Zamieszczone przez tomil
[O2] [O2FL] dwa pytania o wyposazenie
Zwiń
X
-
[O2] [O2FL] dwa pytania o wyposazenie
Mam od miesiąca O2FL 1,4TSI ambiente+MaxiDOT+pakiet skórzany+cornerlights
Mój proces poznawczy samochodu wciąż trwa , dlatego mam dwa pytania:
1. Czy kurtyny powietrzne sa na całej długości samochodu, czy tylko przednie ?
2. Jak sie włączają (lub włącza) podgrzewane dysze spryskiwacza ?Maciej
-
-
Zamieszczone przez madmax991cornerlights
Chciałbym się dowiedzieć, czy dużo jest problemów z aktywowaniem tej funkcji.
Mam jeszcze pytanie, jak sprawdza się doświetlanie zakrętów?
Czy faktycznie jest to pomocny dodatek, czy jest to tylko fajny bajer?
Pozdrawiam,
Radik79... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...
Komentarz
-
-
Corner lights sprawdza sie bardzo dobrze szczególnie na parkingach, a jest to bajer swoja droga. Ja kupilem ta funkcje, nie aktywowałem jej samodzielnie. Dodatkowo razem z CL przyszły day light, o ile sie nie mylę.
Dzieki shado za info. Tak, dokupiłem ta opcje, tylko nie dopytalem jak sie ja włacza .
[ Dodano: Pon 14 Wrz, 09 21:31 ]
dzieki za info o kurtynach :!:Maciej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez madmax9911. Czy kurtyny powietrzne sa na całej długości samochodu, czy tylko przednie ?
Kurtyna powietrzna W KAZDYM jednym samochodzie rozwija sie na całej jego długośc od słupka A do słupka C. Dlatego jest liczona jako 1 szt. poduszki powietrznej.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arturas03DL są a CL nie ma
Ja chciałbym u siebie w jakiś sposób aktywowac CL, ale nie wiam jakie są koszty z tym związane i czy potrzebne są w tym celu jakieś duże nakłady pracy.
Po odblokowaniu CL można je już aktywować/dezaktywować za pomoca MAxi_Dota.
Pozdrawiam,
Radik79... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lorunie dotyczy handlarzyCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Co do włączania doświetlania zakrętów wszystko co potrzeba macie tutaj: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=14560 Podejrzewam, że w O2FL jest tak samo (albo baaardo podobnie).
Dodam tylko, że wymieniłem sterownik w swojej O2 (2006r) na 3C0 937 049 AJ i doświetlanie bez problemu da się zakodować.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez toocoolDodam tylko, że wymieniłem sterownik w swojej O2 (2006r)... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...
Komentarz
-
-
radik79, nie kierowałem się wersją wyposażenia, ale numerem sterownika.
Doświetlanie da się uruchomić na 3C0 937 049 AJ, a ja wcześniej miałem 3C0 937 049 E i tam tego nie było. Na 30 bajtowym (na pewno 21 bajtowy nie wystacza) działa.
Wydaje mi się, że to nie kwestia wyposażenia, a raczej roku produkcji. Jak masz wyższe wyposażenie, to doświetlanie masz już uruchomione, jak niższe to możesz to zrobić samemu.
Poza tym mój sterownik był chyba od Passata, bo cała grupa VAG ma te same...
Komentarz
-
-
Radik79
W jaki sposób z Maxi Dota mozna aktywować/dezaktywować CL. Bo mi w serwisie powiedzieli, że nie da sie tego zrobić z poziomu Maxi Dot. Jeśli już są, to ich dezaktywacja wymaga ingerencji serwisu.
Chciałem je móc odłączać w dzień, gdy musze używać mijania, bo nie powinienem DL (np. w czsie deszczu)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez consulRadik79
W jaki sposób z Maxi Dota mozna aktywować/dezaktywować CL. Bo mi w serwisie powiedzieli, że nie da sie tego zrobić z poziomu Maxi Dot. Jeśli już są, to ich dezaktywacja wymaga ingerencji serwisu.
Chciałem je móc odłączać w dzień, gdy musze używać mijania, bo nie powinienem DL (np. w czsie deszczu)
Pozdrawiam,
Krzysiek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez XysiuHmm, wyglada ze rzeczywiscie sie nie da
Pozdrawiam,... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...
Komentarz
-
-
Jaka jest różnica między komputerem pokładowym a MaxiDOTem?
Co daje MaxiDOT?
Zastanawiam się czy domówić tą opcję?BLUELIGHT.PL
ledy, zestawy i palniki xenonowe D2S, H1, H4, H7 .... 4k,5k,6k,8k,10k,12k
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez radik79Przepraszam faktycznie się nie da. Doczytałem teraz w instrukcji, że jedynie możną deaktywować/aktywowac z poziomu maxi-dota doświetlanie zakrętów, kóre jest przy lampach xsenonowych.
Pozdrawiam,Pozdro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SkłodiJaka jest różnica między komputerem pokładowym a MaxiDOTem?
Co daje MaxiDOT?
Zastanawiam się czy domówić tą opcję?
Nie wiem co dokładnie daje sam komputer (podejrzewam że niewiele sie różni od tego w OI) ale moge po krótce napisać co daje maxi dot.
Oprócz standardowych informacji z komputera (przebieg dzienny, srednia, zużycie paliwa itp) Maxi DOT:
- Pokazuje na ikonie pojazdu które drzwi bądż klapy są niedomkniete
- Pozwala na zarzadzanie sposobem otwierania drzwi i zamykania okien, (pojedyńczo, razem, zamykanie po ruszeniu, otwieranie po wyjęciu kluczyka)
- Pozwala na ustawienie sygnału dźwiekowego przy załączaniu alarmu fabrycznego (jeśli jest)
- umozliwia wyłączenie świateł do jazdy dziennej (jesli są)
- Pokazuje komunikaty o usterkach (kończace się paliwo też jest traktowane jako usterka, przepalonych żarówkach, itp)
- Pozwala na zarzadzanie radiem fabrycznym (ale w bardzo ograniczonym zakresie-tylko przestawianie stacji)
- umozliwia ustawienia sposobu regulacji lusterek wewnętrznych (lącznie czy pojedyńczo)
- umozliwia ustawienie częstotliwości pikania i głośności PDC (dodatkowo na radiu fabrycznym jest wyświtlana odległość od przeszkody)
- Ustawienie formatu wyświetlania godziny
- nastawienie prędkości granicznej dla opon zimowych, ustawienie jednostek i języka komunikatów (nie ma niestety polskiego, a może już jest, bo ja mam auto z marca)
- daje mozliwośc wyświetlania prędkości w milach (jak byś się nagle znalazł w anglii lub stanach)
Być może jeszcze o czymś zapomniałem, ale wg mnie jest to przydatny dodatek, który pozwala na większą ingerencję w ustawienia obsługi codziennej pojazdu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LeniwiecA działa to doświetlanie? Bo mam ksenony, mam włączone doświetlanie zakrętów wg maxi-dota, ale samego doświetlania ani widu ani słychu
[ Dodano: Pią 18 Wrz, 09 11:45 ]
Zamieszczone przez consul- nastawienie prędkości granicznej dla opon zimowych, ustawienie jednostek i języka komunikatów (nie ma niestety polskiego, a może już jest, bo ja mam auto z marca)
Przy xenonach można jeszcze ustawić światła na ruch lewostronny.
Jak masz nawigacje, to pokazuje strzałkami gdzie jechać, odległość do manewru pewnie też (nie wiem dokładnie, bo nie mam ori navi).
Komentarz
-
Komentarz