[O1] 2 rzeczy - roleta i pikanie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • celer
    Classic
    • 2010
    • 35

miałem kupić chromowane podkładki, jednak te mi bardziej odpowiadają. zastanawiam się jednak czy czarny plastik zbytnio nie kontrastuje z jasnym autkiem?
  • Woytas
    Rider
    • 2008
    • 279

1. Qrde, mialem pierwszy duzy transport szafka ponad 180 cm Wiec debiut w demontazu rolety. Spokojnie zeszla, szafka weszła, jeszcze maly pasazer by z przodu pojechal
    Ale za cholere nie moglem tej rolety wlozyc! Zakres ruchu zaczepow sie skonczyl i nie pozwalał na montaz. Dopiero ja na sile odepchnalem plastik w ktory mialo wskoczyc to po siodmych potach sie udalo.... Za długa jest czy co?? Czy to tak ma byc?

2. Wczoraj w czasie jazdy, z czego raz przy ruszaniu zonie zapipczało i - jak twierdzi -zaswiecil sie znaczek reczego. Ale reczny odpuszczony. Siedzialem z tylu wiec nei widzialem. Jade dzis do pracy a tu pik pik pik... sygnal jak od recznego, ale nie zauwazylem nic na desce.... A sygnal taki jak od nie do konca zwolnionego recznego.... wczesniej tego nie bylo :? Jakis czujnik swiruje? W wolnej chwili podjade chyba i sprawdze moze na kompie wyjdzie co w trawie piszczy.

PS. Oj chyba powinno to byc w problemach i usterkach ops: Jesli mam racje to moze ktos przeniesc na wlasciwe miejsce?

Komentarz

• eX
      Elegance
      • 2006
      • 980

1. miales w tamtym miejscu strzelone auto z tego co pamietam przy slupku. u mnie wczesniej tez ciezko wchodzila roleta, przy demontazu plastikow i wymianie glosnikow jakos z plastikami tak poszlo ze roleta wchodzi delikatnie.

2. moze byc malo plynu hamulcowego, na prostym sie to dzieje czy przy skretach.

Komentarz

• Agamek12
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 9935
        • Ford

Ad. 1: u mnie wychodzi i wchodzi bez żadnego problemu.
        Ad. 2: nie mam pojęcia o co chodzi
        Adam... Używam:
        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• gregor6
          Rider
          • 2008
          • 488
          • Volkswagen

Pika przy odpalaniu, czy w trakcie jazdy :?:

Komentarz

• Woytas
            Rider
            • 2008
            • 279

eX, był strzelony, to fakt, ale przed dzwonem raz probowalem zdjac po kupnie i nie poszlo... nie silowalem sie bo nie bylo potrzeby. Przy okazji zapytam w serwisie bo obejmuje to gwarancja naprawcza...

a "pik pik" to na prostej w korku i przy ruszaniu ze skretu. Jak wyjde z roboty to sprawdze ten płyn hamulcowy.......

gregor6, pikanie jw

[ Dodano: Wto 10 Mar, 09 16:13 ]
            No i dzis znowu w czasie powolnej jazdy.. trzy piki bez zadnej kontrolki....
            Ale delikatniejsze niz przy recznym.... a do ASO w tym tygodniu nie dam rady........

Komentarz

Pracuję...