szkodzisław chciałbym trafic na zachodzie wersję elegance(po za tym specyfikacja na zachodzie jest znacznie zubozona do naszej polskiej specyfikacji),przede wszystkim sa wersje ambiente i do tego 1.9!Wersję 140-konna cieżko tam znalezć(opłaty i duza róznica w cenie)!
[O2] OC2 i OC2 FL
Zwiń
X
-
Kolego Szkodzisław, wypisujesz jakieś ogromne głupoty i jeszcze sam w to wierzysz
Widziałeś te przebogate niemieckie wersje Octavii?? Byłeś w Niemieckiem salonie?? Znajdz mi prosze w Niemieckiej Octavii II w wersji Elegance przednie czujki odległości czy spryskiwacze reflektorów ( W Polsce elegane ma to bez zadnej dopłaty). W wersji Ambiente na Anglię brak jest np. przedniego podłokietnika Jumbo Box, tylniego podłokietnika oraz czujek cofania. No i gdzie masz te przebogate wersje na rynki zachodnie ??!!
Co do Niemców i kupowania przez nich aut. Nie wiem zkąd masz tak nieprawdziwe informacje że Niemiec kupuje Skode jako auto do wozenia zakupów po czym sprzedaje ja po 3 latach polakowi bo to jets już złom. Kolego mam wrażenie że ty niegdy nawet w Niemczech nie byłeś !! Co wiecej mylisz Niemcy z Arabią Saudyjska czy Kuwejtem. Niemcy to nie eldorado. Nikt tam nie kupuje auta tylko po to żeby za 2-3 lata go wymienić. wprzwazającej cześci auta jeźdżą tam po 5-6 lat i do piero są sprzedawane inna sprawa że prze zten czas robią wielkie przebiegi i faktycznie są dośc mocno wyeksploatowane. Tyle tylko że stopień ich wyeksploatowania nie ma nic wspólnego ze słabym wykonaniem w fabrycea wynika on z tego że taka O II w Niemczech robi ok. 50 tys km rocznie co po 5 latach daje 250 tys km a nie 100 tys jak to ma miejsce w Polsce.
Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodzisławInna sprawa, to że w ofercie skody (na stronie internetowej) są wszystkie wersje a jak się przyjdzie do salonu, to bida, bo dostępne są tylko najpopularniejsze (najtańsze) modele.
Nawet na jazdę próbną nie ma samochodu z automatem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodzisławPrawda jest taka, że jak chciałem kupić octavie z ksenonami i z automatem, to w salonie takiej nie mieli. I jeszcze sprzedawca tłumaczył, że w ambiente nie ma takiej opcji. Na stronie skody w konfiguratorze piszą, że można zamówić automat i ksenony do ambiente, ale sprzedawca twierdził że muszę zamówić elegance.
Przypuszczam że w niemieckim salonie nie znalazłbym takiej cienkiej ambiente, jaką w końcu kupiłem.
Ale fakt jest faktem takiej opcji jaka zamowilem w zadnym salonie nie mieli - ale mam poglad mniej wiecej jak to bedzie wygladac ;-),
Z drugiej strony taka mnogosc konfiguracji raczej uniemozliwia salonowi posiadanie wszystkich kombinacji wyposazenia, trzeba sie pokrecici podopytywac i sobie w glowie zlepic te puzzle :mrgreen:- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
Komentarz