Dzięki wszystkim za życzenia
jaki akumulator do 1.9 TDI 96kW
Zwiń
X
-
jaki akumulator do 1.9 TDI 96kW
witam,
nasza octavianka pewnego razu odmowila posluszenstwa - odpalila na pozyczke i potem znowu zdechla wiec obstawiamy ze to akumulator, stary moim zdaniem byl chyba za slaby:
12 V 70Ah 340A firmy AKUMA ? to chyba nie jest oryginalny z tego auta (???)
jaki jest najlepszy do tego modelu?
[ Dodano: Pon 14 Wrz, 09 17:21 ]
aha nasza octavianka to model ambiente 1.9 TDI 130 KM 96kW 2004r,.
-
-
akumulator ma to do siebie ze nei jest wieczny i rzadko kiedy zyje dluzej niz 6 lat.
na 90% 70Ah to dobry akumulator, tyle ze trzeba kupic nowy
(ksiazka podaje ze stosowane sa zarowno 70Ah jak i 80 Ah)kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
naladowany to on moze byc - oczywiscie - ale ile pobedzie w stanie takiego 'naladowania'?
nazywa sie to UTRATA POJEMNOSCI. nie ma to nic wspolnego z poziomem elektrolitu.
jesli nie masz pewnosci czy to ba(k)teria, to podjedz do elektryka. jesli rozrusznik kreci a samochod nie zaskakuje to nastepne do sprawdzenia sa swiece zarowe....kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftKupuje sie taki, ktory ma duzy prad rozruchowy wg obu norm DIN i ta druga oraz najdluzsza gwarancje.
Kup baterię dość znanej firmy, która gwarantuje właściwą jakość wykonania, dobry serwis i gwarancję przynajmniej 2 lata.
[ Dodano: Wto 27 Paź, 09 21:46 ]
Do tego autka nadają się baterki od 72 do 80Ah.
72-75Ah mają długości 280mm, a 80Ah 317mm, ale też się mieści w plastikowej obudowie. Ważne aby prąd rozruchowy wg EN był nie mniejszy 640A, a najlepiej przynajmniej 680A.
Komentarz
-
-
Ja na początku lipca zakupiłem Centre Futura CA770 za 335 zł.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
http://www.allegro.pl/item785979731_..._warszawa.html - ja polecam..ten wymienilem w sierpniu i ciągnie super..cena bardzo dobra, jakość boscha
Komentarz
-
-
Na temat reklamacji nie mogę się wypowiedzieć, bo nie miałem potrzeby reklamowania tego akumulatora. Producent daje 3 letnią gwarancję na niego. Jeżeli instalacja elektryczna w samochodzie jest sprawna i nie próbowało się samemu przy akumulatorze czegoś robić to raczej nie ma podstaw do nie uznania reklamacji, no ale tak jak wcześniej pisałem nie przechodziłem osobiście tej ścieżki.
Komentarz
-
-
muszę zmienić baterię , bo dzisiaj furmanka ptrzebowala szelek ododplenia.
Narazie wybór padł na Bosch S4 74Ah/ 680 A ( 340 pln ), ale zastanawiam się jeszcze na Centrą Futura o tych samych (342 pln ) . Nie wiem tylko jakie mają okresy gwarancji ??
Co polecacie ??NOWA TWARZ http://www.wrzuta.pl/obraz/x1NMSALRtR/
Bilstein B4+tarcze ATE PD+klocki ATE - SUPER ZESTAW !!
Wojtisek - bokiem do przodu to jest to !!!!
171 KM ; 402 Nm obr/min
Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zabić ją boczną...
Komentarz
-
-
panowie...octavka tez dzis mi odmowila posluszenstwa wczoraj palil dzisiaj padl
aku mam jakis noname niemiecki MOTORSTART 66Ah choc wydaje mi sie ze to troche za malo na 1.9tdi??...do tej pory hulal...ale chyba czas zmienic
co mozecie polecic?? w cenie do 250zl?
ps wzialem stary aku z auta do domu...prostownika niestety brak
czy mozliwe ze w temp pokojowej aku zlapie troche energii?? jak mu w tym pomoc? odkrecic zaworki? czy nie? pozdrawiam
ps 2
taki bedzie smigal?
lub
czy musi byc 74Ah?Sprzedam moja Octavie
1997r. klima elektryk i te sprawy info na priv
Komentarz
-
Komentarz