O II, reflektory standardowe vs. ksenony...

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Zamieszczone przez zeb
    Zdecydowanie nie zgadzam się z opinią że zwykłe reflektory w OII są słabe!!! :evil:

Nie ma ich co porównywać do zenonów bo to inna liga. Ale w porównaniu do zwykłych reflektorów w innych autach, są moim zdaniem rewelacyjne :!:
    tez mi sie tak wydaje... no moze nie rewelacyjne, ale nie mam specjalnych uwag porownujac do innych moich samochodow, a ze ksenony lepsze to oczywiste!
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• mariobros
      Rider
      S_OCP Member
      • 2005
      • 551

Zamieszczone przez blue mariner
      (...) Przypadkiem zauważyłem, że po użyciu spryskiwacza jeden z reflektorów był ewidentnie zaparowany od środka, wzdłuż dolnej krawędzi. Może to prawa fizyki (różnica temperatur), może TTTM, ale ja byłem trochę zdziwiony, bo niepokojąco zaparowała tylko jedna lampa.

Pozdrawiam
      To podlega reklamacji, refletory nie mogą parować, muszą być szczelne. Ja się swoim muszę przyjrzeć, choć rzuciłoby mi się w oczy, gdyby parowały (korzyść z przezroczystych szkieł), bo już niemało razy były spryskane (wypryskuję intensywnie płyn letni do spryskiwaczy, więc pryskam jak popadnie)...
      Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
      Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• greszczyn
        Elegance
        • 2005
        • 893
        • Nissan

Będąc dzisiaj w serwisie ,zauważyłem na półce z częściami zamiennymi reflektor do O2 ale z soczewką (światło mijania ), a nie lustrem .Cena 692 zł . Czy ktoś z użytkowników , ma może takowe u siebie ?Może świecą lepiej niż tradycyjne lustra .

Komentarz

• mirus
          Ambiente
          • 2005
          • 213

Ja też nie narzekam na reflektory.
          Sprzdana - Octavia II 1.9 TDI Elegance
          Obecnie Ford Focus II 1.6 - najlepszy bo służbowy

Komentarz

zeb-autobild to auto swiat-auto swiat to tak jak Fakt-Fakt to tak jak Skandale itd.hahaha moze lepiej wzorowac sie na bardziej prawdomownych zrodlach

a co do tej tabeli to raczej auta grszej ligi-nie tyle marki co modele wiec czym tu sie szczycic???? ze astra lub corolla za pol ceny ma gorsze siwatla?hahahaha

Komentarz

• wasyl
              L&K
              • 2005
              • 1084

zauważyłem że w "Rentgenie" mówią dobrze o tych którzy ich podpłacą. Wszystkie te ich porównania nie są miarodajne, jechałem OII z xenonem i świecą rewelacyjnie. Akurat tutaj mieli racje... :wink:
              ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
              www.wasilewski-foto.pl
              KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• zeb
                Rider
                S_OCP Member
                • 2004
                • 415

Zamieszczone przez danielpoz
                zeb-autobild to auto swiat-auto swiat to tak jak Fakt-Fakt to tak jak Skandale itd.hahaha moze lepiej wzorowac sie na bardziej prawdomownych zrodlach

a co do tej tabeli to raczej auta grszej ligi-nie tyle marki co modele wiec czym tu sie szczycic???? ze astra lub corolla za pol ceny ma gorsze siwatla?hahahaha
                Daniel, ja nie twierdzę, że to jest "mistrzostwo świata", tylko że jestem zadowolony z tego jak świecą i że w porównaniu do innych tego typu reflektorów widzę różnice k

Chyba zapomniałeś dodać że w porównaniu były też BMW X3 (które jest 2 razy droższe), Altea czy BMW1 (troszkę droższa) :wink:

Jasne, że nie ma żadnej wyroczni, dlatego podtrzymuję propozycję naocznego porównania. Spotkajmy się, poświećmy k

Komentarz

• brzoza
                  Classic
                  • 2007
                  • 12

Ciekawy artykuł na temat przerabiania na xenowny:

Uwaga na nielegalne ksenony!

BTW: z dnia na dzień też coraz bardziej żałuję, że posępiłem te 3,5 kPLN na ksenony fabryczne....
                  O2'07 BXE Elegance

Komentarz

• shado
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 5315
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A teraz kosztują "tylko" 2.8k PLN Ja w przyszłym roku zamierzam kupić na Allegro jakiś zestawik i założyć oryginalne xenonki.
                    BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• rezon
                      RS
                      • 2006
                      • 1894
                      • Volvo
                      • AKL 1.6 MPI 101 KM
                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez shado
                      zamierzam kupić na Allegro jakiś zestawik i założyć oryginalne xenonki
                      poszukaj najpierw opisu montażu na forum. Jeden ze "szkodników" zrobił super dokumentację foto, po której przeszły mi podobne marzenia. W O2 to nie jest opcja P&P jak było w O1. :twisted: tylko sztuka artystycznego rzeźbiarstwa Adama Słodowego. Nawet znalazłem - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=4696

Komentarz

• Bartek_2012
                        Ambiente
                        • 2006
                        • 208

Jeżeli chcesz zamontować xenony to zadzwoń 602 49 71 72 lub daj znać na priva. Pomogę
                        BYŁO: 2,0 TDI Kombi Elegance Beż Sahara + (od: 22.10.06 - xenony, 28.10.06 - navi, 17.11.06 działający hak .....)
                        JEST: Volvo S80 II D5
                        JEST: BMW R1200GS Adventure

Komentarz

• usiu06
                          Ambiente
                          • 2007
                          • 106

JEstem nowy i nie wiem czy pomoge ale ja zmieniłem z normalnych lamp na ksenony oczywiscie w oc 2 cena 1500zł razem z zamontowaniem i ustawieniu bo swieciło ze zarówka spalona to przez złacze ustawili bo na zarowki ksenonowe idzie 35wat a na zwykłe wiecej i dlatego to sie paliło swiatła lepiej swieca tylko ciezko bo teraz sie nie ma regulacji tylko recznie ale ustawiłem i jest ok kumpel ma mi załozyc silniczki od starych zwykłych lamp i bedzie regulacja jak zrobie to napisze i podziele sie uwagami
                          OctaviaII-160km-320Nm+DSG+Cobra75WX-ST+President(Kentucky)

Komentarz

• Bartek_2012
                            Ambiente
                            • 2006
                            • 208

usiu06, BRAWA dla kolegi o to właśnie chodzi, tak się wymienia lampy, jak chcesz wymieniać silnik to poczytaj:

Pozdrawiam
                            BYŁO: 2,0 TDI Kombi Elegance Beż Sahara + (od: 22.10.06 - xenony, 28.10.06 - navi, 17.11.06 działający hak .....)
                            JEST: Volvo S80 II D5
                            JEST: BMW R1200GS Adventure

Komentarz

• usiu06
                              Ambiente
                              • 2007
                              • 106

Dzieki poczytałem ja własnie mam kumpla który sie specializuje w takich sprawach z domu nie wychodzi tylko grzebie przy lampach ksenonowych i istalacji

Komentarz

• Jabar1975
                                RS
                                • 2006
                                • 3331

Zamieszczone przez usiu06
                                JEstem nowy i nie wiem czy pomoge ale ja zmieniłem z normalnych lamp na ksenony oczywiscie w oc 2 cena 1500zł razem z zamontowaniem i ustawieniu bo swieciło ze zarówka spalona to przez złacze ustawili bo na zarowki ksenonowe idzie 35wat a na zwykłe wiecej i dlatego to sie paliło swiatła lepiej swieca tylko ciezko bo teraz sie nie ma regulacji tylko recznie ale ustawiłem i jest ok kumpel ma mi załozyc silniczki od starych zwykłych lamp i bedzie regulacja jak zrobie to napisze i podziele sie uwagami
                                slyszales kiedys o interpunkcji?
                                nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• usiu06
                                  Ambiente
                                  • 2007
                                  • 106

Zamieszczone przez Jabar1975
                                  slyszales kiedys o interpunkcji?
                                  Ja chciałem sie tylko tematem, podzielic i niesodziankami jakie mnie przy tym spotkały :shock:

Komentarz

• mariobros
                                    Rider
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 551

Zamieszczone przez usiu06
                                    Ja chciałem sie tylko tematem, podzielic i niesodziankami jakie mnie przy tym spotkały
                                    ...co będzie znacznie bardziej efektywne, jeśli uda się w ogóle zrozumieć to, co napisałeś Nie traktuj tego typu uwag w kategoriach obrazy majestatu, wszak każdy z nas popełnia mniejsze lub większe błędy. Jednak pominięcie w tekście zawierającym kilkadziesiąt słów jakiegokolwiek znaku interpunkcyjnego nosi znamiona działania celowego, a tym samy oznacza (czy tego chcesz, czy nie) brak szacunku w odniesieniu do ludzi, do których się zwracasz... Język polski jest naszym cennym dziedzictwem, nie widzę najmniejszego powodu, aby go degradować tak w mowie potocznej, jak i wypowiadając się na forach internetowych...
                                    Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
                                    Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• usiu06
                                      Ambiente
                                      • 2007
                                      • 106

Ja nie śledze tematu i szukam błędów u kogoś,wszak jak napisałeś każdy popełnia błędy, ale nie każdy się ich czepia,podejrzewam ze każdy kto to przeczytał zrozumiał ,a o to tu chodzi i nie traktuje to jako obraze majestatu.

Komentarz

• memic
                                        Classic
                                        • 2010
                                        • 3

Mam octavie 2 ze zwykłymi reflektorami i w porównaniu do skody felicji i fabii to octavia 2 ma słabe światła. Gdy je porównam do mercedesa A klasa rocznik 2000 z żarówkami H7 to wtedy octavia 2 wypada juz tragicznie.
                                        Jeśli ktoś pisze, że te standardowe reflektory nie są takie złe, to rzeczywiście subiektywna ocena. Jeździłem już różnymi autami ale moja skoda niestety wypada najgorzej.
                                        Nie chce wydawać jednak zbyt dużo pieniędzy i wymieniać na xenony, dlatego mam pytanie, jakie żarówki polecilibyście do zwykłych kloszy w octavi 2, może wymiana samych żarówek spowoduje, że droga będzie lepiej oświetlona (chodzi mi oczywiście o światła mijania).

Komentarz

• zajas
                                          Rider
                                          • 2009
                                          • 631

memic,
                                          użyj wyszukiwarki....no i w ogóle to nawet się nie przywitałeś w odpowiednim dziale

Komentarz

• keraj998
                                            Rider
                                            • 2008
                                            • 359
                                            • Volkswagen

memic, 2,5 roku nic w temacie a ty dziś z grubej rury :diabelski_usmiech
                                            "Uczciwy człowiek szuka prawdy, kłamca jest patologicznie wszechwiedzący"

Komentarz

• memic
                                              Classic
                                              • 2010
                                              • 3

Przepraszam .

Witam wszystkich - jestem tu nowy!

Przeleciałem forum od góry do dołu i tyle tylko znalazłem że Philipsy są dobre i najlepiej nie przepłacać, a po za tym to większość żarówek o których była mowa w postach to propozycje do octavii 1 a nie do mojej oc 2

Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...