Skłodi, Witaj
Odcienie kierownicy w Octavii.
Zwiń
X
-
Odcienie kierownicy w Octavii.
Planuje zakup Octavii i natrafiłem na dziwną rzecz, mianowicie kolor kierownicy odbiega od koloru (odcienia, zużycia eksploatacyjnego) pokrywki poduszki powietrznej.
Np.:
lub
W części zaś nie ma takich różnic.
W związku z tym moje pytanie: jak to wygląda w autach szanownych forumowiczów?
Czy jest to normalne zjawisko czy też może być to zaślepka kamuflująca brak poduszki.
Pozdrawiam i czekam na uwagi.
PS. Jest to mój pierwszy post więc jeśli źle go zaadresowałem to proszę o jego przeniesienie lub usunięcie.
-
-
Na zdjęciach tak wychodzi, ale jak wsiądziesz do auta to nie widać wielkiej różnicy.Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Witam
podłączę się pod temat kolegi, również planuje zakup octavii i nurtuje mnie pytanie odnośnie oznaczeń silnika TDI na pokrywie silnika, a mianowicie, na allegro jest bardzo dużo ogłoszen gdzie sprzedawcy opisują silnik 110KM a na klapie same białe literki
np http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9410197
jak to z tymi oznaczeniami jest. Wiem że są tylko dwa silniki 110 ASV i AHF.
Czy sprzedawcy chcą wcisnąć 90-tke w takich ogłoszeniach??
I jeszcze jedno pytanie, w jakich O1 był komputer pokładowy taki duży między zegarami? w jakich rocznikach wersjach? Czy funkcje które posiadał ten duży komputer są takie same jak w tym w "zegarku" ?
z góry dziekuję za odp.
pozdrawiam
Komentarz
-
-
mariush19, w skiążce servisowej lub w naklejce w bagażniku jest info o kodzie silnika AHF ASV ASZ itd. pozartm masz tam zapisane np 66kW
CZYLI 66x1.36= 90KM :wink:
Zamieszczone przez mariush19I jeszcze jedno pytanie, w jakich O1 był komputer pokładowy taki duży między zegarami? w jakich rocznikach wersjach? Czy funkcje które posiadał ten duży komputer są takie same jak w tym w "zegarku" ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mariush19opisują silnik 110KM a na klapie same białe literki
jak masz watpliwosci czy to pokrywa z tego egzemplarza to ja odkrec i z drugiej strony masz wybity rok i mies. produkcji, choc to tez nie da Ci ostatecznej odpowiedzi, ale zawsze cos
jesli mialbym sie czepiac tej pokrywy, to bardziej tego gdzie sie podzialy zaslepki na srubach mocujacych, czyzby maly zonk :? :?:
pozdr GrzesiekASV seryjne ICE - było
ale zostało w rodzinie
Komentarz
-
-
jesli pytasz o napisy na pokrywie silnika to tak niestety
Ok dzieki za podpowiedzi, jedyna opcja to po numerach silnika sprawdzać bo naklejke w bagażniku też pewnie przeklejają, a może i numery na silniku przebijają, przecież silnik teraz to tylko część wymienna więc można mieć numery jakie się chce
Komentarz
-
Komentarz