Zamieszczone przez fabia2
Opony lato 2009
Zwiń
X
-
Ja mam pytanie odnośnie felg - nie opon, ale nie chciałem zakładać nowego topiku, a liczę, że Koledzy znający się na oponach doradzą też coś w kwestii felg. Otóż proszę o opinie odnośnie felg firmy MAK... Sam miałem jakąś awersję do tych felg, ale model xlr wpadł mi w oko, cena jest stosunkowo niska i mam takie dylematy właśnie :roll:
Komentarz
-
-
fernando, taaa...., właśnie koło tygodnia temu dostałęm najnowszy cenik macka i zmusiłeś mnie żebym do niego zajrzał.. :szeroki_usmiech .
felga o której mówisz jest nowością , nie widziałem jej ą żywo ale teraz jak ją obejżałem to faktycznie może być lekka. co do jakości odlewu to chyba nie sa ideałem ale źle nie jest. nie sprzedawałem ich za bardzo , wiem więcej po felgach klientów . cena tego macka cennikowa w 16' to 712zł w satynie i 660zł w czarnym . to nie mało jak za 16"O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwfelga o której mówisz jest nowością , nie widziałem jej ą żywo ale teraz jak ją obejżałem to faktycznie może być lekka. co do jakości odlewu to chyba nie sa ideałem ale źle nie jest. nie sprzedawałem ich za bardzo , wiem więcej po felgach klientów . cena tego macka cennikowa w 16' to 712zł w satynie i 660zł w czarnym . to nie mało jak za 16"
W sumie to do porównania wziąłem ATS DTC, która kosztuje 860 złotych, więc różnica jest...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fabia2Zamieszczone przez szkodaa, spoko, bierz te danlopy najwyżej będziesz na nas psy wieszał :twisted: :wink:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jama89a ja kupilem w zeszłym roku takie
i jestem zadowolonyCzarny Elegance
Komentarz
-
-
leszekmw, raczej tak
Zamieszczone przez Bigbieżnik tego typu (tzw. choinka), gdy tylko po 2-3 sezonach troche się zetrze powoduje, że drastycznie pogarsza sie trakcja auta (zwłaszcza na mokrym)
zreszta na mokra jezdnie nie ma dobrych na wszystkich trzeba uwazac
Komentarz
-
-
Polecam Michelin Energy saver - jeździłem na nich dopiero jeden sezon ale polecam. Ciche a auto pewnie się prowadzi.była O1 1,9 tdi ahf ( 125 KM, 275 nm ), jest O2 fl, 1,9 tdi bxe ( 143,8 KM, 336,6 nm ) Biała Strzała:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...173266#1173266
Serwis By DGW
Komentarz
-
-
Niestety w zeszlym sezonie letnim zauwazylem ze wyzabkowalo mi opony. Co dziwne stalo sie to nagle, tzn po zmianie opon z zimowych na letnie pojawil sie dudniacy halas - tak jak by cos bylo nie tak z lozyskiem. Dziwne bylo to ze przed zmiana na zimowki nic podobnego nie slyszalem a po zalozeniu opon ponownie pojawilo sie dudnienie. Serwis osluchal lozyska (wyszlo ze sa ok) i po obejrzeniu opon stwierdzili ze je wyzabkowalo - nie wiem, moze po zmianie opony sie pomieszaly. W kazdym razie teraz mam kolejny powod (miedzy innymi by uzasadnic wydatek zonie ) by zmienic opony w tym sezonie, oprocz wyzabkowania to:
- opony sa cholernie glosne,
- tragicznie zachowuja sie na mokrej nawierzchni, do tego stopnia ze kola potrafia zabuksowac przy mocniejszym ruszaniu z pod swiatel (a jezdze spokojnie).
- bierznika zostalo sporo, na dwoch kompletach lato/zima zrobilem 60 tys, ale opony maja 6 lat a podobno tyle to dla opon max.
Stare opony to Barum. Szukajac na forum opon ktore mi znow nie wyzabkuja szczegolnie polecane byly
Continental ContiPremiumContact 2, http://www.motostrada.pl/continental...r15_48677.html
niestety nie ma ich w rozmiarze 175/80R14 wiec pewnie kupie
Continental ContiEcoContact 3, http://www.motostrada.pl/continental...r14_48620.html
Generalnie jesli chodzi o zabkowanie to wyczytalem ze najmniej podatne sa opony asymetryczne ale nie kierunkowe - nie moge tego niestety potwierdzic w praktyce.
Komentarz
-
-
Witam) Jaki rozmiar opon polecacie do felg 17" ?? Pozdrawiam)Bylo 90Km jest 140 i 310Nm Krecimy wiecej)
O zdrowko Szkodnika pomaga dbac Dr Zoltar)
http://soft-car.pl/
Komentarz
-
Komentarz