Zamieszczone przez winni77
climatronic vs climatic
Zwiń
X
-
Nie chce zakładać osobnego temetu, może ktoś mi tu odpowie na moje pytanie.
Jesli mamy OII FL z climatronikiem 2 strefowym, to jakie powietrze leci z tyłu przez podłokietnik Jumbo ?? od kierowcy czy od pasażera ?? bo nie sądze, zeby były dwa kanały lewy i prawy specjalnie osobno od strony kierowcy i pasażera.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dig DugNie chce zakładać osobnego temetu, może ktoś mi tu odpowie na moje pytanie.
Jesli mamy OII FL z climatronikiem 2 strefowym, to jakie powietrze leci z tyłu przez podłokietnik Jumbo ?? od kierowcy czy od pasażera ?? bo nie sądze, zeby były dwa kanały lewy i prawy specjalnie osobno od strony kierowcy i pasażera.
to czy to jest O2FL czy nie FL to chyba nie ma najmniejszego znaczenia.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Może się to wydawać smieszne, ale sens mojego pytania jest taki, czy np. można dydykując jedną strefe przeznaczyć na szybsze dogrzewanie lub oziębianie samego tyłu. Wiecie, zamykam wyloty z jednej strony, daje temperature taką jaką chce i chłodze lub grzeje wybraną temperaturą tyl auta. Bo jak się miesza i tył jest zasilany z mieszanki 2 stref, to dupa blada. Sprawdzał to ktoś, czy wogole może to sprawdzić ??Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marteZamieszczone przez Marxa czy klimatyzacje polautmatyczna czyli climatic tez mozna tak uzywac, tzn caly rok ja miec wlaczona? marte wyzej napisal ze w zimie nie ma sensu, ale czemu skoro climatronic mozna, a roznica miedzy nimi to tylko regulacja sily nawiewu i wyboru wylotu?
PzdrW moich żyłach płynie etylina a sercem jest Turbina
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rekinz tego co wiem to sprężarka nie załączy się poniżej 3 stopni. Więc włączanie klimy przy temperaturze ujemnej nie ma sensu.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Panowie,
Czy to możliwe, że O2 rok modelowy 2007, Mint, klimatyzacja climatic posiada czujnik nasłonecznienia ? Wszędzie czytam, że to ma tylko climatronic, a u mnie na przedniej szybie, za lusterkiem odnajduję plastikowy prostokąt (z owalnymi rogami) o wymiarach około 8x1 cm z kulką na środku i wychodzi z niego kabelek.
Andrzej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Harry78Panowie,
Czy to możliwe, że O2 rok modelowy 2007, Mint, klimatyzacja climatic posiada czujnik nasłonecznienia ? Wszędzie czytam, że to ma tylko climatronic, a u mnie na przedniej szybie, za lusterkiem odnajduję plastikowy prostokąt (z owalnymi rogami) o wymiarach około 8x1 cm z kulką na środku i wychodzi z niego kabelek.
Andrzej
Pozdrawiam...Kwiatek...
Komentarz
-
-
Hi...
Zamieszczone przez Harry78Doszedłem do wniosku, że nie jest to wspomniany czujnik. Poszperałem na innych forach i okazało się, że jest to antena GSM, z tym że jej wtyczka jest odcięta.
Andrzej
Pozdrawiam...Kwiatek...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kecajSprężarka chodzi non stop. W nowych autach nie ma sprzęgiełka. Klima włącza się poprzez elektroniczny zawór ciśnieniowy.
Sam nei wiem jak to jest z tą klimatyzacją. Jedni piszą, że klima działa w zimę bo w aucie sucho, a po wyłączeniu parują szyby. Jeśli to prawda, to oznacza, że skraplacz musi być zimny. W takim razie osadza się na nim skroplona woda z powietrza. A co jeśli wilgotne powietrze, które wlatuje do kabiny (oczywiście potem przez nagrzewnice) ma temperaturę poniżej zera? Chyba nie mozna dopuścić do zamarznięcia skraplacza.
A może się myle? Jak to jest z klimą w zimę?...
A6 '98 Avant 2,8QT + C200 '95 Sport
Elementy z włókna węglowego (carbon fiber)
Komentarz
-
-
witam. mam takie pytanie co do O1 tour+ice z manualną klimą. jest ona wyposażona w zawór trójdrogowy i czy po przekręceniu pokrętła temperatury na max ciepło to obieg nie powinien grzać? czy w tej sytuacji z klimatyzacji nie powinna sie zrobić pompa ciepła?? bo z tego co sprawdzałem w passacie b5 z klimatornikiem to w ten sposób działa dogrzewanie na zimnym silniku.
Komentarz
-
-
Zgodnie z instrukcja producenta nie powinno sie wylączać Climatronika . W zimie daje ciepłe powietrze w lecie zimne i tyle , po to jest Climatronik . Ustawiasz na zalecane 21-22 stopnie czy tez na jaka chcesz i nic Cie nie interesuje po to jest Climatronik . Dlatego jest lepszy niz zwykła manualna i trudniej sie przeziebic w lecie niż przy manualnej gdzie dmucha tylko simne i trzeba sie na kręcić aby wyregulowac temperaturę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marxa czemu nie da sie ustawic temp mniej niz 18 stopni w climatroniku? 21 stopni, jak wsiade w zimowej kurtce, to chyba bym sie roztopil...
minimalna "ustawialna" to 16, a jak za ciepło to chłodzisz na maksasaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
Komentarz