[O2] 1.6 FSI - warto?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zeki1
    Classic
    • 2010
    • 2

[O2] 1.6 FSI - warto?

Zamieszczone przez ivor-pl
    octavia najnowsza z grudnia 2009 combi
    pewnikiem masz jeszcze gwarancje, udaj się do ASO niech oni się pomęczą :wink:
  • superczajnik
    Classic
    • 2009
    • 13

[O2] 1.6 FSI - warto?

Zastanawiam się nad zakupem używanej O2 z 1.6 FSI. Krótkie pytanie - czy ktoś czymś takim jeździ i mógłby podzielić się wrażeniami? Warto, nie warto? Jak jest z awaryjnością? Co z mityczną benzyną 98 - naprawdę trzeba to lać, czy wystarczy 95 (coś gdzieś czytałem o bezsiarkowej)?

Może źle szukam, ale po wpisaniu "FSI" do wyszukiwarki forum znajduję dokładnie 20 wątków. Przejrzałem wszystkie i nie znalazłem zbyt wiele informacji. Czyżby ten silnik był aż tak mało popularny?

Komentarz

• PiterNZ
      Rider
      S_OCP Member
      • 2007
      • 389

Jeździłem
      Byłem bardzo zadowolony
      Bezawaryjna
      Można lać 95

Nie można chipować, tzn. może i można ale cena bardzo wysoka a korzyści praktycznie nie ma.

Komentarz

• superczajnik
        Classic
        • 2009
        • 13

Dzięki, zabieram się za czytanie.

Komentarz

• Qba_Wlkp
          Classic
          • 2009
          • 8

Aktualnie jeszcze jeżdżę Golfem 5 z silnikiem 1.4 FSI 90 KM. Można spokojnie lać Pb95, wręcz w Niemczech nawet 91, co sami piszą w instrukcji.

Na pewno 1.6 ma więcej koni i lepiej się zbiera

Awaryjność ?! Nic ponad standard, czyli zależy od egzemplarza, znam bezawaryjne i takie, w których poleciała do robienia głowica i łańcuch czy wymieniano katalizator...

Jedno jest ważne ! Nie pali mniej !

Jakbym jeszcze raz wybierał... pewnie bym kupił 1.6 105 KM, który wciąż jest wkłądany do najnowszej Octavii czy Golfa 6.

Komentarz

• mecholl
            L&K
            • 2008
            • 1006

Zapewne ktoś zaraz będzie krytykował ten silnik ale są gusta i guściki. Ja osobiście polecam. W moim przypadku autko jest jak na razie bezawaryjne i oby tak zostało < kupiłem samochód jako 3 letni >. Zapewne gdyby samochód miał troszkę większą stajnię pod maską to by nie zaszkodziło ale nie mam co marudzić. Polecam zakup.
            Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• ufo
              L&K
              • 2008
              • 1475
              • Octavia III combi (5E5)
              • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

ja może też dodam, mój koleś kupował toledo w 2000 z tym właśnie silnikiem. dziś tym autem pomiata jego syn i ma prawie 250tys.km. natrzaskane i żadnych dłubań w silniku.

Komentarz

• gebek
                L&K
                S_OCP Member
                • 2007
                • 1214

Zamieszczone przez ufo
                ja może też dodam, mój koleś kupował toledo w 2000 z tym właśnie silnikiem. dziś tym autem pomiata jego syn i ma prawie 250tys.km. natrzaskane i żadnych dłubań w silniku.

Honda...the power of dreams.
                Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F

Komentarz

Pracuję...