511
uszkodzony lakier na przednim zderzaku
Zwiń
X
-
1. ubytki płaszczyzny wypełnić np. żywicą epoksydową, potem polerka (może być jakaś pasta lekkościerna albo bardzo drobny papier wodny), i
2. pozostaje lakierowanie przy użyciu lakieru w sztyfcie-ASO i na koniec polerka (pastą lekkościerną).
PS. jak nie ma za głębokich ubytków to od razu pkt. 2
Komentarz
-
-
Ma tzw. bazę czyli lakier bezbarwny kładzony na kolor.Zamieszczone przez wkowal10Ten lakier w sztyfcie ma utwardzacz powierzchniowy
Te 2 rysy blizej lapmy powinny dać się zetrzeć za pomocą ScratchX z oferty Mequiars.
Z tą dużą rysą, bliżej koła, niestety poza malowaniem nic sie wiecej nie da zrobić
Czarny Elegance
Komentarz
-
-
ScratchX z oferty Mequiars. kupisz tu---> http://www.meguiars.pl/shop/product_...roducts_id=266 i też śmiało Ci to polecam! 8)
Komentarz
-
-
Jak chcesz malować to lakiernicy raczej nie lubią takich poprawek robić ale są tacy co robia poprawki przynajmniej u mnie w mieście czyli poprostu malują miejsce obtarcia a reszte sie cieniuje lakierem z specjalnym rozpuszczalnikiem i można to zrobić bez demontażu zderzaka.
Skoda Octavia 1.9 TDI
Komentarz
-
-
Dokładnie tak.Np ja coś takiego robię hobbistycznieZamieszczone przez pemo23Jak chcesz malować to lakiernicy raczej nie lubią takich poprawek robić ale są tacy co robia poprawki przynajmniej u mnie w mieście czyli poprostu malują miejsce obtarcia a reszte sie cieniuje lakierem z specjalnym rozpuszczalnikiem i można to zrobić bez demontażu zderzaka.
, ale nie pistoletem a sprayem. I jest ok. Znajomym,sąsiadom i klientowi który nie chce oddać auta do lakiernika który pomaluje prawie cały element. Także jeśli chcesz to zrobić samemu to wystarczy kupić zaprawkę w tym kolorze i samemu troszkę zatuszować, albo na wiosnę oddać do lakiernika, lub do tzw. garażowca
Komentarz
-
-
ALe jak widzę to jest lakier metaliczny i jak dorobią bedzie on matowy. Trzeba pokryć bezbarwnym a w sprayu jest on nabijany bez utwardzacza, czyli kicha bo nigdy nie wyschnie. Poza tym nie bedzie można zapolerować przejścia między starym a nowym lakierem.Zamieszczone przez AndiTW sprayu dorobia ci takze na zamowienie, wg koloru lakieru. Raczej nie dobieraj niczego na oko, bo efekt bedzie oplakany. Idz do profesjonalnego sklepu podaj kod lakieru i dorobia Ci na miejscu.pozdrowienia
Komentarz
-
-
Oj i tu się mylisz niestety.Bo lakier bezbarwny w spray'u ma już sam w sobie utwardzacz i wyschnie w 100%. Wiem coś na ten temat bo mam właśnie sklep z lakierami samochodowymiZamieszczone przez pskoszTrzeba pokryć bezbarwnym a w sprayu jest on nabijany bez utwardzacza, czyli kicha bo nigdy nie wyschnie
Tak dokładnie, zaprawkowy jest w sztyfcie. Także możesz tym sztyftem to zatuszować, a możesz też ten kolor (czyli 9910) zrobić do spray'u ale to już nie jest takie łatwe malowanie ponieważ po tym kolorze tzw.bazowym czyli tym czarnym musisz na niego położyć jeszcze ten bezbarwny aby on się świeciłZamieszczone przez wkowal10Ale lakier zaprawkowy jest w sztyfcie , a nie w sprayu . Czy dobrać jakiś kolr w sprayu?
A żeby nie było różnicy musisz zrobić coś takiego jak cieniowanie. Także przy kolorach metalicznych jest trochę zabawy 
wkowal10 pojeździj po jakiś lakierniach i może się któryś tego podejmie aby to pomalować bez malowania całego elementu. A jeśli nie to tak jak pisałem spróbuj sam albo zaprawką albo spray'em
Komentarz
-
-
Lakier w sprayu,jest bez utwardzacza.Gdyby w srodku byl utwardzacz,to nastapila byZamieszczone przez Arti_r1Oj i tu się mylisz niestety.Bo lakier bezbarwny w spray'u ma już sam w sobie utwardzacz i wyschnie w 100%. Wiem coś na ten temat bo mam właśnie sklep z lakierami samochodowymi
reakcja chemiczna i lakier by sie utwardzil i mialbys cialo stale w srodku.
Tak dzialaja wszystkie lakiery z systemu 2K,czyli dwukomponentowe..chemoutwardzalne.
Twoj lakier w sprayu to lakier z systemu 1K,czyli jednokomponentowy..wysychajacy
na zasadzie odparowywania czasteczek lotnych.
Sa jeszcze lakiery w sprayu utwardzane ultrafioletem,ale one takze sa 1K,bez utwardzacza.
pozdrawiamTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-

Komentarz