JAANAUTOGLAS

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mlody5743
    Drive
    • 2010
    • 43

JAANAUTOGLAS

amiz80, no to u mnie podobnie, poszukam co i jak, mam być jutro na Syreny to zapytam, może szybko zdiagnozują to napiszę
    mlody5743
  • tom2212
    RS
    • 2008
    • 3892

JAANAUTOGLAS

Problem niby banalny ale do rzeczy

- wymieniałem szybę czołową w owej firmie w Bydgoszczy na ul Jagiellońskiej
    - wymiana się udała
    - dziś oglądając auto stwierdziłem że został zerwany lakier bezbarwny przez taśmę która trzyma szybę
    - pojechałem tam ale oczywiście stwierdzili że nie są winni
    - pracownik był na tyle niekompetentny że nawet nie chciało mu się zrobić zdjęć aby udokumentować ową szkodę
    - oczywiście reklamację złożyłem na piśmie ale i tak to nic nie dało bo stwierdził że to i tak nie ich wina

pytanie : - gdzie jest fachowość i co mam dalej z tym zrobić ??

Komentarz

• karpecik
      Rider
      • 2004
      • 279

Niewiele się da zrobić. Niestety w takich przypadkach klient stoi prawie zawsze na straconej pozycji. Mojemu koledze wymieniali końcówki drążków/sworznie, oddali mu auto przed końcem zmiany o 22, a rano się okazało, że pęknięta jest szyba przednia prawdopodobnie od drgań powstałych przy waleniu w części zawieszenia. Nic nie wskórał. Zapłacił sam za wymianę szyby. Po prostu oszuści i tyle!

Komentarz

• tom2212
        RS
        • 2008
        • 3892

no ok ale tu ewidentnie widac ze slad pochodzi od tasmy mocujacej

Komentarz

• Viniu
          Rider
          • 2008
          • 517

W tym przypadku wychodzi niefachowość montażu. Mnie za to dotknęła kiepska jakość samego produktu firmy Jaanglass. Ponad rok temu pękła mi szyba, ot sama z siebie, pojechałem do firmy specjalizującej się w wymianie i wymienili... :evil: Pierwsza szyba pofałdowana, obraz faluje, druga szyba trochę mniej,ale jednak, trzecia szyba szkoda gadać, czwarta szyba też obraz faluje z tym, że od strony pasażera... Fachowiec miał jeszcze piątą ale ta gołym okiem było widać, że tez pofałdowana. Dlatego też pozostałem przy tej czwartej z defektem od strony pasażera...

Szkoda słów...
          Pozdrawiam

Komentarz

• Samiec
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 4287
            • Octavia I (1U2)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Viniu
            Mnie za to dotknęła kiepska jakość samego produktu firmy Jaanglass.
            :shock: :shock: :shock: Wymienialem u nich z 3 lata temu i szyba jest OK. Jedynie moze jest bardziej mieka niz orginalna i przez to bardziej podatna na zarysowania. :roll:

[ Dodano: Czw 10 Wrz, 09 11:27 ]
            tom2212 jak bys odrazu zaobserwowal po robocie mysle ze bylo by to do wywalczenia, a tak to lipa.
            U mnie po wymianie zaginely korki zatykajace sruby od wycieraczek.
            Z poczatku probowano mi wmowic ze ich nie bylo. Potem nie bylo juz mechanika co to demontowal, pozniej sie okazalo po teklefonie do niego, ze korki mial w swojej walizeczce z narzedziami. :?
            TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
            SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
            SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• tom2212
              RS
              • 2008
              • 3892

wczoraj do mnie zadzwonili i chca na wlasny koszt pomalowac dach ciekawe czy nie ma w tym jakiegos podstepu ?

Komentarz

• alek_lc
                Classic
                • 2007
                • 13

Re: JAANAUTOGLAS

Zamieszczone przez tom2212
                Problem niby banalny ale do rzeczy

/.../

pytanie : - gdzie jest fachowość i co mam dalej z tym zrobić ??
                Czy masz AC? jeżeli tak, to proponuję zgłosić szkodę z AC, po wykonaniu oględzin poprosić o kosztorys i napisać pismo, że rezygnujesz ze szkody AC. Tenże kosztorys przedstawić z formalnym roszczeniem /pismo za potwierdzeniem odbioru/ do wykonawcy z wnioskiem o pokrycie. Jeżeli masz protokół/rachunek za naprawe, to uważam, że jest szansa na wygranie sprawy.

Jeżeli nie masz AC, to wycene musisz wykonać na własny koszt, lub samemu - "szacunkowo" okreslić wysokość szkody.

Komentarz

• fernando
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 1890

wczoraj do mnie zadzwonili i chca na wlasny koszt pomalowac dach ciekawe czy nie ma w tym jakiegos podstepu ?
                  Uważaj! Nie wiadomo, co to dla nich znaczy i jak to zrobią. Przede wszystkim uzgodnij najlepiej, że to Ty wybierasz zakład, gdzie to będzie robione. Wiesz, są malarze i lakiernicy :wink: Powodzenia w każdym razie :!:

Komentarz

• tom2212
                    RS
                    • 2008
                    • 3892

a tak moze ktos mi powie ile kosztuje malowanie dachu lub ile moze kosztowac ?

Komentarz

• redhead
                      Ambiente
                      • 2008
                      • 161
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

niestety do fachowości tych z Torunia z autoglass jaan też mam duże zastrzeżenia

lekko odklejała mi sie szyba tylna więc postanowilem ją powtórnie lepiej wleić własnie w owej firmie - wszystko pieknie fajnie ale.......przy okazji uszkodzili mi lekko folie przyciemniającą szybę ową - teraz weź im udowodnij że to oni

dlatego z firm tego typu tom2212 polecam AUTO SZYBY miGLASst w Toruniu na grunwaldzkiej (podklejałem tam szybę przednią - lekki odprysk spod kamienia tirowca) - i fachowość bez zarzutu - ceny także dobre (taniej niz w jaanie)

Komentarz

• tom2212
                        RS
                        • 2008
                        • 3892

dzis odebralem auto z lakierni lakier wyglada rewelka firma AUTOGLASS JAAN która wybrala zaklad jednak dobrze go wybrala no i jednak poczuła się do odpowiedzialności za szkodę taka mala reklama http://www.autolakserwis.pl/ w tej firmie byla lakierowana skoda
                        Załączone pliki

Komentarz

• Michal_ts
                          Drive
                          • 2009
                          • 74

Ten lakier "poprzedni" to oryginalny chyba nie był?

Komentarz

• tom2212
                            RS
                            • 2008
                            • 3892

ZDJĘCIA

1. szkoda wykonana przez AUTOGLASS JAAN
                            2. takie cos mialem gdy kupowalem auto
                            3. auto w lakierni
                            4,5. efekt końcowy

[ Dodano: Czw 08 Paź, 09 11:20 ]
                            Michal_ts, lakiernik mówił że już coś kiedyś musiało być robione

Komentarz

Pracuję...