jakie klocki hamulcowe?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bartek.K
    Rider
    • 2012
    • 396

A miał ktoś klocki firmy ICER?
    Nie ma rzeczy niemożliwych,są tylko trudne do wykonania.

Komentarz

• KrzysiekW
      Drive
      • 2010
      • 98

Klocków ICER nie używałem, ale swego czasu na tym forum też się o klocki hamulcowe dopytywałem. Za poradą forumowiczów wybrałem klocki Ferodo Premier. Potwierdziło się w ich przypadku to, przed czym mnie mechanik w warsztacie ostrzegał - czasem piszczą. Ale dla mnie to nie jest uciążliwe. Piszczą bardzo cicho, tylko czasami (np. przy hamowaniu krótko po ruszeniu samochodem z parkingu) i tylko przy bardzo małych prędkościach, więc to zupełnie nie jest dla mnie uciążliwe.
      Podkreślę, że nie piszczą regularnie, lecz tylko bardzo rzadko.
      Mechanik w warsztacie mi pokazywał, że klocki ATE mają pośrodku taki rowek, przez który jest odprowadzany pył ścierany z klocków hamulcowych, a te klocki Ferodo Premier takiego rowka nie mają i dlatego mogą piszczeć, gdy ten pył się jakoś tam uzbiera. Gdybym teraz kupował, to zdecydowałbym się jednak na te droższe (do mojego samochodu są one najdroższe z dostępnych) klocki ATE.

[ Dodano: Pią 03 Lip, 15 05:30 ]
      Aktualizacja po 3 latach używania przednich klocków i tarcz hamulcowych Ferrodo Premier: Klocki prawie od początku czasem piszczały przy hamowaniu, ale to nie było dokuczliwe. Natomiast teraz już chyba coś się z nimi stało, bo przy hamowaniu czuję bicie na pedale hamulca i lekko na kierownicy. Raz, około rok temu, hamowałem bardzo ostro przed dzikiem (udało się) i potem jakiś czas odczuwałem bicie na hamulcach, które jednak po jakimś czasie przeszło, a od niedawna znowu się pojawiło.

Komentarz

Pracuję...