511
uszkodzony lakier na przednim zderzaku
Zwiń
X
-
1. ubytki płaszczyzny wypełnić np. żywicą epoksydową, potem polerka (może być jakaś pasta lekkościerna albo bardzo drobny papier wodny), i
2. pozostaje lakierowanie przy użyciu lakieru w sztyfcie-ASO i na koniec polerka (pastą lekkościerną).
PS. jak nie ma za głębokich ubytków to od razu pkt. 2
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wkowal10Ten lakier w sztyfcie ma utwardzacz powierzchniowy
Te 2 rysy blizej lapmy powinny dać się zetrzeć za pomocą ScratchX z oferty Mequiars.
Z tą dużą rysą, bliżej koła, niestety poza malowaniem nic sie wiecej nie da zrobićCzarny Elegance
Komentarz
-
-
ScratchX z oferty Mequiars. kupisz tu---> http://www.meguiars.pl/shop/product_...roducts_id=266 i też śmiało Ci to polecam! 8)
Komentarz
-
-
Jak chcesz malować to lakiernicy raczej nie lubią takich poprawek robić ale są tacy co robia poprawki przynajmniej u mnie w mieście czyli poprostu malują miejsce obtarcia a reszte sie cieniuje lakierem z specjalnym rozpuszczalnikiem i można to zrobić bez demontażu zderzaka.Skoda Octavia 1.9 TDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pemo23Jak chcesz malować to lakiernicy raczej nie lubią takich poprawek robić ale są tacy co robia poprawki przynajmniej u mnie w mieście czyli poprostu malują miejsce obtarcia a reszte sie cieniuje lakierem z specjalnym rozpuszczalnikiem i można to zrobić bez demontażu zderzaka.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AndiTW sprayu dorobia ci takze na zamowienie, wg koloru lakieru. Raczej nie dobieraj niczego na oko, bo efekt bedzie oplakany. Idz do profesjonalnego sklepu podaj kod lakieru i dorobia Ci na miejscu.pozdrowienia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pskoszTrzeba pokryć bezbarwnym a w sprayu jest on nabijany bez utwardzacza, czyli kicha bo nigdy nie wyschnie
Zamieszczone przez wkowal10Ale lakier zaprawkowy jest w sztyfcie , a nie w sprayu . Czy dobrać jakiś kolr w sprayu?
wkowal10 pojeździj po jakiś lakierniach i może się któryś tego podejmie aby to pomalować bez malowania całego elementu. A jeśli nie to tak jak pisałem spróbuj sam albo zaprawką albo spray'em
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Arti_r1Oj i tu się mylisz niestety.Bo lakier bezbarwny w spray'u ma już sam w sobie utwardzacz i wyschnie w 100%. Wiem coś na ten temat bo mam właśnie sklep z lakierami samochodowymi
reakcja chemiczna i lakier by sie utwardzil i mialbys cialo stale w srodku.
Tak dzialaja wszystkie lakiery z systemu 2K,czyli dwukomponentowe..chemoutwardzalne.
Twoj lakier w sprayu to lakier z systemu 1K,czyli jednokomponentowy..wysychajacy
na zasadzie odparowywania czasteczek lotnych.
Sa jeszcze lakiery w sprayu utwardzane ultrafioletem,ale one takze sa 1K,bez utwardzacza.
pozdrawiamTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
Komentarz