Zamek drzwi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamek drzwi

Dzięki za fotorelacje. Za kilka dni będę zakładał tempomat więc bardzo mi się przyda.
    U mnie też "tykają" kierunki, myślałem że to wina przekaźnika ze światłami awaryjnymi.

Może ktoś jest szczęśliwym posiadaczem tempomatu :?: Jak się z tym jeździ :?:

Pzdrawiam

Zamek drzwi

Po zamknięciu wszystkich drzwi świeci się lampka oświetlenia wnętrza. Podobno mikrowłącznik w zamku drzwi. Można to jakoś naprawić, bo w ASO krzyczą za niego 800 PLN.

Komentarz

• arci9
      RS
      • 2004
      • 2007

Może to banalne ale czy przełącznik na suficie jest dobrze ustawiony....? :wink:

Komentarz

HA HA HA. Takim ignorantem to ja nie jestem.

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Polewac WD-40 wylacznik moze pusci i zacznie dzialac a jak nie to sam wylacznik rozebrac lub udac sie gdzies gdzie robia z alarmami to takie cos tez zrobia ASO ma chore ceny i na to trzeba byc przygotowanym.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

GREGORKR, ja sie zaptyam jak popatrzysz od wewnątrz do bagażnika to lampki w bagażniku sie swiecą jak tak to poszedł ci nikro wyłoącznik w zamku w klapie, ale nie tylko często podobno padają w drzwiach. Jest jedna rada można spróbować rozebrać wkłądkę zamka lub ją wymienić. Jest też jedna możliwośc jesli chodzi o bagażnik jak to jest kombi to mogła przegnić kostka z kablami i czasem dzieje sie że one zwierają i czujnik w module komfortu głupieje ale to trzeba wszystko zdiagnozować po koleji najpierw sprawdzić czy lampka w bagażniku gasnie

Komentarz

• owicz0
              Ambiente
              • 2005
              • 104

a alarm masz?
              nie pomogl ani razu

Komentarz

• esjot
                Ambiente
                S_OCP Member
                • 2005
                • 152

Witam

Mam wyłacznik do drzwi.
                Czekam na kontakt.

PZDR
                Superb - 2 Kombi

Komentarz

• Chudy
                  Ambiente
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 129

mialem podobny problem tylko w drugą stronę. Oswietlenia wnetrza nie działało, Oakzało się że włącznik w zamku dzwi sie skończył a ściśle mówiąc krzywka która jest w zamku była już tak wyrobiona że wypadło bolczyk z krańcówki i juz nie mialo co jej włączać. Naprawa polegała na wymianie całego zamka, znalazłem na szrocie zamek od Golfa III i przełożyłem sterowanie, cała część mechaniczna zamka jest taka zama tylko różni sie puszka sterowania, zamek działa do dnia dzisiejszego Koszt zamka to 100zł i dwa dni roboty 9nauka rozbierania drzwi i tapicerki).

Komentarz

Pracuję...