U mnie silnika w srodku prawie nie slychac, jak sie depnie troszke mocniej to jest fajny pomruk, ale nic pozatym. Jest ciszej niz w O1 1.8T ktorym smigalem wczesniej
OII 1.6 MPi 102 KM
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez t271828Ludzie przeciez gdzies musza byc dane - w decybelach a nie w wrazeniach
poza tym dochodzi jeszcze kwestia charakterystyki tego dźwięku, jego "przyjemności" a tego już decybele nie odzwierciedlają w żaden sposób.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezt271828,
heh, 3dB to jest 2 razy głośniejszy hałas a nie ledwo wyczuwalna różnica
Wlasnie dlatego fizycy wprowadzili skale logarytmiczna. Mowiac obrazowo jesli
z trudnoscia podniesiesz 100 kg to nie ma mowy abys podniosl 200 kg. A mimo
tego, ze bardzo uciazliwy jest halas o natezeniu 100 dB to jednak mozna wytrzymac
teoretycznie wielokrotnie mocniejszy halas 120 dB
Komentarz
-
-
Powiem Wam, że pozytywnie zaskoczyło mnie jak ten silnik pracuje. Jest cichy, w zakresie od 3 - 5 tys. obrotów całkiem dynamiczny i nie pali jakoś jak smok. Drgania o czym wcześniej piszecie faktycznie wyczuwalne. Jeśli ktoś nie jeździ za dużo w 4 osoby na pokładzie + bagaż i w trasy oraz nie poszukuje sportowych emocji to ten silnik może być naprawdę interesującym wyborem. Pierwsze wrażenia, będę śmigał około miesiąca tym autem to pewnie pojawią się jakieś przemyślenia.
Komentarz
-
-
a czy któryś z forumowiczów zamontował taką matę :wink: :?: (oczywiście interesuje tylko 1.6MPI)
BO czytałem różne wątki na ten temat i nikt konkretnie się nie wypowiedział "tak założyłem nic to nie dało" lub "tak założyłem jest ciszej"
Bo czytałem właśnie jedynie ogólnikowe wypowiedzi tych, którzy (chyba) tego nie mają w 1.6 MPI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pawelkutnosilnik wg mojej oceny za mocno hałasuje (wcześniej posiadałem Fabię 1.4 i było o niebo ciszej
[ Dodano: Sob 23 Paź, 10 22:54 ]
Zamieszczone przez kurczak1985Bo powyżej 120km/h niestety bardziej słychać silnik niż powietrzepozdrawiam - Darek
Komentarz
-
Komentarz