Zamieszczone przez fabia2
Opony lato 2009
Zwiń
X
-
Ja mam pytanie odnośnie felg - nie opon, ale nie chciałem zakładać nowego topiku, a liczę, że Koledzy znający się na oponach doradzą też coś w kwestii felg. Otóż proszę o opinie odnośnie felg firmy MAK... Sam miałem jakąś awersję do tych felg, ale model xlr wpadł mi w oko, cena jest stosunkowo niska i mam takie dylematy właśnie :roll:
Komentarz
-
-
fernando, taaa...., właśnie koło tygodnia temu dostałęm najnowszy cenik macka i zmusiłeś mnie żebym do niego zajrzał.. :szeroki_usmiech .
felga o której mówisz jest nowością , nie widziałem jej ą żywo ale teraz jak ją obejżałem to faktycznie może być lekka. co do jakości odlewu to chyba nie sa ideałem ale źle nie jest. nie sprzedawałem ich za bardzo , wiem więcej po felgach klientów . cena tego macka cennikowa w 16' to 712zł w satynie i 660zł w czarnym . to nie mało jak za 16"O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwfelga o której mówisz jest nowością , nie widziałem jej ą żywo ale teraz jak ją obejżałem to faktycznie może być lekka. co do jakości odlewu to chyba nie sa ideałem ale źle nie jest. nie sprzedawałem ich za bardzo , wiem więcej po felgach klientów . cena tego macka cennikowa w 16' to 712zł w satynie i 660zł w czarnym . to nie mało jak za 16"
W sumie to do porównania wziąłem ATS DTC, która kosztuje 860 złotych, więc różnica jest...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fabia2Zamieszczone przez szkodaa, spoko, bierz te danlopy najwyżej będziesz na nas psy wieszał :twisted: :wink:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jama89a ja kupilem w zeszłym roku takie
i jestem zadowolonyTe opony są świetne jak sa nowe. Ale bieżnik tego typu (tzw. choinka), gdy tylko po 2-3 sezonach troche się zetrze powoduje, że drastycznie pogarsza sie trakcja auta (zwłaszcza na mokrym). Fakt, że ten rodzaj bieżnika wygląda pięknie, ale ja jednak wolę bieżnik standartowy, lub asymetryczny, jest bardziej praktyczny i długowieczny.
Czarny Elegance
Komentarz
-
-
leszekmw, raczej tak
Zamieszczone przez Bigbieżnik tego typu (tzw. choinka), gdy tylko po 2-3 sezonach troche się zetrze powoduje, że drastycznie pogarsza sie trakcja auta (zwłaszcza na mokrym)
zreszta na mokra jezdnie nie ma dobrych na wszystkich trzeba uwazac
Komentarz
-
-
Polecam Michelin Energy saver - jeździłem na nich dopiero jeden sezon ale polecam. Ciche a auto pewnie się prowadzi.była O1 1,9 tdi ahf ( 125 KM, 275 nm ), jest O2 fl, 1,9 tdi bxe ( 143,8 KM, 336,6 nm ) Biała Strzała:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...173266#1173266
Serwis By DGW
Komentarz
-
-
Niestety w zeszlym sezonie letnim zauwazylem ze wyzabkowalo mi opony. Co dziwne stalo sie to nagle, tzn po zmianie opon z zimowych na letnie pojawil sie dudniacy halas - tak jak by cos bylo nie tak z lozyskiem. Dziwne bylo to ze przed zmiana na zimowki nic podobnego nie slyszalem a po zalozeniu opon ponownie pojawilo sie dudnienie. Serwis osluchal lozyska (wyszlo ze sa ok) i po obejrzeniu opon stwierdzili ze je wyzabkowalo - nie wiem, moze po zmianie opony sie pomieszaly. W kazdym razie teraz mam kolejny powod (miedzy innymi by uzasadnic wydatek zonie) by zmienic opony w tym sezonie, oprocz wyzabkowania to:
- opony sa cholernie glosne,
- tragicznie zachowuja sie na mokrej nawierzchni, do tego stopnia ze kola potrafia zabuksowac przy mocniejszym ruszaniu z pod swiatel (a jezdze spokojnie).
- bierznika zostalo sporo, na dwoch kompletach lato/zima zrobilem 60 tys, ale opony maja 6 lat a podobno tyle to dla opon max.
Stare opony to Barum. Szukajac na forum opon ktore mi znow nie wyzabkuja szczegolnie polecane byly
Continental ContiPremiumContact 2, http://www.motostrada.pl/continental...r15_48677.html
niestety nie ma ich w rozmiarze 175/80R14 wiec pewnie kupie
Continental ContiEcoContact 3, http://www.motostrada.pl/continental...r14_48620.html
Generalnie jesli chodzi o zabkowanie to wyczytalem ze najmniej podatne sa opony asymetryczne ale nie kierunkowe - nie moge tego niestety potwierdzic w praktyce.
Komentarz
-
-
Witam) Jaki rozmiar opon polecacie do felg 17" ?? Pozdrawiam
)
Bylo 90Km jest 140 i 310NmKrecimy wiecej
)
O zdrowko Szkodnika pomaga dbac Dr Zoltar)
http://soft-car.pl/
Komentarz
-
Komentarz