[O2] Czy na forum znajduja sie moze "manuale" do O

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szpara
    Ambiente
    • 2010
    • 212
    • Octavia I (1U2)
    • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Ja do swojego AHF leje wschodnie paliwo ale tylko z Rosji i tylko z Łukoila albo Rosnefta. Jakość na innych stacjach nie podchodzi mi do gustu, a wiem coś o tym bo często na Rosję latam swoim ciężarowym statkiem. Jak napisał tomil ciężarówki na tym paliwie chodzą cały czas, a że czasy STAR-ów czy JELCZ-y dawno minęły i aktualnie są to samochody od 2001 roku produkowane na pompowtryskach, CR-ach, dodatkach AD-BLUE i innych dziadach, to ekologią i wymogami silnika co do paliwa przewyższają dużą część samochodów osobowych.
    Więc z własnego doświadczenia wiem że jakość paliwa z w/w stacji jest naprawdę dobra o ile sami tam zatankujecie lub macie na 100% pewnego dostawcę :diabelski_usmiech bo z niepewnych rąk już nigdy takiego paliwka nie kupię gdyż już raz pompę rotacyjną w ciężarówce wymieniałem :evil: .
    Z ciekawostek powiem że aktulanie na Rosji na przykładzie stacji Rosneft w Smoleńsku lany jest zimowy ON do -45 st.C i faktycznie tyle wytrzymuje (przy -36 koledze na dalekiej Rosji nie zamarzło a sam osobiście nie miałem problemów przy -28) zanim wydzieli się parafina więc paliwo na Polskich stacjach takich parametrów raczej nigdy mieć nie będzie.
    Pzdr
    czasami dłubię w CB radiach
  • Trusek
    Rider
    • 2009
    • 520
    • Octavia III (5E3)
    • DADA 1.5 TSI 150 KM

Otoz zaczalem szukac jakis fajnych porad z cyklu "co i jak" i ... nie potrafie znalezc nic ciekawego.
    Jest cos takiego do OCTAVII II na naszym forum ???????

np
    Jak demontowaz tapicerke drzwi w celu montazu glosnikow zeby czegos nie polamac???

albo

Jak zdjac obudowe hamulca recznego aby dostac sie do zasilania zapalniczki lub gniazda 12V???

itd ...
    <<>> MACIEJ <<>>
    Moje Autko - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33986 - Zapraszam

Komentarz

• gregor6
      Rider
      • 2008
      • 488
      • Volkswagen

Coś słabo szukałeś.

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez Trusek
        Jest cos takiego do OCTAVII II na naszym forum ???????
        byc może akurat nic ciekawego nie ma...
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• Purchawa
          Admin
          S_OCP Member
          • 2004
          • 8007

Trusek, ogarnij sie i przestan zakladac nowe tematy z dupy, bo sie szybko pozegnamy :!: :evil:

Narazie dostajesz ostrzezenie!
          "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
          Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

Pracuję...