Tour + gaz

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Marx
    Elegance
    • 2009
    • 865

9 tys na Toura, czemu teraz tak nie ma :cry:
    To mzoe ktos wie jak to z tym schowkami jest, czy jak np zamontuje sobie podlokietnik to nie strace gwarancji na dajmy na to silnik...

Komentarz

• czernobyl
      L&K
      • 2008
      • 1276
      • Octavia III (5E3)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM
      • BSE 1.6 MPI 102 KM
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Marx
      czy jak np zamontuje sobie podlokietnik to nie strace gwarancji na dajmy na to silnik...
      wysyłałem kiedyś zapytanie do SAP o montaż niefabrycznego szyberdachu i utrzymaniu wobec tego gwarancji na perforację nadwozia - odpowiedzieli mi, że tracę gwarancję na poszycie dachu a nie na całość, więc i w tym przypadku powinno być podobnie, ale lepiej, żebyś sam zapytał, a odpowiedź zapisał w razie jakby co

Komentarz

• jimw
        Ambiente
        • 2009
        • 228

Zgodnie z obietnicą zamieszczam zdjęcia jak to u mnie wygląda:

Zawór pod zderzakiem:

i tutaj:

Centralka / kontrolka w środku:

Jak widać popielniczka się nie blokuje:

Jest:
        O2 FL RS, 2009 2.0 TDI CR, 190KM, 410Nm by SoftCar
        Była:
        O1 Tour 2006, 1.6 BFQ + LPG BRC Seq24
        O1 1998, 1.6 AEE + LPG

Komentarz

• Agamek12
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 9935
          • Ford

Zamieszczone przez Marx
          9 tys na Toura, czemu teraz tak nie ma :cry:
          Pamiętaj tylko, że w zeszłym roku w cennikach prawie cały czas podawano stałą zniżkę (chyba) 6.000zł (co dawało poziom cen jak "standardowe" dzisiaj), więc z tych 9.000zł, to tak naprawdę upust od ceny zwykłej był 3.000zł.
          Z drugiej strony w lutym zapytałem o O1 z LPG, MORE, metallic i dostałem taką samą ofertę na rocznik 2008 (czyli "zeszłoroczny"), jak dziś na rocznik 2009 z odbiorem (jeśli nie ma interesującej mnie opcji na placu) w ciągu max. 4-tygodni w dowolnym salonie Skoda...
          Adam... Używam:
          Rolka: e11FL 97KM/130Nm
          Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Marx
            Elegance
            • 2009
            • 865

jimw dzieki za fotki
            Dowiedzialem sie, ze w Krakowie montuja wlew gazu w blotniku, a centralka jest nad radiem na konsoli

Agamek12, troche sie pogubilem. Ja pisze o roznicy ceny pomiedzy tym co daje konfigurator po jego wlasnych obnizkach, nie bradzo wiem jaka ta roznica byla w w/w przypadku?

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Marx, Silnik gorzej sie chlodzi :lol: Opinie znawcy ktory nigdy tego nie mial. Jakos ja mam taka oslone i silnik ma sie dobrze. Jak masz tam wlozony plastik to tez jest zamkniety obieg powietrza i temp jest wyzsza :diabelski_usmiech

[ Dodano: Czw 10 Wrz, 09 07:56 ]
              Wszystko zalezy od tego co zamawiacie. Jak zamawiacie to co jest normalnie plus jeden dodatek, to rabat jest slaby. Jak tych dodatkow bedzie wiecej, wtedy rabat bedzie wyzszy.
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Marx
                Elegance
                • 2009
                • 865

a czy pakiet liczy sie jako jeden dodatek?

Komentarz

• danielcio
                  Drive
                  • 2007
                  • 84
                  • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez Agamek12
                  Marx napisał/a:
                  jimw, poprosze o fotke, jestem ciekaw jak to zostalo rozwiazane

Maicroft, mam oferte od Danielcio (jest nie do przebicia w lokalnych salonach) i to tam zakladany bylby gaz. Niestety wynegocjowanie czegokolwiek dostepnego w konfiguratorze jest niemozliwe Nawet zimowki. Generalnie utargowac zywej ceny mozna niewiele ponad 2 tys od ceny konfiguratora, podczas gdy inne firmy robia rabaty nawet do 10 tys zl. No ale Astry to ja nie kupie.... Nie to zebym narzekal, bo dzis w Rybniku zeszla posalonowa Octavia 1,6 Ice+ 2008 bez gazu za ponad 51 tys zl...

Ja dziś od takiej firmy:
                  PETRA
                  Kom. 0783 555587
                  tel/fax 032 4232525
                  mail: [email protected]

dostałem ofertę na zakup O1 1.6i + LPG + MORE + metallic za 44.882zł, czyli 3.500zł mniej, niż mówi konfigurator...
                  A czy firma Petra w tej cenie daje promocyjny kredyt 50/50?, a czy w tej cenie da jeszcze dodatki za darmo np. alarm+radio+dywaniki+ różne inne gratisy?? Jestem ciekaw

Zamieszczone przez Marx
                  Dowiedzialem sie, ze w Krakowie montuja wlew gazu w blotniku, a centralka jest nad radiem na konsoli
                  Wlew gazu w zderzaku na samym dole nie w błotniku
                  DOBRE OFERTY NA NOWE SAMOCHODY :SKODA ORAZ OPEL, KIA, FIAT, JEEP, PEUGEOT
                  INTER AUTO KRAKÓW tel.501056142
                  [email protected]

Komentarz

• Agamek12
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 9935
                    • Ford

Zamieszczone przez Marx
                    Agamek12, troche sie pogubilem. Ja pisze o roznicy ceny pomiedzy tym co daje konfigurator po jego wlasnych obnizkach, nie bradzo wiem jaka ta roznica byla w w/w przypadku?
                    Summa summarum: w lutym (czyli w czasie obowiązywania promocji "minus dziewięć tysięcy") Octavia Tour 1.6i z LPG, pakietem MORE i lakierem metallic z roku 2008 kosztowałaby mnie około 45.000zł. Dziś, kiedy takiej promocji nie ma, taka sama konfiguracja za rok 2009 kosztowałaby mnie tyle samo...

Te 9.000zł to nie była obniżka od ceny z konfiguratora po jego własnych obniżkach, tylko upust od "zwykłej" ceny...

[ Dodano: Czw 10 Wrz, 09 08:49 ]
                    Zamieszczone przez danielcio
                    Zamieszczone przez Agamek12
                    Marx napisał/a:
                    jimw, poprosze o fotke, jestem ciekaw jak to zostalo rozwiazane

Maicroft, mam oferte od Danielcio (jest nie do przebicia w lokalnych salonach) i to tam zakladany bylby gaz. Niestety wynegocjowanie czegokolwiek dostepnego w konfiguratorze jest niemozliwe Nawet zimowki. Generalnie utargowac zywej ceny mozna niewiele ponad 2 tys od ceny konfiguratora, podczas gdy inne firmy robia rabaty nawet do 10 tys zl. No ale Astry to ja nie kupie.... Nie to zebym narzekal, bo dzis w Rybniku zeszla posalonowa Octavia 1,6 Ice+ 2008 bez gazu za ponad 51 tys zl...

Ja dziś od takiej firmy:
                    PETRA
                    Kom. 0783 555587
                    tel/fax 032 4232525
                    mail: [email protected]

dostałem ofertę na zakup O1 1.6i + LPG + MORE + metallic za 44.882zł, czyli 3.500zł mniej, niż mówi konfigurator...
                    A czy firma Petra w tej cenie daje promocyjny kredyt 50/50?, a czy w tej cenie da jeszcze dodatki za darmo np. alarm+radio+dywaniki+ różne inne gratisy?? Jestem ciekaw :
                    Cena nie obejmuje alarmu, radia oraz dywaników. Cena nie była przeze mnie negocjowana, więc może w jej ramach ktoś mógłby jeszcze coś wywalczyć. Nie pytałem o kredyt 50/50, tylko o kredyt, gdzie wpłata własna to 20.000zł, a reszta 540zł x 72 miesiące.
                    Nie wiem, czy to dobra oferta - pewnie gdzieś indziej można coś jeszcze ugrać...
                    Adam... Używam:

Komentarz

• Marx
                      Elegance
                      • 2009
                      • 865

W moim przypadku cena także wyszła niższa o ok. 1000 zł. Dodatkow zadnych raczej nie daja.

Komentarz

• Agamek12
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 9935
                        • Ford

Zamieszczone przez Marx
                        W moim przypadku cena także wyszła niższa o ok. 1000 zł. Dodatkow zadnych raczej nie daja.
                        Czyli ile?
                        Adam... Używam:

Komentarz

• Marx
                          Elegance
                          • 2009
                          • 865

1,6+gaz, metalik, Ice+, 47900zl

Komentarz

• danielcio
                            Drive
                            • 2007
                            • 84
                            • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez Marx
                            No właśnie bez żadnych dodatków bo już nie są w stanie nic więcej dołożyć nestety wiem cos o tym :wink:
                            DOBRE OFERTY NA NOWE SAMOCHODY :SKODA ORAZ OPEL, KIA, FIAT, JEEP, PEUGEOT
                            INTER AUTO KRAKÓW tel.501056142
                            [email protected]

Komentarz

• Marx
                              Elegance
                              • 2009
                              • 865

to wogole jakas czeska firma, bo dzis do mnie napisali po czesku...

Komentarz

• wm71
                                Ambiente
                                • 2009
                                • 109

W piatek kupiłem w salonie Octavie Tour 1.6 z LPG
                                Kolor czarny metalik ,pakiety More i Sport
                                Cena 51800 zł
                                Świadomość posiadania nowego auta bezcenna

Komentarz

Pracuję...