Zamieszczone przez loru
[O1] osłona pod silnikiem
Zwiń
X
-
[O1] osłona pod silnikiem
czy w OI 1,6 z 2003r były montowane osłony pod silnikiem ? dziś zajrzałem pod spód i nie ma zadnej osłony, i nie wiem już sam czy była i zgubiłem, czy nie było wogólei pytanko nr 2 - czy warto załozyć osłone z blachy i jaki jest orientacyjny koszt ? nie raz jadąć po polnej drodze zdarza mi sie lekko "przyszorować"
-
-
w wersjach benzynowych sa te małe osłony nie zakrywające całego spodu silnika
osłona z blach to koszt samej osłony ok 600zł +robocizna czy warto sam ja ma wersje rs czyli niższą od twojej i odpukac jeszcze miski nie rozwaliłemET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz
-
-
nie trzeba. odkupilem takowa i miala wszystkie uchwyty w komplecie.
de facto chcialbym zobaczyc chociaz foto oslony z ASO, ciekawe jakie sa roznice.kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
W1Michał ja u siebie mialem taką krótka osłonę z plastiku, teraz zamontowałem osłonę, która jest większa i zakrywa miskę olejową. Wykonana jest z dobrego tworzywa, kilka razy to udowodniła, od razu w osłonie są orginalnie rozmieszczone dziury, ja zamontowałem ja na blachowkręty( 15 min roboty) w warsztacie za 10-15zł powinni Ci ją zamontować. Koszt takiej pokrywy ok.80zł, metalowej bym nie założył z dwóch względów: waży ok.10kg i silnik szybko sie grzejeASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
-
szkodzisław
Zamieszczone przez mozgimetalowej bym nie założył z dwóch względów: waży ok.10kg i silnik szybko sie grzeje
Komentarz
-
Zamieszczone przez szkodzisławZamieszczone przez mozgimetalowej bym nie założył z dwóch względów: waży ok.10kg i silnik szybko sie grzejeByło, minęło:
RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.
Komentarz
-
-
I jak widać w tym poradniku, nie da się chyba zamontować w 15 minut na blachowkrętach .
15 minut maksymalnie montujesz taką osłone samemu a warsztacie zrobią to w 5 minut, ja posiadam osłone z tworzywa a Ty piszesz całkiem o czym innym o osłonie metalowej
Ochrona miski olejowej przed uszkodzeniem - montaż osłony metalowej silnika do Skody Octavii - przecież nie piszę ze mam taka osłonę metalowa i że sie montuje ja w 15 minut :wink:
mozgi gdzie kupiłeś tą osłonę ile kosztowała ? Napisz coś więcej. Co to za trzworzywo i jakiej grubości ?
2. 75zł
3. nie wiem jakiej jest grubości ale cienka nie jest, nie wiem dokładnie jakie to tworzywo,
tu masz jeszcze linki, które mogą Ci pomóc
w dziale giełda jest cos podobnego do kupienia ale nie wiem czy z takiego samego tworzywa jest wykonana, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25207 ale nie widzę tam gotowych otworów
suchy na spocie zajmę sie Twoją Rs :PASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
-
rss,
Jak długo masz już tą osłonę i jak się sprawuje? Zastanawiam się nad taką do mojej.Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Komentarz
-
-
mam ja niedlugo, bo kilka miesiecy
jest solidna (2mm blacha z przetloczeniami)
i montowana jest za pomoca srub i rozginanych nakretek (tzw. shank nuts)
(wiecej informacji jest na stronie 'skodaczesci').
jej mase szacuje na jakies 8 kg (nie mam wagi w domu, bo Zona jakos nie jest ich entuzjastka :szeroki_usmiech )
jesli potrzebowalbys jakies zdjecia bardziej szczegolowe to daj znac.kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
Komentarz