jakie klocki hamulcowe?
Zwiń
X
-
Co do tego, czy dane tarcze i klocki będą pasować, to najlepiej po numerze nadwozia sprawdzać w InterCars lub w Deko - to powinno wystarczyć, jeśli mają być wymiary takie jak fabryczne.
Komentarz
-
-
Klocki polecam Ferrodo Premier do normalnej jazdy co do tarcz ATE, BREMBO,TRW ewentualnie ZIMMERMAN.
Natomiast niepolecam tarcz i klockow Red Horse czy jakos tak. kilka mocniejszych hamowan i tarcze krzywe a klocki spalone. Pozatym na wlasnym bezpieczenstwie niewarto oszczedzac!OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
Ja właśnie szukam klocków - bo w ASO podano mi cenę 280zł za komplet - co wydaje mi się zlekka za dużo.
Natomiast byłem w ASO spytać o kod klocków jakie pasują, a pan był tak miły, że nawet z magazynu przyniósł sztukę żeby sprawdzić jaka to firma - no i oczywiście na kartonie i klockach logo Skody, Audi, VW ale na klocku wybite: FERODO.
Komentarz
-
-
Dzień dobry.
Moje doświadczenia z hamulcami są dosyć obszerne.
Obecnie testuję od 20 000km układy ATE.
Złego słowa nie mogę powiedzieć jednak przy awaryjnym hamowaniu nie jest tak efektywnie jak przy klockach zielonych firmy EBC które założę ponownie.
DS Performance użytkuje mój syn w Hondzie i twierdzi że są to doskonałe hamulce a zważając na jego temperament chyba tak może być.
Obecne Brembo sprzedawane w Polskiej sieci dystrybucyjnej nie polecam są to tańsze wersje przetopionych grzejników z Dąbrowej.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez parasiteZamieszczone przez Luk@sja mam EBC green stuff w stosunku do serii o niebo lepiej mimo gównianych 280mm tarcz.service by Auto Tar
Komentarz
-
-
Proponuje się przenieść do wątku dedykowanemu temu tematowi: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=4022
Zamieszczone przez Luk@smiałem ochotę kupić ebc nacinane, albo zimmermany, ale na razie zostały tarcze które miałem, ale nie mam pojęcia co to za marka.. gówniane napisałew w sensie, że 280mm, bo tak to mam nawet się jeszcze nie pogięły etc..
- nacinane są, żeby oczyszczać klocki, z błota itp. nie jeździsz w rajdach, więc nic Ci to nie da.
- nawiercane, aby poprawić wymianę ciepła, przy takim rozmiarze tarczy, gdzie są 3 dziurki robione cieniutkim wiertłem w rządku, też nic Ci to nie da
Kupić zwykłe gładkie tarcze, dobre klocki i to wszystko :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lorumartinex, bierz :
Zamieszczone przez abstinentferodo premier
mam u siebie i mam od samego początku z tym problem.
tarcze oryginalne + klocki ds przód tył.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pio_wwaa czy nie popiskują ci te klocki?
mam u siebie i mam od samego początku z tym problem.
tarcze oryginalne + klocki ds przód tył.co prawda te piszczenie jest jak delikatnie naciskam hamulec tocząc się w korku.
O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
mam podobny problem , wymienilem tarcze i klocki na tyl i lipa, z prawej strony sie zapiekly klocki tarcza az czerwona :shock: wiec wyciagnalem i przeciscilem tloczek, prosze ja was i to samo, mam klomplet APEC czyli klocki i tarcze koszt to 45 F, nie tak zle , szuklem PAGID albo nie bylo, mam nadzieje ze sie k... nie zapiecze albo zablokuje tloczek, co do nowego jednego kompletu hamulcow na tyl to 160-80 F :shock: , ten sam w polsce kupuje 2! zdjecia dodam :? wkrotceprawidłowa odległość ,mniejsza od większej
Komentarz
-
-
Nie są to najdroższe części do Skody, dlatego na klocki warto przeznaczyć nieco więcej pieniążków. Gdzieś widziałem cytat, który najlepiej oddaje chęć oszczędności na układzie hamulcowym - "od hamulców zależy czy zatrzymasz się przed słupem, czy na słupie". Ja od siebie polecam klocki hamulcowe Brembo - sprawdzona włoska firma, która jest dobra w tym, co robi.
Komentarz
-
-
A czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak mogę sprawdzić jaki typ klocków mam kupić na przód. Bo mam 45 tyś i patrzyłem że już powoli muszę myśleć o wymianie.
Przeleciałem wszystkie kody PR z naklejki książki serwisowej i nie znalazłem nic o hamulcach. Rok produkcji 2008.
Czy myślicie że te np będą OK? http://www.motocentrum.pl/klocki-ham...0-65-p85041,prSkoda Octavia Tour MORE 1.6 TWIN POWER
Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mlacPrzeleciałem wszystkie kody PR z naklejki książki serwisowej i nie znalazłem nic o hamulcach. Rok produkcji 2008.
Osobiście polecam Zimmermanna lub Ate w tych pieniądzach
Komentarz
-
Komentarz