- wymieniałem szybę czołową w owej firmie w Bydgoszczy na ul Jagiellońskiej
- wymiana się udała
- dziś oglądając auto stwierdziłem że został zerwany lakier bezbarwny przez taśmę która trzyma szybę
- pojechałem tam ale oczywiście stwierdzili że nie są winni
- pracownik był na tyle niekompetentny że nawet nie chciało mu się zrobić zdjęć aby udokumentować ową szkodę
- oczywiście reklamację złożyłem na piśmie ale i tak to nic nie dało bo stwierdził że to i tak nie ich wina
pytanie : - gdzie jest fachowość i co mam dalej z tym zrobić ??
Niewiele się da zrobić. Niestety w takich przypadkach klient stoi prawie zawsze na straconej pozycji. Mojemu koledze wymieniali końcówki drążków/sworznie, oddali mu auto przed końcem zmiany o 22, a rano się okazało, że pęknięta jest szyba przednia prawdopodobnie od drgań powstałych przy waleniu w części zawieszenia. Nic nie wskórał. Zapłacił sam za wymianę szyby. Po prostu oszuści i tyle!
W tym przypadku wychodzi niefachowość montażu. Mnie za to dotknęła kiepska jakość samego produktu firmy Jaanglass. Ponad rok temu pękła mi szyba, ot sama z siebie, pojechałem do firmy specjalizującej się w wymianie i wymienili... :evil: Pierwsza szyba pofałdowana, obraz faluje, druga szyba trochę mniej,ale jednak, trzecia szyba szkoda gadać, czwarta szyba też obraz faluje z tym, że od strony pasażera... Fachowiec miał jeszcze piątą ale ta gołym okiem było widać, że tez pofałdowana. Dlatego też pozostałem przy tej czwartej z defektem od strony pasażera...
Mnie za to dotknęła kiepska jakość samego produktu firmy Jaanglass.
:shock: :shock: :shock: Wymienialem u nich z 3 lata temu i szyba jest OK. Jedynie moze jest bardziej mieka niz orginalna i przez to bardziej podatna na zarysowania. :roll:
[ Dodano: Czw 10 Wrz, 09 11:27 ] tom2212 jak bys odrazu zaobserwowal po robocie mysle ze bylo by to do wywalczenia, a tak to lipa.
U mnie po wymianie zaginely korki zatykajace sruby od wycieraczek.
Z poczatku probowano mi wmowic ze ich nie bylo. Potem nie bylo juz mechanika co to demontowal, pozniej sie okazalo po teklefonie do niego, ze korki mial w swojej walizeczce z narzedziami. :?
pytanie : - gdzie jest fachowość i co mam dalej z tym zrobić ??
Czy masz AC? jeżeli tak, to proponuję zgłosić szkodę z AC, po wykonaniu oględzin poprosić o kosztorys i napisać pismo, że rezygnujesz ze szkody AC. Tenże kosztorys przedstawić z formalnym roszczeniem /pismo za potwierdzeniem odbioru/ do wykonawcy z wnioskiem o pokrycie. Jeżeli masz protokół/rachunek za naprawe, to uważam, że jest szansa na wygranie sprawy.
Jeżeli nie masz AC, to wycene musisz wykonać na własny koszt, lub samemu - "szacunkowo" okreslić wysokość szkody.
wczoraj do mnie zadzwonili i chca na wlasny koszt pomalowac dach ciekawe czy nie ma w tym jakiegos podstepu ?
Uważaj! Nie wiadomo, co to dla nich znaczy i jak to zrobią. Przede wszystkim uzgodnij najlepiej, że to Ty wybierasz zakład, gdzie to będzie robione. Wiesz, są malarze i lakiernicy :wink: Powodzenia w każdym razie :!:
niestety do fachowości tych z Torunia z autoglass jaan też mam duże zastrzeżenia
lekko odklejała mi sie szyba tylna więc postanowilem ją powtórnie lepiej wleić własnie w owej firmie - wszystko pieknie fajnie ale.......przy okazji uszkodzili mi lekko folie przyciemniającą szybę ową - teraz weź im udowodnij że to oni
dlatego z firm tego typu tom2212 polecam AUTO SZYBY miGLASst w Toruniu na grunwaldzkiej (podklejałem tam szybę przednią - lekki odprysk spod kamienia tirowca) - i fachowość bez zarzutu - ceny także dobre (taniej niz w jaanie)
dzis odebralem auto z lakierni lakier wyglada rewelka firma AUTOGLASS JAAN która wybrala zaklad jednak dobrze go wybrala no i jednak poczuła się do odpowiedzialności za szkodę taka mala reklama http://www.autolakserwis.pl/ w tej firmie byla lakierowana skoda
Komentarz