Zamieszczone przez zeb
O II, reflektory standardowe vs. ksenony...
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez blue mariner(...) Przypadkiem zauważyłem, że po użyciu spryskiwacza jeden z reflektorów był ewidentnie zaparowany od środka, wzdłuż dolnej krawędzi. Może to prawa fizyki (różnica temperatur), może TTTM, ale ja byłem trochę zdziwiony, bo niepokojąco zaparowała tylko jedna lampa.
PozdrawiamSkoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Komentarz
-
-
danielpoz
zeb-autobild to auto swiat-auto swiat to tak jak Fakt-Fakt to tak jak Skandale itd.hahaha moze lepiej wzorowac sie na bardziej prawdomownych zrodlach
a co do tej tabeli to raczej auta grszej ligi-nie tyle marki co modele wiec czym tu sie szczycic???? ze astra lub corolla za pol ceny ma gorsze siwatla?hahahaha
Komentarz
-
Zamieszczone przez danielpozzeb-autobild to auto swiat-auto swiat to tak jak Fakt-Fakt to tak jak Skandale itd.hahaha moze lepiej wzorowac sie na bardziej prawdomownych zrodlach
a co do tej tabeli to raczej auta grszej ligi-nie tyle marki co modele wiec czym tu sie szczycic???? ze astra lub corolla za pol ceny ma gorsze siwatla?hahahaha
Chyba zapomniałeś dodać że w porównaniu były też BMW X3 (które jest 2 razy droższe), Altea czy BMW1 (troszkę droższa) :wink:
Jasne, że nie ma żadnej wyroczni, dlatego podtrzymuję propozycję naocznego porównania. Spotkajmy się, poświećmy k
Komentarz
-
-
Ciekawy artykuł na temat przerabiania na xenowny:
Uwaga na nielegalne ksenony!
BTW: z dnia na dzień też coraz bardziej żałuję, że posępiłem te 3,5 kPLN na ksenony fabryczne....O2'07 BXE Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadozamierzam kupić na Allegro jakiś zestawik i założyć oryginalne xenonki
Komentarz
-
-
JEstem nowy i nie wiem czy pomoge ale ja zmieniłem z normalnych lamp na ksenony oczywiscie w oc 2 cena 1500zł razem z zamontowaniem i ustawieniu bo swieciło ze zarówka spalona to przez złacze ustawili bo na zarowki ksenonowe idzie 35wat a na zwykłe wiecej i dlatego to sie paliło swiatła lepiej swieca tylko ciezko bo teraz sie nie ma regulacji tylko recznie ale ustawiłem i jest ok kumpel ma mi załozyc silniczki od starych zwykłych lamp i bedzie regulacja jak zrobie to napisze i podziele sie uwagamiOctaviaII-160km-320Nm+DSG+Cobra75WX-ST+President(Kentucky)
Komentarz
-
-
BYŁO: 2,0 TDI Kombi Elegance Beż Sahara + (od: 22.10.06 - xenony, 28.10.06 - navi, 17.11.06 działający hak .....)
JEST: Volvo S80 II D5
JEST: BMW R1200GS Adventure
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez usiu06JEstem nowy i nie wiem czy pomoge ale ja zmieniłem z normalnych lamp na ksenony oczywiscie w oc 2 cena 1500zł razem z zamontowaniem i ustawieniu bo swieciło ze zarówka spalona to przez złacze ustawili bo na zarowki ksenonowe idzie 35wat a na zwykłe wiecej i dlatego to sie paliło swiatła lepiej swieca tylko ciezko bo teraz sie nie ma regulacji tylko recznie ale ustawiłem i jest ok kumpel ma mi załozyc silniczki od starych zwykłych lamp i bedzie regulacja jak zrobie to napisze i podziele sie uwagaminasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez usiu06Ja chciałem sie tylko tematem, podzielic i niesodziankami jakie mnie przy tym spotkałySkoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Komentarz
-
-
Mam octavie 2 ze zwykłymi reflektorami i w porównaniu do skody felicji i fabii to octavia 2 ma słabe światła. Gdy je porównam do mercedesa A klasa rocznik 2000 z żarówkami H7 to wtedy octavia 2 wypada juz tragicznie.
Jeśli ktoś pisze, że te standardowe reflektory nie są takie złe, to rzeczywiście subiektywna ocena. Jeździłem już różnymi autami ale moja skoda niestety wypada najgorzej.
Nie chce wydawać jednak zbyt dużo pieniędzy i wymieniać na xenony, dlatego mam pytanie, jakie żarówki polecilibyście do zwykłych kloszy w octavi 2, może wymiana samych żarówek spowoduje, że droga będzie lepiej oświetlona (chodzi mi oczywiście o światła mijania).
Komentarz
-
Komentarz