Arti_r1, bedziesz spał w czeszce ;P
domykanie szyb i spryskiwacze
Zwiń
X
-
domykanie szyb i spryskiwacze
witam
mam octawie II FL combi w wersji ELEGANCE, domykanie szyb działa jak przytrzymam zakykanie, a czy jest możliwe zrobienie aby domykanie była bez przytrzymania, tzn jak zamke auto to szyby sie zamykają? dobrze aby było jeszcze skladanie lusterek bo tez działa jak przytrzymam,
a dodatko czy jest jakas opcja wyłączenia spryskiwaczy na swiatla, no wiem ze jak swiatla sa wylaczone to spryskiwacze nie działaja ale chcialbym je wyłaczyc na stale, albo miec przynajmniej kontorle nad ich wlaczaniem,
pozdrawiam
-
-
Zamieszczone przez romanbolekrozumiem ze kodowanie zmienia sie poprzez podłaczenie sie do komputera pokladowego, i pewnie tego w serwisie nie zrobią,
Zamieszczone przez romanboleka co z domykanie szyb?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ufoto i ja się podłącze bo mnie te spryskiwacze też z lekusia drażnią...
Zamieszczone przez shadoTrzeba tylko skrócić czas do odpowiednio krótkiegoZałączone pliki
Komentarz
-
-
Romanbolek co do domykania szyb to musisz trzymać przycisk cały czas dopuki całkowicie się nie zamkną czy jak już zaczynają iść w górę to możesz puścić a same się domkną i moduł sprawdzi czy aby wszystkie są zamkniete? Pytam ponieważ są właśnie takie dwie opcje mozliwe do ustawienia, czyli domykanie z trzymaniem przycisku przez cały czas lub domykanie z trzymaniem do ruszenia się jednej z szybTomek
Komentarz
-
-
szkodzisław
Zamieszczone przez Tomek_dxsą właśnie takie dwie opcje mozliwe do ustawienia, czyli domykanie z trzymaniem przycisku przez cały czas lub domykanie z trzymaniem do ruszenia się jednej z szyb
Mam ambiente a może tylko w elegance są takie opcje?
Komentarz
-
szkodzisław
A gdyby się udało zmienić, to opuszczanie też będzie automatyczne po krótkim naciśnięciu?
To by mi nie pasowało, bo jak zostawiam w lecie pieska w aucie, to opuszczam za pomocą pilota wszystkie szyby tylko o kilka centymetrów. Jeśli szyby by zjeżdżały maksymalnie w dół, to nie mógłbym z tego korzystać, tylko opuszczać każdą po kolei o te kilka centymetrów, co jest dużo mniej wygodne.
Komentarz
-
A domykanie szyb nie jest czasem funkcją alarmu?
Jak zamawiałem swoją Octavię, to danielcio mówił, że domykanie jest możliwe tylko z niefabrycznym alarmem.
Taki więc zamówiłem i faktycznie domyka sam szyby kilka sekund po zamknięciu auta. A poza tym działa otwieranie/zamykanie wszystkich szyb i składanie lusterek przy dłuższym przytrzymaniu przycisku.Pozdro
Komentarz
-
-
Co do domykania szyb, to jest to fukcja w połączeniu z alarmem. Miałek cos takiego w Fabii i OI. Mozna to uaktywnić w serwisie za drobną opłatą (mnie proponowano za 200). Dodatkowo mogą chcięc dać do podpisu oświadczenie, że bierzesz odpowiedzialność za aktywowanie tej funkcji, ponieważ w takim przypadku nie działa zabezpieczenie przed przystrzaśnięciem i jesli komuś zrobi krzywdę to na twoją odpowiedzialność.
Ale funkcja jest przydatna.
Komentarz
-
-
U mnie w wersji ambiente OIIFL na poczatku myslalem ze trzeba trzymac ok 5 sek i wtedy rozpoczynal zamykanie. Jednak jest tez inaczej przynajmniej u mnie. Jesli pozostawie szyby otwarte w samochodzie i zamykam samochód nacickając króko na pilot, w pierwszej kolejności ryglują sie drzwi i po ok 2-3 sekundach domykają się szyby z automatu.
Podejrzewam ze kwestia róznych scenariuszy domykania szyba zwiazana jest z rodzajem zamontowanego alarmu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OctaviaFLKrakPodejrzewam ze kwestia róznych scenariuszy domykania szyba zwiazana jest z rodzajem zamontowanego alarmu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftCo do skladanych lusterek, za malo tych aut jest na forum i nikt nie chce udostepnic auta na testy, bo trzeba przepatrzec sterownik komfortu, ale mysle bedzie dalo sie to ustawic teraz.
Komentarz
-
-
Zapytałem w serwisie jak uaktywniają automatyczne domykanie szyb po zamknięciu samochodu. po pierwsze to już tego nie robia bo im przepisy nie pozwalaja by sie szyby automatycznie domykały. Po drugie faktycznie robi to alarm samochodu, tylko przeważnie nie ma on dostepu do takich funkcji za pomocą zworek, czy przełączników, tylko mają odpowiedni programator do alamu za pomocą którego ustawiają wszystkie opcje centralki alarmowej. Dodam że u mnie to działa i jest świetne, a alarm mam dokładany.
A co do oryginalnych alarmów, to myli sie większość użytkowników iz maja oryginalne alarmy, ponieważ większośc alarmów jest dokładana w ASO w Polsce. Łatwo to sprawdzić, ponieważ oryginalny alarm ma przycisk na słupku drzwiowym przy fotelu kierowcy.Pozdrawiam
Tomek
Komentarz
-
Komentarz