Witam mam nadzieje, że nie dubluje tematu ale "szukaj" nie przyniosło rezultatów. Pytanie dotyczy czujnika deszczu ale nie ori. Znalazłem cos takiego na allegro: http://www.allegro.pl/item563954142_...ko_149_zl.html Miał ktoś z tym do czynienia?? Czy jest to bajer godny polecenia czy zwykła chińszczyzna?? Jeśli macie jakies sugestie bądz co lepsze doświadczenie w tej dziedzinie chcętnie poczytam.
Czy na prawde potrzebny Ci czujnik deszczu :?:
Pamiętaj, że z tym wiąże się czestsze wymienianie wycieraczek
Jak będzie na "auto" to jak wycieraczka będzie mazała albo zostawiała trochę wody na szybie to cały czas będą wachlowały wycieraczki
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
seryjne rozwiązanie bez czujnika deszczu jest moim zdaniem najlepsze, mam dwa "identyczne" samochody jeden z seryjnym czujnikiem deszczu, drugi bez i moim zdaniem w vw/skoda sposób regulacji wycieraczek jest baaardzo bobry, fabryczny czujnik deszczu dorównuje mu ale na pewno nie przewyższa go, jakbym miał auto bez czujnika to nawet przez chwilę bym się nie zastanawiał czy go montować, moja podpowiedź
U mnie jest fabryczny czujnik i powiem szczerze, że jest to dosyć fajny bajer, zwłaszcza jadąc za sznurem chlapiących tirów. Nie mniej jednak na ten z alledrogo bym się nie zdecydował :roll:
Elegance
ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
-------------------------------------------
Raczej zwykła chyńszczyzna, odpuściłbym temat z tego względu że w Octavii I 1.8 20V zapewne masz kilka trybów pracy wycieraczek + "popchnięcie" wajchy od wycieraczek w dół co raczej wysiłkiem nie jest, chyba że lubisz jeździć tuz za tirami które chlapią ostrą deszczową szprycą na szybę...
w rodzinnym citroenie c3 jest czujnik deszczu i jak dla mnie to dziala zdecydowanie za pozno, tzn opoznienie jest za dlugie i naogol i tak recznie odpalam wycieranie zanim czujnik zareaguje. Dodatkowo czasami wlacza sie bez powodu co bywa irytujace.
ja uważam, że jest to fajny bajer ale pod warunkiem, że jest on w 100 % sprawny i dziala w sposob satysfakcjonujacy. Ale skoro piszecie nawet o ori, że mają swoje "widzimisie" to podejrzewam, że ten z allegro lepszy nie będzie. Myślałem jednak, że ktoś z was sobie zamontował to urządzonko i bedzie sie mógł podzielić wrazeniami...
Ale skoro piszecie nawet o ori, że mają swoje "widzimisie" to podejrzewam, że ten z allegro lepszy nie będzie
ja mam oryginalny czujnik deszczu i przyznam szczerze, u mnie działa to wspaniale. nigdy nie miałem problemu by coś się zacięło, a tak na marginesie to u mnie wajcha od wycieraczek cały czas ustawiona jest w pozycji "1", czyli, zawsze przygotowany na deszcz lub inne zjawiska atmosferyczne.
co do podrób, zawsze miałem negatywne zdanie, obojętnie co :wink:
Komentarz