Odcienie kierownicy w Octavii.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • BaaartPL
    Rider
    • 2010
    • 261

Skłodi, Witaj
    Bartek
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=644167#644167
  • GrabaR
    Drive
    • 2009
    • 67

Planuje zakup Octavii i natrafiłem na dziwną rzecz, mianowicie kolor kierownicy odbiega od koloru (odcienia, zużycia eksploatacyjnego) pokrywki poduszki powietrznej.
    Np.:

lub

W części zaś nie ma takich różnic.
    W związku z tym moje pytanie: jak to wygląda w autach szanownych forumowiczów?
    Czy jest to normalne zjawisko czy też może być to zaślepka kamuflująca brak poduszki.

Pozdrawiam i czekam na uwagi.

PS. Jest to mój pierwszy post więc jeśli źle go zaadresowałem to proszę o jego przeniesienie lub usunięcie.

Komentarz

• Maru 123
      RS
      • 2008
      • 4660

GrabaR, było już o tym na forum. to normalna sprawa nie przejmuj się. w normalnym użytkowniu tego nie widać i w niczym nie przeszkadzxa :wink:
      1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• phrix
        L&K
        • 2007
        • 1000
        • Audi
        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Na zdjęciach tak wychodzi, ale jak wsiądziesz do auta to nie widać wielkiej różnicy.
        Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• GrabaR
          Drive
          • 2009
          • 67

Ok dzięki wielkie!
          Szukałem takiego tematu ale widzę, że muszę popracować jeszcze nad obsługą wyszukiwarki

Komentarz

• oti
            Ambiente
            • 2009
            • 114

Zamieszczone przez GrabaR
            odbiega od koloru
            odbiega zwlaszcza jak sobie poplakujesz poducho-klakson, norma

Komentarz

• 4kwiatek
              Ambiente
              • 2008
              • 228

Hi..

Dodatkowo znacznie bardziej jest to widoczne na zdjęciach. Aparaty inaczej widzą kolory (np cyfrówki widzą w bliskiej podczerwieni a człowiek nie).

Pozdrawiam...
              Kwiatek...

Komentarz

• mariush19
                Rider
                • 2009
                • 634
                • Octavia III (5E3)
                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Witam
                podłączę się pod temat kolegi, również planuje zakup octavii i nurtuje mnie pytanie odnośnie oznaczeń silnika TDI na pokrywie silnika, a mianowicie, na allegro jest bardzo dużo ogłoszen gdzie sprzedawcy opisują silnik 110KM a na klapie same białe literki
                np http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9410197
                jak to z tymi oznaczeniami jest. Wiem że są tylko dwa silniki 110 ASV i AHF.
                Czy sprzedawcy chcą wcisnąć 90-tke w takich ogłoszeniach??
                I jeszcze jedno pytanie, w jakich O1 był komputer pokładowy taki duży między zegarami? w jakich rocznikach wersjach? Czy funkcje które posiadał ten duży komputer są takie same jak w tym w "zegarku" ?
                z góry dziekuję za odp.
                pozdrawiam

Komentarz

• Maru 123
                  RS
                  • 2008
                  • 4660

mariush19, w skiążce servisowej lub w naklejce w bagażniku jest info o kodzie silnika AHF ASV ASZ itd. pozartm masz tam zapisane np 66kW
                  CZYLI 66x1.36= 90KM :wink:

Zamieszczone przez mariush19
                  I jeszcze jedno pytanie, w jakich O1 był komputer pokładowy taki duży między zegarami? w jakich rocznikach wersjach? Czy funkcje które posiadał ten duży komputer są takie same jak w tym w "zegarku" ?
                  Ten zegar to tzw. maxi dot. był dostępny za dopłatą. pokazuje to co zwykły kom.+ ma graficzne wyświetlanie sylwetki auta i pokazuje otwarte drzwi brak płynu do sprysków itd.
                  1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• gregw
                    Drive
                    • 2005
                    • 76

Zamieszczone przez mariush19
                    opisują silnik 110KM a na klapie same białe literki
                    jesli pytasz o napisy na pokrywie silnika to tak niestety, dla zmylki kupujacego, sie zdarza; sam tak mam w swoim asv i jak pytalem w aso a gdzie czerwone "i" to mi odpowiedziano ze tak zamontowano w fabryce, i jest to nierzadka praktyka bo wiecej wyprodukowali z bialymi "i", a jak sie klient upiera to oni pomaluja w salonie na miejscu
                    jak masz watpliwosci czy to pokrywa z tego egzemplarza to ja odkrec i z drugiej strony masz wybity rok i mies. produkcji, choc to tez nie da Ci ostatecznej odpowiedzi, ale zawsze cos
                    jesli mialbym sie czepiac tej pokrywy, to bardziej tego gdzie sie podzialy zaslepki na srubach mocujacych, czyzby maly zonk :? :?:

pozdr Grzesiek
                    ASV seryjne ICE - było
                    ale zostało w rodzinie

Komentarz

• mariush19
                      Rider
                      • 2009
                      • 634
                      • Octavia III (5E3)
                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

jesli pytasz o napisy na pokrywie silnika to tak niestety
                      tak oczywiscie o pokrywe silnika mi chodzilo nie wiem czemu tej klapy sie uczepiłem
                      Ok dzieki za podpowiedzi, jedyna opcja to po numerach silnika sprawdzać bo naklejke w bagażniku też pewnie przeklejają, a może i numery na silniku przebijają, przecież silnik teraz to tylko część wymienna więc można mieć numery jakie się chce

Komentarz

Pracuję...