    BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• ufo
                      L&K
                      • 2008
                      • 1475
                      • Octavia III combi (5E5)
                      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez orzus
                      Ale skoro piszecie nawet o ori, że mają swoje "widzimisie" to podejrzewam, że ten z allegro lepszy nie będzie
                      ja mam oryginalny czujnik deszczu i przyznam szczerze, u mnie działa to wspaniale. nigdy nie miałem problemu by coś się zacięło, a tak na marginesie to u mnie wajcha od wycieraczek cały czas ustawiona jest w pozycji "1", czyli, zawsze przygotowany na deszcz lub inne zjawiska atmosferyczne.
                      co do podrób, zawsze miałem negatywne zdanie, obojętnie co :wink:

Komentarz

Pracuję...