Zakup nowego autka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • doomster
    Classic
    • 2010
    • 5

Zakup nowego autka

Artur73, to nie dramat. moja historia jest trochę inna.
    Po roku i 1 m-cu jazdy...
    Trasa z okolic Wa-wy do Zakopanego. Wyjazd na wakacje. Żona, prawie 2-latek w foteliku, pełniuteńki bagażnik łącznie z wózkiem i w Katowicach - zonk! Miałem po drodze zostawić teściową u jej brata. Wjeżdżam na osiedle, a tu sprzęgło po wciśnięciu zostało w podłodze. Jakoś doczołgałem się pod blok. Komórka i assistance. A to była niedziela...
    Przyjechali, zwieźli do Kierata w Tychach i rozpoczęła się walka o samochód zastępczy. Dobrze, że żona z dzieckiem mogła u wujka w domu się schronić!!!! Po 4 godzinach okazało się, że do Kierata podjechał Focus Combi.

Okazało się, że przetarł się jakiś przewód od układu sprzęgła (ktoś składając na taśmie autko źle go ułożył i na wybojach ocierał się o coś, aż się przetarł) i cały płyn wyleciał.
    Naprawa trwała 3 dni!!! - przewodu nie było w ASO więc go ściągali z Poznania. Trzeba było jeździć z Zakopca do Katowic po odbiór samochodu. Ale grunt, że w ogóle dali Focusa.

Jednak wtedy mimo nerwów na prawie nowe autko, octavka pokazała swoją wyższość
    Focus Combi nie podołał - zawartość bagażnika skodzianki (w którym jeszcze było wolne miejsce) nie weszła do kombiaka - jednego z najpojemniejszych w swojej klasie. Dwie torby musiały jechać w środku
  • Seren
    Classic
    • 2009
    • 15

Zakup nowego autka

Czytaliście? ja niestety odczuwam to właśnie na swojej skórze i nie mogę odebrać mojej Octavii, bo dealer musi zdobyć taki papierek! A niestety nie chcą wydać jak na razie oświadczenia że dostarczą mi go w ciągu miesiąca! WRRRRRRRRRR

Komentarz

• Big
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6389

To jest własnie Polska - jak cos działa dobrze lub w miere dobrze to trzeba to spie.... i zrobić tak zeby nie działało wogóle
      Czarny Elegance

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

:lol: :shock:
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• hankasz7
          L&K
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1097

Seren, No to masz Pecha :|
          Piszę poprawnie po polsku.
          Parkujesz? Zdrapujesz!!!

Komentarz

• Seren
            Classic
            • 2009
            • 15

Wściekam się, bo w sobotę wyjeżdżam na 10 dni i nawet nie naciesze się autkiem przed wyjazdem. O ile w ogóle je do tego czasu dostane!

Komentarz

• AdamoAdamo
              Classic
              • 2009
              • 6

Też mnie to dzisiaj dotknęło :?
              W Wrocławiu jest lepiej. Podobno ma być w przeciągu 1-2 dni....
              Czy nie kłamią to się dopiero okaże :roll:

Komentarz

• satoot
                Rider
                • 2008
                • 525

Zamieszczone przez Seren
                nie naciesze się autkiem
                Za to jak wrócisz z podróży starym, to nowe będzie miało dłużej mniejszy przebieg.

Komentarz

• bartholozz
                  Classic
                  • 2009
                  • 4

Seren,

idź do wydziału komunikacji i dowiedz się jak załatwiają. Ja dzisiaj w Katowicach zarejestrowałem moją nową octę bez tego papierka (który też "dochodzi"...), wypisując w urzędzie jedynie oświadczenie, że przy odbiorze stałego dowodu rejestracyjnego doniosę... też wyczekałem ponad tydzień zanim to się udało załatwić.
                  O2 FL Combi 1.8 TSI 160 KM Elegance

Komentarz

• Trusek
                    Rider
                    • 2009
                    • 520
                    • Octavia III (5E3)
                    • DADA 1.5 TSI 150 KM

O co chodzi z tymi przestojami ???

Nie wiem czy mnie to tez dotyczy ale w lutym zamowilem FL-ke 1,4 TSI i ... echo. Do teraz ani widu ani slychu. Czekam i sie nie moge doczekac.

Czy przez jakies formalne pierdoly to sie tak ciagnie czy to moze byc jeszcze inna przyczyna?????? - ta o ktorej piszenie????????
                    <<>> MACIEJ <<>>
                    Moje Autko - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33986 - Zapraszam

Komentarz

• AdamoAdamo
                      Classic
                      • 2009
                      • 6

Re: O co chodzi z tymi przestojami ???

Zamieszczone przez Trusek
                      Nie wiem czy mnie to tez dotyczy ale w lutym zamowilem FL-ke 1,4 TSI i ... echo. Do teraz ani widu ani slychu. Czekam i sie nie moge doczekac.

Czy przez jakies formalne pierdoly to sie tak ciagnie czy to moze byc jeszcze inna przyczyna?????? - ta o ktorej piszenie????????
                      To raczej coś innego :roll: Ten problem co opisujemy powstaje dopiero jak auto przyjedzie do polski (powstanie obowiązku opłacenia akcyzy i wydania odpowiedniego zaświadczenia przez Urząd Celny)....

Komentarz

• szkoda
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 22543

Zamieszczone przez Trusek
                        ale co się ciągnie?!
                        na auto z produkcji czeka się do 8 tygodni i to jest norma, ile czekasz?
                        saport techniczny baj DGW
                        była BKD+DSG '05 120kkm
                        była BXE '08 190kkm
                        no i nie ma :-)

Komentarz

• Seren
                          Classic
                          • 2009
                          • 15

Autko które kupiłem/zamówiłem to rocznik 2008 i było juz w salonie. Mimo iz do polski wjechało dawno temu to i tak trzeba teraz zaświadczenie z Urzędu Celnego że zapłacili Akcyzę.
                          Teoretycznie mogłem rejestrować samochód bez tego świstka na własne ryzyko i okazać w/w dokument przy odbiorze(o ile dealer mi go dostarczy), tylko czemu ryzyko mam ponosić ja a nie dealer. A jak nie dostarczysz tego papierka to nie dostaniesz dowodu.
                          Od dealera wystarczyłoby mi tylko zaświadczenie że w przeciągu miesiąca dostarczy mi to pismo z UC - (teoretycznie maja taki obowiązek) ale Dealer nie chce wystawić takiego zaświadczenia i brać ryzyka na swoja stronę. Bo sprzedać samochód to łatwo i fajnie, ale później wykazać się inicjatywą lub chęciami - to już trudno.

Komentarz

• danielcio
                            Drive
                            • 2007
                            • 84
                            • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez Seren
                            Autko które kupiłem/zamówiłem to rocznik 2008 i było juz w salonie. Mimo iz do polski wjechało dawno temu to i tak trzeba teraz zaświadczenie z Urzędu Celnego że zapłacili Akcyzę.
                            Teoretycznie mogłem rejestrować samochód bez tego świstka na własne ryzyko i okazać w/w dokument przy odbiorze(o ile dealer mi go dostarczy), tylko czemu ryzyko mam ponosić ja a nie dealer. A jak nie dostarczysz tego papierka to nie dostaniesz dowodu.
                            Od dealera wystarczyłoby mi tylko zaświadczenie że w przeciągu miesiąca dostarczy mi to pismo z UC - (teoretycznie maja taki obowiązek) ale Dealer nie chce wystawić takiego zaświadczenia i brać ryzyka na swoja stronę. Bo sprzedać samochód to łatwo i fajnie, ale później wykazać się inicjatywą lub chęciami - to już trudno.
                            Nic takiego nie muszą mieć jeżeli zakupili samochód przed 1.03.2009, jeżeli ten samochód kupili przed tą datą to wystarczy wpisać w uwagach adnotację iż akcyza została zapłacona zgodnie z ich fakturą zakupową o numerze ...... w dniu .........(z faktury zakupowej) i podać kwotę z tej faktur już to przerabiałem kilkanaście razy
                            DOBRE OFERTY NA NOWE SAMOCHODY :SKODA ORAZ OPEL, KIA, FIAT, JEEP, PEUGEOT
                            INTER AUTO KRAKÓW tel.501056142
                            [email protected]

Komentarz

• romman
                              Ambiente
                              • 2009
                              • 201

bartholozz, ja dzisiaj dzwoniłem do salonu. Moja Octa już jest i mogą mi dać co potrzeba, ale właśnie jest problem z tym papierkiem. Powiedzieli, że mogę próbować to załatwić w UK, bo mi wpiszą na fakturze informację, że akcyza jest zapłacona. Jak Tobie się udało to ja też spróbuję.

Komentarz

Pracuję...