ten przycisk jest od wyłączania czujnioków we wnętrzu, jakbys musiał np zwierzaka zostawić w aucie
domykanie szyb i spryskiwacze
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez adamzgA ja mam u mnie tak ze jak wyciągnę kluczyk ze stacyjki to szyby same idą do góry i oprócz tego mogę sterować szybkami z kluczyka i ostawić w max-dot czy wszystkie maja isć na dół czy tylko kierowcy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yeti_Na spryskiwacze świateł jest jedna prosta metoda. Aż dziwne, że nikt do tej pory tego nie doradzał. A mianowicie wystarczy wyciągnąć bezpiecznik od spryskiwaczy świateł i już nic nas nie denerwuje.
Niestety nie ma opisu dla spryskiwaczy reflektorów a jedynie nr 46 dotyczy "ogrzewanych dysz spryskiwacza".
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzik13Zamieszczone przez OctaviaFLKrakPodejrzewam ze kwestia róznych scenariuszy domykania szyba zwiazana jest z rodzajem zamontowanego alarmu
Komentarz
-
-
No to muszę się przyznać, że jako pierwszy napisałem na forum o tym, ze po zamontowaniu gadżeta domykającego szyby bez potrzeby trzymania przycisku na pilocie, nie działa system zapobiegający przytrzaśnięciu. Ja tą informację otrzymałem jakiś miesiąc po kupieniu auta, jak pojechałem do salonu (serwisu) Śliwka w Katowicach. Jak mi już ze dwie osoby udowodniły, tak faktycznie nie jest. Ale może chodzi o jakieś konkretne alarmy, albo model (rocznik) pojazdu.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Nie chcę zakładać nowego tematu a odpowiedzi na forum nie znalazłem.
Zacytuję samego siebie z przed 2 tygodni
Zamieszczone przez abrymarzSzukałem w instrukcji, ale nie mogę znaleźć takiego bezpiecznika. Jakby ktoś wskazał który to? W instrukcji mam rozpisane wszystkie 49 (kilka jest wolnych).
Niestety nie ma opisu dla spryskiwaczy reflektorów a jedynie nr 46 dotyczy "ogrzewanych dysz spryskiwacza".
I nie myślcie, że chodzi mi o oszczędność płynu do spryskiwaczy. Pal sześć płyn.
Chodzi o to, że gdy spryskuję szybę (a czasem lubię dużo polać :lol: ) to włącza się spryskiwacz reflektorów i mam "obryzgany" cały samochód a dodatkowo opryskuję auta obok (rozrzut tych spryskiwaczy reflektorów jest imponujący 8) ).
Zacząłem stosować taką metodę, że gdy stoję na "czerwonym" przed skrzyżowaniem lub w korku to na chwilę wyłączam światła, szybko spryskuję szybę i ponownie włączam światła. W tan sposób nie włączają mi się spryskiwacze reflektorów. Chciałbym mieć możliwość (w prosty sposób) decydowania w jakich sytuacjach potrzebne mi są spryskiwacze reflektorów.
A to wyłączanie świateł jest obejściem problemu a nie jego rozwiązaniem (zresztą musi to wyglądać śmiesznie/dziwnie jak ktoś w autku wyłącza światła na chwilę i spryskuje szybęops: )
Więc jeśli ktoś z Was ma patent to będę wdzięczny
Komentarz
-
-
domykanie szyb i spryskiwacze
Zamieszczone przez abrymarz
Więc jeśli ktoś z Was ma patent to będę wdzięczny
Wylaczenie na zime ma sens. Widzialem przypadki, kiedy po wyjechaniu na mrozie juz sie spryskiwacz nie schował :|Załączone pliki@200KM
Komentarz
-
-
Panowie bo za jasna cholere nie moge dojsc do tego automatyczengo domykania szyb. Czy FABRYCZNY alarm umozliwia w O2 AUTOMATYCZNE domykanie? wiem ze niefabryczne tak, ale rzezby nielubie. cytujac kolege powyzej "Mam alarm fabryczny i nie mam domykania auto. Można to włączyć, ale ASO nie chce -" moglb ktos podpowiedziec gdzie to znajde w VCDS, pobieznie przegladajac nigdzie nei znalalem takiej funkcji.Zostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Komentarz
-
Komentarz