ASO

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arci9
    RS
    • 2004
    • 2007

Zamieszczone przez owicz0
    ale kilka przemyslen...
    rozpatrzmy kogo stac w polsce na ocawie???
    1.budzetowka(pomijam nauczycieli-bo ich zabije smiechem,ale wszelakiej masci urzednicy)czyli ludzie od dziecka uczeni ze petent-twoj wrog i masz obowiazek tworzyc mu problemy-teraz sie pisze ze urzad do klienta-to bzdury(odbieralem niedawno nowe prawo jazdy i gbybym nie przypomnial o swoim istnieniu dosc ostro peniom z urzedu to dalej gadalyby ze soba a ja czekalbym w okienku...
    2.przedstawiciele handlowi-ludzie ktorym zalezy na czasie ale przy tym frustrowani przez swoich szefow-brak wynikow -brak kasy-przy czym na kase maja wplyw koszty eksploatacyjne-czyli zalezdzic auto na maxa ale to ukryc-wtedy dobry wynik
    3.posiadacze prywatnych firm-auta w leasingu-to najbardziej zaszczuty fragment rynku,ktorzy ledwo radza sobie z obsluga swoich kontrachentow ale uwazaja ze jak maja autko w leasingu to swietym ich prawem jest wyzywac sie na lizingodawcy(spolszczenie)bo oni tez nie maja lekko
    4.grupa spoleczna ktora ja nazywam kanciarzami i oszustami bo....
    sami prowadza rozne uslugi albo i handel i potrafia sprzedac lod eskimosom...
    natomiast reszte uwazaja za oszustow,kanciarzy i uwazaja bardzo by nikt nie odwazyl sie skasowac ich wedlug rozsadnych stawek
    a jak blad wystapi w garazu 50% taniej to tez nie maja litosci-jak wziales auto to plac za niedorobki
    talich ludzi nienawidze-sami skubia swoich klientow bez litosci a potem sa w stanie zgnoic mniej niz sredniakow do skerpetek
    do tych cwaniaczkow>>>twoja mama ma operacje chirurgiczna:zarzadaj obecnosci na sali operacyjnej-bo ty pokrywasz dodatkowe koszty..........
    a w ogole puknij sie durniu w piers i powiedz ze jestes taki cool
    Kuźwa , człowieku co Ty piszesz?Szkoda komentarza.... :|

Panu już chyba podziękujemy :?

Komentarz

• BioBogon
      Elegance
      • 2005
      • 921

witamkolege Purchawa-nie jestem pracownikiem aso skoda w szczecinie....
      zadnego aso skoda...
      ale kilka przemyslen...
      1.budzetowka(pomijam nauczycieli-bo ich zabije smiechem,ale wszelakiej masci urzednicy)czyli ludzie od dziecka uczeni ze petent-twoj wrog i masz obowiazek tworzyc mu problemy-teraz sie pisze ze urzad do klienta-to bzdury(odbieralem niedawno nowe prawo jazdy i gbybym nie przypomnial o swoim istnieniu dosc ostro peniom z urzedu to dalej gadalyby ze soba a ja czekalbym w okienku...
      2.przedstawiciele handlowi-ludzie ktorym zalezy na czasie ale przy tym frustrowani przez swoich szefow-brak wynikow -brak kasy-przy czym na kase maja wplyw koszty eksploatacyjne-czyli zalezdzic auto na maxa ale to ukryc-wtedy dobry wynik
      3.posiadacze prywatnych firm-auta w leasingu-to najbardziej zaszczuty fragment rynku,ktorzy ledwo radza sobie z obsluga swoich kontrachentow ale uwazaja ze jak maja autko w leasingu to swietym ich prawem jest wyzywac sie na lizingodawcy(spolszczenie)bo oni tez nie maja lekko
      4.grupa spoleczna ktora ja nazywam kanciarzami i oszustami bo....
      sami prowadza rozne uslugi albo i handel i potrafia sprzedac lod eskimosom...
      natomiast reszte uwazaja za oszustow,kanciarzy i uwazaja bardzo by nikt nie odwazyl sie skasowac ich wedlug rozsadnych stawek
      a jak blad wystapi w garazu 50% taniej to tez nie maja litosci-jak wziales auto to plac za niedorobki
      talich ludzi nienawidze-sami skubia swoich klientow bez litosci a potem sa w stanie zgnoic mniej niz sredniakow do skerpetek
      do tych cwaniaczkow>>>twoja mama ma operacje chirurgiczna:zarzadaj obecnosci na sali operacyjnej-bo ty pokrywasz dodatkowe koszty..........
      a w ogole puknij sie durniu w piers i powiedz ze jestes taki cool
      Masz prawo pisać bzdury jak tak lubisz, ale chociaż się przyłóż i napisz to w sensownej formie, bo się tego nie da czytać. :|
      Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

1.budzetowka
        2.przedstawiciele handlowi
        3.posiadacze prywatnych firm
        4.grupa spoleczna ktora ja nazywam kanciarzami i oszustami
        ja pierdole, co za bzdet?! :rofl
        tylko do ktorej z tych tak inteligentnie i przenikliwie wylonionych grup sie zaliczam..., powinienes cos dorzucic, bo na razie sie nie lapie, pewnie nie sprawi ci to problemu
        moje propozycje:
        -złodzieje
        -przestepcy podatkowi
        -pedofile
        -mordercy
        -bigamisci
        -kloszardzi
        -ludzie nie placacy abonamentu RTV
        -zydzi
        -homoseksualisci
        -narkomani, alkoholicy
        -masoni
        cos jeszcze?

proponuje inne sposoby na leczenie swoich frustracji, moze mozna z kims o tym pogadac, moze cos doradzi.
        pzdr!
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• marcus76
          Classic
          • 2005
          • 10

Panowie, dajcie se siana...
          Wrzućcie na luz!

Komentarz

• Leafy
            Ambiente
            S_OCP Member
            • 2004
            • 229

Owicz0,

ja postaram sie kulturalnie

pewnie czesc z tego co piszesz (o frustracjach handlowcow) jest prawda ale nie mozesz wszystkich wrzucac do jednego lub kilku worow, przynajmniej ja sie nie identyfikuje z zadna z podanych kategorii posiadaczy Octy.
            Co do dostepu do hali w ASO to kategorycznie powinno to byc zabronione ale niestety nie w naszych realiach. Pisze niestety, bo klient powiniem czytac gazete i popijac kawe w czasie kiedy jest cos robione przy jego samochodzie.
            Ja moze patrze przez pryzmat swojego zawodu, nie lubie jak klient patrzy mi na klawiature ... itp

Czy podane przez kolegow przyklady nie budza w tobie obaw co sie bedzie dzialo z samochodem jak nie bedziesz zwracac uwagi na rece mechanikow?
            Ja podam tobie takie przyklady, ktore dotyczna mojej osoby:
            - W mojej bylej Ibizie padl wiatrak i temperatura skakala po kilku minutach na maxa i tak mi naprawili, ze k... po przejechaniu 2 km problem byl nadal i wlasciciel powiedzial, ze mam sam na wlasny koszt ku... do nich przyjechac a po 2 dnich padla mi pompa wody. I co ?? i nic zaplacilem z wlasnej kieszeni, bo 1. mieli mnie totalnie w dupie, 2. Nie znali sie na wykonywanej pracy, 3. Spieprzyli i nie potrafili sie do tego przyznac ani przeprosic !!!!!
            - Spytalem w serwisie ASO (Piotr Śliwka Katowice) jakis miesiac temu, jakie tarcze hamulcowe mam kupic do AGR'a. Powiedzial mi, ze 260mm !!!!!
            - Poprosiłem w ASO (Śliwka a jakże) o sprawdzenie pojemnika spryskiwacza, bo mi plyn znika to uslyszalem, ze "mial pan wypadek i dlatego cieknie" ... i nic z tym nie zrobili ... nie wiem chyba nie chca zarobic .... a wypadku oczywiscie nie bylo

Kazdy moze spnac wieloma przykladami ....

Dlatego tez jestesmy nieufni i nie potrafimy zostawic swojego uczciwie kupionego samochodu (tak, tacy ludzie tez sa, ktorzy uczciwie swoja ciezka praca dorobili sie auta w zyciu) partaczom, ktorzy 5 minut pozniej sie wszystkiego wypra.

Ok mechanik tez czlowiek ale nalezy tego czlowieka szkolic a i on powinien sie samodoskonalic ale ile warsztatow i mechanikow stawia na doskonalenie zawodowe ???

Komentarz

• owicz0
              Ambiente
              • 2005
              • 104

jak sam piszesz Szkoda nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora
              nie pracuje w aso skoda i nie szukalem forum gdzie zbiora sie frustraci ktorzy twierdza ze caly swiet marzy aby ich okrasc
              moim zdaniem to elektorat prezydenta elekta i nie chcialbym miec na co dzien do czynienia z taka inkwizycja...
              z powazaniem

Po przemysleniu sensu lub jego braku postu powyzej wreczam slowne ostrzezenie, a dotyczy ono obrazania innych osob na forum
              Maicroft
              nie pomogl ani razu

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

owicz0, To jak Ty jestes kolego taki dzielny to pochwal sie kim jestes z zawodu i w jakiej branzy pracuje i czy u kogos czy na wlasny rachunek i bedziemy mieli pewna jasnosc. Bo na chwile obecna to dowaliles sie do wielu osob a argumentow nie masz narazie zadnych sensownych
                Spritmonitor.de

Komentarz

• owicz0
                  Ambiente
                  • 2005
                  • 104

Zamieszczone przez Maicroft
                  owicz0, To jak Ty jestes kolego taki dzielny to pochwal sie kim jestes z zawodu i w jakiej branzy pracuje i czy u kogos czy na wlasny rachunek i bedziemy mieli pewna jasnosc. Bo na chwile obecna to dowaliles sie do wielu osob a argumentow nie masz narazie zadnych sensownych
                  z zawodu jestem elektronikiem pracuje w zawodzie w serwisie vw w szczecinie
                  i mam propozycje:
                  ci wszyscy ktorzy tak pluja na uslugi serwisow(jak na razie pracowalem w kilku i na opowiesci z forum wlos mi sie jezy na glowie)niech tez pisza z czego zyja :twisted:
                  nie pomogl ani razu

Komentarz

• howard7
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 1120

ciekawy jestem czym jezdzi kolega owicz0,
                    i do ktorej kategorii sie sam zaliczy
                    (bo ja nie lapie sie do zadnej)
                    SZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
                    Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców

Komentarz

cyt. owicz0

"rozpatrzmy kogo stac w polsce na ocawie???
                      1.budzetowka(pomijam nauczycieli-bo ich zabije smiechem"

to zabij mnie śmiechem, jakoś ja właśnie jestem nauczycielem i jestem użytkownikiem Octavii kupionej w salonie, co więcej moja żona też jest nauczycielką, heheheh

Komentarz

• HP
                        Drive
                        • 2005
                        • 52

Zastanawiam się, czy owicz0 jest prowokatorem czy też jest tak zadufany w sobie? Jesli faktycznie jesteś taki tępy to wiedz, "panie doskonały", że wielokrotnie w ramach mojej pracy zawodowej korzystaliśmy z róznego rodzaju serwisów (nie w naszym kraju) i nikt nie robił żadnej tajemnicy z tego co naprawia. Wręcz przeciwnie. To sie nazywa dbanie o klienta i o wizerunek firmy. Zależy im na tym aby klient był zadowolony nie tylko w chwili zakupu. Ponawiam pytanie: Czego tak naprawdę sie boicie w tych serwisach?
                        A przy okazji to niestety nie mogę się zaliczyć do żadnej z tych grup, które wymieniłeś , a jest to już moja trzecia Skoda....
                        Myślę chlopie, że masz jakieś kompleksy.
                        I tak na koniec: ćwicz ortografię języka ojczystego bo robienie takich błędów jest żałosne
                        było 172/338 by MT a jest 241/310 i 4x4 :-)

Komentarz

• MiKruS
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 7976

Moze nie wszyscy pamietaja, ale kolega owicz0 mial juz jedno ostrzezenie, za nazwanie mnie fiutem.
                          Jednak na moja prosbe to ostrzezenie zostalo zniesione po jakims czasie, bo doceniliśmy fakt, ze kolega owicz0 wnosi cos do naszego forum i sporo wie na tematy motoryzacyjne.

Niestety widze, ze kolega owicz0 ma problemy ze zwieraczem - inaczej rzecz ujmujac, nie potrafi sie opanowac.

W zwiazku z tym wysylam kolege owicz0 na miesieczny urlop od pisania na forum, bo takie chamstwo nie bedzie tolerowane.
                          Co bedzie dalej, to zalezy tylko od kolegi owicz0 - ja wykazalem dobra wole i zostalem zrobiony w konia. Trudno...

Acha - proba pisania pod innym nickiem skonczy sie banem permanentnym - zeby byla jasnosc.

Temat zamykam.
                          TDI 205PS

Komentarz

Pracuję...