odpowiedz SKODY AUTO POLSKA

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • niebieski9
    Drive
    • 2010
    • 56

Jeździłem już kilkoma dieslami i jakoś żadnego z nich nie udało mi się skutecznie popsuć/zmęczyć czy w ogóle unieruchomić drogi panie moderatorze ! Mam więc wrażenie, że czytałem już "instrukcję obsługi" każdej z tych maszyn . Chyba powinienem ubolewać, prawda? Żadna z nich nie wydawała takich dźwięków (o których mowa w 1. poście) jak właśnie SKODA 2,0 TDI, co skłoniło mnie do głebszej refleksji nad myślą przewodnią konstruktorów tego motoru ale na moją zgubę już post factum. Rzeczywiście, macie rację z tą reklamą więc czas chyba pomyśleć nad zmianą funduszu emerytalnego, A wszystko przez BOGDANA, bo mówił BANKOWY. A TO ŚCIEMA BYŁA! Producentom Śkody proponuję hasło "SKODA. PRZEMYŚLANE ROZWIĄZANIA w TDI tylko dla PUCHACZY". Dlaczego nie, skoro Media Markt jest nie jest dla idiotów, bynajmniej w POLSCE. Puchacz - symbol mądrości! "Przeciętny" nie będzie kumał o co biega........firma pewnie nic nie straci....interes kręci się dalej. same zyski, panowie z MLADA BOLESLAV! A może krecika jakoś zaangażować w tę reklamę?

PS Today, Tomorrow ... chybił
    PS2. A może zamknąć wątek? Tak na wszelki....bo po co szkodzić skodzie i jej wizerunkowi w szerokim świecie.
    PS3. Co znaczy "jeździć spokojnie" według Pana, panie moderatorze rumcajs antikrist?
    PS4. Osprzęt (przeguby itp..) w mocnych motorach jest do ........ bo śiądzie. Mój wniosek: po jakiego grzyba skoda montuje tak mocne motory do tak delikatnych aut. Opanujcie się czescy inżynierowie, dajcie pożyć!
    PS.5 Używka, tak jak inne poprzednie, sprawdzona przed zakupem w ASO i nie tylko, jak poprzednie!
    Pozdrawiam serdecznie
  • andriu79
    Ambiente
    • 2008
    • 239

Hey zytkownicy skody przeczytajcie jak pieknie traktuja nas:

Witam Mam do Państwa kilka nurtujacych mnie pytan. 1. Czy to normalne: Tykanie z okolic schowka pasażera w wersji z klimą automatyczną skoda octavia II - slyszalem iz jest to wada fabryczna. 2. Brud i para w reflektorach - wada fabryczna? w jaki sposob naprawic 3. W piatek tj. 27.02.2009 r. auto nie chcialo ruszyc po wstepnych ogledzinach przez pracownika serwisu uszkodzona jest skrzynia biegow, nastapil wyciek (1,9tdi rok 2005 przebieg ok. 115 tys) cykl jazdy mie.jski. Auto nie posiada zadnych uszkodzen Czy to normalne przy serwisowanym aucie w ASO aby po 115tys nastapila awaria ukladu napedowego?? z tego co sie orientuje to octavia II rok 2004 i 2005 silnik 2,0tdi miala wadliwa skrzynie biegow Prosze o kontakt

Odpowiedź ©koda Info
    [2009-03-02 11:42:15] Szanowny Panie. ©koda Auto Polska SA informuje Pana, że na tego typu pytania odpowie Panu personel jednego z naszych Autoryzowanych Partnerów Serwisowych ©koda Auto, którzy poddadzą omawiany samochód diagnozie, pod kątem zgłaszanych przez Pana niedomagań. Nie mając możliwości fizycznego sprawdzenia stanu technicznego Pana samochodu, nie sposób jest podawać – tym bardziej zaocznie – przyczyny niepokojącego Pana stanu rzeczy. Nie można też w ten sposób pokusić się o wskazywanie skutecznych rozwiązań, dla wyeliminowania domniemanych, czy rzeczywistych, niedomagań. Tę kwestię może rozstrzygnąć wyłącznie wnikliwa diagnoza auta. Pyta Pan także, cytujemy: „Czy to normalne przy serwisowanym aucie w ASO aby po 115tys nastapila awaria ukladu napedowego?” Otóż, nie jest normą, jakoby w samochodach ©koda Auto, po przejechaniu 115 000 km, dochodziło do awarii skutkujących uszkodzeniem skrzyni biegów. Niemniej należy zauważyć, że każda usterka samochodu jest zdarzeniem losowym, uwarunkowanym wieloma przyczynami (często także zewnętrznymi), i jest zdarzeniem mogącym wystąpić podczas całego okresu eksploatacji samochodu. Z kolei fakt regularnego serwisowania samochodu u naszych Autoryzowanych Partnerów Serwisowych ©koda Auto nie jest, i nie może być, absolutną gwarancją niezawodności pojazdu. Rolą przeglądów okresowych nie jest przecież każdorazowe sprawdzanie wszystkich podzespołów i części zamiennych, w jakie został wyposażony pojazd, a jedynie wybranych jego fragmentów, zdefiniowanych przez Producenta, ©koda Auto a.s. (Republika Czeska), a zapewniających ogólną sprawność techniczną samochodu. Zatem prosimy Pana o zwrócenie się z tymi problemami do przedstawicieli Autoryzowanego Partnera Serwisowego ©koda Auto. Z wyrazami szacunku Zespół INFO

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

jeśli mam być szczery, to jak chcesz być poważnie potraktowany to postaraj się też poważnie traktować innych
      jakiej reakcji spodziewałeś się na tak postawione pytania\skargi\zażalenia :?:
      innej odpowiedzi niż rada jazdy do ASO nie spodziewałbym się na Twoim miejscu...
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• pantol
        Elegance
        • 2004
        • 754

Zaczynam mieć wrażenie, że nie ma po co do nich pisać bo mają wszystkich w d....
        Jarek "Vinci"

Komentarz

• andriu79
          Ambiente
          • 2008
          • 239

hehe widze ze kolega jest pokroju skoda Auto Polska
          na serwisie zglaszalem swoje skargi ale maja to w d......

Komentarz

• ufo
            L&K
            • 2008
            • 1475
            • Octavia III combi (5E5)
            • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

w/g mnie.......norma. nic dodać nic ująć. najpierw do autoryzowanego salonu z problemem a potem czekanie. taka jest procedura, obojętnie gdzie i obojętnie z czym się zwrócisz. wszystko zależy od sprzedawcy to on wystawia prośby, błagania, reklamacje i skargi do skoda auto polska. jeśli nie zapomni :wink:..... i to wszystko kosztem naszych nerwów :evil:

Komentarz

• zurcio
              RS
              • 2008
              • 2046

W sumie mnie to nie dziwi.
              Przecież nie przyznają się od razu w mailu, że jest/był jakiś problem.

Norma, że odsyłają do ASO. Ogólnie wszystko w normie :diabelski_usmiech
              Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• andriu79
                Ambiente
                • 2008
                • 239

no tak wszystko jasne tylko kiedy tym autkiem jezdzic

[ Dodano: Pon 02 Mar, 09 21:01 ]
                czy raczej trzymac na seriwisie i sprawdzac czy wszystko jest ok
                bo jak zwykle jest to pierwszy przypadek i nigdy takich nie bylo

Komentarz

• pantol
                  Elegance
                  • 2004
                  • 754

szkoda, spoko spoko, masz racje - ale widziałeś ostatnio jakieś podejście SAP, które wywołałoby u Ciebie poczucie, że zależy Im na satysfakcji klienta po zakupie auta?
                  Jarek "Vinci"

Komentarz

• andriu79
                    Ambiente
                    • 2008
                    • 239

[ Dodano: Pon 02 Mar, 09 21:03 ]
                    W AutoCentrum.pl wiemy wszystko o Twoim aucie. Od opinii i raportów spalania po listę jego typowych usterek i przypomnienie o wymianie oleju. Od zdjęć i filmów po prognozę usterek i dane techniczne. Od porad i testów po dyskusje na forach i w społeczności kierowców. Od cen nowych po oferty używanych. Zapraszamy!

[ Dodano: Pon 02 Mar, 09 21:06 ]
                    nic dodac nic ujac
                    oczywisice ja moge im to wszystko pokazac tylko niech oni sami za to zaplaca
                    a co najlepsze odbieralem dzis skrzynie po regenracji koles pwoiedzial mi ze to norma po 100 000 km bedzie najprawdopodobniej do wymiany sa po poprostu nie dostosowane do wiekszych mocy silnika

Komentarz

• szkoda
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 22543

Zamieszczone przez pantol
                      szkoda, spoko spoko, masz racje - ale widziałeś ostatnio jakieś podejście SAP, które wywołałoby u Ciebie poczucie, że zależy Im na satysfakcji klienta po zakupie auta?
                      nie wiem, nie orientuję się, nie korzystam i mam spokój

ale jeśli sądzicie, że po takim piśmie należałoby oczekiwać jakiejś rozsądnej odpowiedzi, to jest to IMO gruba pomyłka.

andriu79, ja nie mówię, że nie masz racji, tyle tylko, że dobrze jest jeszcze wiedzieć co, jak i do kogo napisać.
                      co oczywiście nie znaczy, że gdybyś zrobił to lepiej (a IMO zrobiłeś po prostu beznadziejnie) nie spuścili by Cię na drzewo.

z drugiej strony, skoro my chcemy ich dymać i np. ukrywając chiptuning domagamy się napraw gwarancyjnych, to dlaczego oni nie mieliby dymać nas
                      była BKD+DSG '05 120kkm
                      była BXE '08 190kkm

Komentarz

• AdamB
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 8033
                        • Octavia IV (NX3)
                        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

andriu79, a jesteś pewien przeszłości tego autka ? Bo mam wrażenie jakby z nim było coś nie tak. Nie ma / nie miało wirusa to autko?. OII może ciągnąć przyczepę około 1400kg. I jeżeli skrzynia to wytrzymuje to eksploatację miejską też wytrzyma-możliwa jest wada fabryczna danego egzemplarza.
                        Ale wracając do twojego pisma do SKODY. Mówiąc szczerze to też bym Ci tak odpisał na twoje pismo. Patrz uwagi napisane przez szkoda,
                        Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• __kater__
                          Ambiente
                          • 2008
                          • 151

moja radosna twórczość - jednowersowy wiersz

"skoda"

skoda nabawi cię wrzoda

KONIEC :twisted:
                          ----===LPG Powered By GABOREK===---

Komentarz

• shado
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 5315
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Czy myślicie, że w tym kraju jest lepiej w ASO innych marek ?
                            BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• ufo
                              L&K
                              • 2008
                              • 1475
                              • Octavia III combi (5E5)
                              • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez shado
                              miałem wcześniej seata a jeszcze wcześniej vw, szczerze, wszędzie jest dokładnie tak samo. tak samo traktowanie klienta, odrazu po jajach. chyba, że zaczniesz płakać i płakać i nie będziesz skakał do gardeł to może cosik wygrasz.........tych gości z ASO uczą chyba w/g identycznego schematu :|

Komentarz

• Big
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 6389

Zamieszczone przez shado
                                Niestety NIE Miałem do czynienia z GM Polska i Renault Polska. Takie samo olewanie klieta, zwłaszcza w Renault Polska
                                Ale w tym przypdku na tak napisany list odpowiedizałbym tak samo jak SAP Sorry Andrju, ale co oni ci mieli odpisać?? Na odległośc zdiagnozowac Twój problem?? Jakim cudem?? Nigdzie nie napisałeś im że byłes w ASO, że nic ci nie odpowiedizeli i dlatego szukasz pomocy w SAP.
                                Czarny Elegance

Komentarz

• szkoda
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 22543

Zamieszczone przez Big
                                  Niestety NIE Miałem do czynienia z GM Polska i Renault Polska.
                                  to ja dokładam do tego jeszcze Opla, Toyotę i Mitsubishi, wszędzie jest dokładnie tak samo, może tylko tyle, że w Toyocie jest zazwyczaj bardzo milusio, ale nic poza tym
                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• shado
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 5315
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

To teraz dam wam kontrprzykład z zagranicy. Ostatnio dostaliśmy reklamację dotyczącą naszego radia, że jak gość ma nagraną płytę koncertową to pomiędzy ścieżkami słyszy króciutkie przerwy, których nie powinno być. No i gość generalnie ma rację tylko, że akurat nie możliwe było zrobienie tego w tym radiu i producent auta zgodził się, że między takimi ścieżkami może być przerwa chyba coś ok200ms.
                                    Czujecie bluesa co by się działo jakbym poszedł z taką reklamacją np do Skody? Przecież by mnie chyba śmiechem zabili.
                                    Tymczasem ASO wzięło od klienta tą płytę i producent przysłał nam tą płytę do analizy i poprosił o wytłumaczenie dlaczego tak się dzieje (bo już nie pamiętał, że rok wcześniej się na to zgodził).
                                    BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• opsia
                                      Ambiente
                                      • 2007
                                      • 189

A ja napiszę inaczej. Miałem poprzednią skodę (używaną ) i kupiłem ją w ASO Bednarek w Łodzi ( Szczećińska). Zanim ją jeszcze odebrałem, zadzwonili do mnie, że podczas sprawdzania ( taka była umowa, kupuję auto, ale mają wszystko sprawdzić) zauważyli wycieki z chłodnicy. Nie były duże, ale zaproponowali, że wymienią mi ją na ich koszt?????!!!!. Tak zrobili. Potem jeśdziłem do nich na różne naprawy itp. Zawsze była miła obsługa, ZAWSZE to co wymienili chodziło jak zegarek. Fakt, że jak w każdym ASO jest drożej( choć ja wiem, czy tak bardzo). Kupiłem u nich też nowe auto. Dodali co trzeba, trochę opuścili i było OK. Także zdarzaja się DOBRE ASO. I takie jest na Szczecińskiej w Łodzi u Bednarka. POLECAM. Nadmieniam, że nie pracuję u nich!!!!!!
                                      Moja Octavka tyle pali---

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• szkoda
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 22543

Zamieszczone przez opsia
                                        A ja napiszę inaczej. Miałem poprzednią skodę (używaną ) i kupiłem ją w ASO Bednarek w Łodzi ( Szczećińska). Zanim ją jeszcze odebrałem, zadzwonili do mnie, że podczas sprawdzania ( taka była umowa, kupuję auto, ale mają wszystko sprawdzić) zauważyli wycieki z chłodnicy. Nie były duże, ale zaproponowali, że wymienią mi ją na ich koszt?????!!!!. Tak zrobili. Potem jeśdziłem do nich na różne naprawy itp. Zawsze była miła obsługa, ZAWSZE to co wymienili chodziło jak zegarek. Fakt, że jak w każdym ASO jest drożej( choć ja wiem, czy tak bardzo). Kupiłem u nich też nowe auto. Dodali co trzeba, trochę opuścili i było OK. Także zdarzaja się DOBRE ASO. I takie jest na Szczecińskiej w Łodzi u Bednarka. POLECAM. Nadmieniam, że nie pracuję u nich!!!!!!
                                        no i bardzo dobrze i o to chodzi :!:
                                        była BKD+DSG '05 120kkm
                                        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Big
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 6389

Zamieszczone przez szkoda
                                          to ja dokładam do tego jeszcze Opla
                                          Szkoda, GM Polska to Opel własnie

Zamieszczone przez shado
                                          To teraz dam wam kontrprzykład z zagranicy.
                                          To ja ci podam lepszy:
                                          w latach 80-tych mój wójcio (a własciwie to wójcio mojej mamy, ale ja tak na niego mówię) mieszkajacy od 1945 r w Londynie stwierdził, że jest w takim wieku, że nie potrzebny mu juz Jaguar (wczesniej ta marką łasnie jeździł) i kupił sobie nowiutkiego VW Polo. Pech ciał, że 3 razy z rzędu - w odstępie kilkunastu dni - psuła mu się stacyjka unieruchamiajac pojazd. ASO naprawiało, oddawało auto, a za kilkanaście dni znów to samo. Po trzecim razie wójcio się wkurzył połozył na ladzie dealera VW, gdzie kupił auto, kluczyki i dokumenty Polo i powiedział że ... on stracił zaufanie do firmy i chce zwrot kasy za auto.
                                          Zgadnijcie co zrobił dealer VW ?? Bez gadania zwrócili wójciowi kasę (kupił Voxholla Novę) przeprosili i ... dali rabat na dowolne auto VW w tym salonie. DODATKOWO centrala VW na Anglię przysłała do wójcia oficjalne przeprosiny za problemy z ich produktem :shock:
                                          To sie nazywa profesjonalizm i powazne traktowanie klienta !!! Polskie ASO i importerzy są jeszcze 200 lat za murzynami i musza sie wieeeele nauczyć, bo puste frazesy o dbaniu o klienta w ich ustach brzmią jak drwina z klienta :evil:
                                          Czarny Elegance

Komentarz

• szkoda
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2005
                                            • 22543

Zamieszczone przez Big
                                            Zamieszczone przez szkoda
                                            to ja dokładam do tego jeszcze Opla
                                            Szkoda, GM Polska to Opel własnie
                                            ale o 7am też :?: :diabelski_usmiech

(poza tym tam jest jeszcze szewrolet, kadilak, korweta, sab i hamer :P)
                                            była BKD+DSG '05 120kkm
                                            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• RS
                                              Ambiente
                                              • 2009
                                              • 238

Mam również przykre doswiadczenia z Fordem ( kompletna zlewka ) - tak sie wkurzyłem iż napisałem do centrali Forda do Detroit ( USA ) - dopiero to pomogło - Dostałem list z przeprosinami z Ford Europe ( Wlk.Brytania ) z prośbą o informacje jak przebiegła naprawa . Ford Motor Poland został pominięty jako totalni indolenci .
                                              Na marginesie oddaje auto do ASO Bednarek w celu usuniecia trzasków z fotela - jak odbiorę podzielę się spostrzeżeniami co do jakosci obsługi

Komentarz

• Andys
                                                Elegance
                                                • 2007
                                                • 762

RS,
                                                Zamieszczone przez RS
                                                ASO Bednarek w celu usuniecia trzasków z fotela - jak odbiorę podzielę się spostrzeżeniami co do jakosci obsługi
                                                Ciekaw jestem, jak Cię serwis potraktuje. Ja byłem z nimi umówiony na montaż niefabrycznego radia (ze względu na gwarancję), ale kiedy przyjechałem i dowiedziałem się, że oni to zrobią na moją odpowiedzialność, zabrałem radio.
                                                Powodzenia.
                                                Pozdrawiam,
                                                Andys

Komentarz

• krzycho*
                                                  Ambiente
                                                  • 2009
                                                  • 201

Trochę tu poczytałem i myślę a właściwie jestem pewien że to nie wina ASO czy jakiejś firmy tylko ludzi (między innymi i nas :wink: ) bośmy też ludzie, to człowiek i jego podejście do pracy i drugiego człowieka świadczy o jakości usług (oczywiście nie wspomnę tu o fachowości, bo sam uśmieszek nic nie zrobi), kupiliśmy naszą skodziankę w Auto Wimar na modlińskiej i jak na razie jesteśmy zadowoleni jak z auta tak i z obsługi :szeroki_usmiech (oczywiście trzeba pamiętać że ideałów niema chyba że w wyobraźni :wink: ).

Komentarz

Pracuję...